More

  Molde lekte seg mot Viking

  Molde blåste nytt liv i tittelkampen søndag.

  Det var knyttet store forventninger til søndagens toppkamp mellom Molde og Viking. Hjemmelaget hadde det gjort svært vanskelig for seg selv i gullkampen med bare 1-1 mot Strømsgodset sist helg, mens gjestene fikk uventet trøbbel i 4-3-seieren mot Sandefjord.

  LES OGSÅ: Uavgjort i Nottingham

  Eikrem ble tomålsscorer

  Søndag var det imidlertid aldri noen tvil at poengene skulle bli igjen i rosenes by. Molde tok ledelsen allerede etter snaue ti minutter, da Magnus Wolff Eikrem avsluttet av vakkert angrep av vertene. Drøyt ti minutter senere, doblet Kristian Eriksen vertenes ledelse, og Kristoffer Haugen stod for kveldens andre assist, men David Brekalo gjorde en svak innsats som ikke klarte å stoppe innlegget fra Haugen.

  Molde
  Magnus Wolff Eikrem Ble Tomålsscorer Mot Viking.

  Dermed gikk Molde til pause med 2-0-ledelse, og selv førsteomgangen var relativt jevnspilt, var det ikke for mye å utsette på ledelsen, og stort bedre skulle det ikke gå for serielederen etter hvilen. For etter en snau time, brente Emil Breivik til på volley, men forsøket hans gikk via Kristoffer Haugen og inn til 3-0-ledelse til Molde. Og bare tre minutter senere, fjernet Eikrem all tvil om hvor poengene skulle deles ut, da han punkterte oppgjøret til overlegen 4-0-ledelse.

  Brann og Vålerenga vant

  Deretter var Molde nærmere 5-0 enn gjestene var redusering. Den overbevisende seieren tok hjemmelaget bare syv poeng bak serieleder Viking, og kan hende har også Brann meldt seg på i gullkampen, etter at de på imponerende vis tok seg av Lillestrøm med 2-0 tidligere på søndagsettermiddagen. Sivert Heltne Nilsen scoret bergensernes første på et nokså kontroversielt tildelt straffe, og like etter hvilen, sørget tidligere Lillestrøm-spiller Ulrik Mathisen for trygg seier, da han gjorde alt selv og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

  Molde
  Sivert Heltne Nilsen Scoret Branns Første.

  I Sandefjord var det duket for heftig bunnoppgjør mellom Sandefjord og Vålerenga. Og det var en jevnspilt kamp på Jotun Arena, men Vålerenga var effektive og gikk opp i 2-0-ledelse etter scoringer av Andrej Ilic og Stefan Strandberg. Ilic har hatt en uhyre imponerende start på VIF-karrieren, og kraftspissen har scoret seks mål på de fire siste kampene i Vålerenga-trøya. Danilo Al-Saed skapte ny spenning med redusering midtveis i andreomgang, men alle poengene ble til slutt med hjem til hovedstaden, og Vålerenga tok dermed et monsterskritt mot fornyet Eliteserie-kontrakt. I toppen av tabellen lever det nå i beste velgående, med bare syv poengs skille mellom de fem øverste lagene.

  Resultater Eliteserien

  • Stabæk – Tromsø 0-1
  • Lillestrøm – Brann 0-2
  • Molde Viking 4-0
  • Sandefjord – Vålerenga 1-2

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen