More

  Molde – Brann er rundens storkamp

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Molde – Brann er rundens toppoppgjør, men allerede i kveld er det duket for en skikkelig neglebiter på Briskeby.

  Det ligger an til å bli en spennende serierunde, med viktige kamper i topp og bunn. Nervene vil ligge tykt i lufta når bunnlagene HamKam og Aalesund skal gjøre opp om poengene på Briskeby, mens Molde tar imot et svekket Brann i rosens by. Her ser vi nærmere på hele Eliteserie-runden.

  HamKam – Aalesund

  Særdeles viktig bunnoppgjør mellom de to relativt klart svakeste lagene i Eliteserien hittil i år. Begge lag har tapt hele ni av sine 12 kamper så langt. HamKam ble tabelljumbo som følger av Aalesunds seier mot Rosenborg sist, og har tapt fire strake i serien. Kamma har tatt alle sine syv poeng hjemme på Briskeby. Aalesund imponerte med sterk 1-0-seier hjemme mot Rosenborg sist. Markus Karlsbakk ble matchvinner bare minutter ut i andreomgang. Tangotrøyene har imidlertid tapt alle sine fem bortekamper hittil i år, og har scoret bare ett eneste mål. Det kom i forrige bortekamp mot Sarpsborg 08, da Isaac Atanga scoret sunnmøringenes trøstemål i 1-3-tapet. Merk at denne kampen også er med på våre eksklusive tips i dag!

  Viking – Haugesund

  Viking fikk riktignok god hjelp av dommeren sist, men dro likevel i land en sterk 2-1-seier borte mot Vålerenga. Niklas Sandberg ble matchvinner med et smart frispark hele syv minutter på overtid. Tidligere hadde Lars-Jørgen Salvesen sendt siddisene i føringen etter 19 minutter. Viking kan dermed skilte med tre strake seirer i Eliteserien. Haugesund ankommer Stavanger på ryggen av en meget viktig 2-1-triumf hjemme mot Odd. Snudde 0-1-underlege, og Martin Samuelsen ble matchvinner ti minutter før full tid. FKH krøp dermed opp til 11. plass på tabellen, og er i ferd med å få godt med luft til de øvrige bunnlagene. Har vunnet kun én bortekamp hittil i år.

  Zlatko Tripic Og Viking Blir Storfavoritter Mot Haugesund. Molde - Brann
  Zlatko Tripic Og Viking Blir Storfavoritter Mot Haugesund.

  Odd – Bodø/Glimt

  Etter to strake seirer, måtte Odd strekke våpen mot Haugesund i forrige serierunde. Sondre Solholm Johansen sendte telemarkingene i ledelsen, men vertene snudde og vant til slutt 2-1. Det er imidlertid jevnt i midtsjiktet på tabellen, og en seier kan sende dem opp flere plasser. Det skal dog godt gjøres for at den kommer her, for selv om Bodø/Glimt har slitt litt i det siste, er de fremdeles Norges klart beste lag når det meste sitter. Likevel har de tatt bare ett poeng på de to siste kampene, og trengte nok en gang en overtidsscoring av Ulrik Saltnes for å redde det ene poenget i forrige rundes toppkamp mot Molde. Flere spillere ryktes på vei inn denne uken.

  Molde - Brann
  Blir Det Nye Målpoeng På Amahl Pellegrino Denne Runden?

  Rosenborg – Lillestrøm

  Svein Maalens marerittaktige start som Rosenborg-trener fortsatte i forrige runde, da trønderne røk 0-1, som det som var tabelljumbo, Aalesund, før forrige helgs serierunde. Prestasjonene var et hakk opp fra 0-3-tapet mot Sarpsborg 08, og har ikke mer enn fire poeng ned til Sandefjord på kvalikplass. Lillestrøm har heller ikke vist seg fra sin beste side denne sesongen, og ligger overraskende langt nede, på en syvendeplass. Tapte 0-1 hjemme mot Tromsø sist, til tross for en sterk sluttspurt i jakten på utligning. Fugla har vunnet bare en av de siste fem i Eliteserien, men har finfine 2-2-0 på de fire siste på fremmed gress. 2-2 mot Brann i forrige bortekamp.

  Molde - Brann
  Sverre Nypan Håper Å Bidra Til Svein Maalens Første Seier Som Rosenborg-Trener.

  Sandefjord – Stabæk

  Forferdelig prestasjon og resultat av Sandefjord sist, som røk hele 1-6 borte mot Sarpsborg 08. Vestfoldingene har vunnet kun to av sine siste 26 i Eliteserien, men holder likevel kvalikplassen, takket være HamKams og Aalesunds elendige form. Dette er absolutt av den type kamp SF må vinne, skal de klare å holde plassen i årets sesong. Stabæk er i vesentlig bedre forfatning enn helgens verter, og virker å styre unna nedrykkstrøbbel – enn så lenge. Likevel et lite varsko i Bærum, all den tid bæringene har tatt bare ett poeng på de siste fire kampene i Eliteserien. Mandag røk de 0-1 hjemme mot Strømsgodset, og har tapt tre strake på bortebane.

  Oskar Oppedal (15) har signert sin første proffkontrakt med Stabæk. Her sender han alt av motstandere i pølseboden som 11-åring.

  Strømsgodset – Sarpsborg 08

  Strømsgodset er i kanonform i Eliteserien, og har vunnet alle sine tre siste. De har kommet mot formidabel motstand, mot blant annet Bodø/Glimt og Vålerenga. Sist slo de Stabæk 1-0 på Nadderud, der Ari Leifsson ble matchvinner tidlig i førsteomgang. Tobias Gulliksen ryktes imidlertid å være på vei til Bodø/Glimt, og en overgang til enten Glimt eller utlandet virker å være nært forestående. Sarpsborg 08 leverte festfotball og smadret Sandefjord med hele 6-1 i forrige serierunde. Var vestfoldingene fullstendig overlegne, og Kristian Fardahl Opseth var den store artisten med sine to scoringer og ene målgivende. Har tatt seg helt opp til femteplass de siste ukene.

  Molde - Brann
  Spiller Tobias Gulliksen Sin Siste Kamp For Strømsgodset Denne Helgen?

  Tromsø – Vålerenga

  Tromsøs superform fortsetter, og tok en ny, råsterk seier sist, da de slo Lillestrøm 1-0 på Åråsen, som vi for øvrig tipset om, til høy odds. Gutan har vunnet alle sine fem siste i serien, besynderlig nok alle med ett mål. Står med to strake seirer hjemme på Romssa Arena, og blir favoritter også her. Har sendt Daniel Bassi til Bodø/Glimt, men sikret seg Lasse Nordås motsatt vei. Vålerenga ble på mange måter snytt for poeng, da de røk 1-2 hjemme for Viking sist. Vikings seiersmål kom syv minutter på overtid, og VIF spilte egentlig en ganske god kamp, uten å sitte igjen med poeng for strevet. Står med 2-1-2 på bortebane i år, men har ikke vunnet noen av sine to siste på fremmed gress.

  Molde – Brann

  Klassiker i rosenes by. Molde var på vei mot tre uhyre imponerende poeng mot Bodø/Glimt sist, og gikk frekt og freidig opp i 2-0-ledelse på Aspmyra, til tross for at Jacob Karlstrøm ble utvist etter bare 17 minutter. Virket å holde gultrøyene unna, men tre minutter på overtid røk seieren da Ulrik Saltnes banket inn 2-2. Dermed har Molde fremdeles 12 poeng opp til de suverene serielederne. Bergenserne er åtte poeng bak Glimt, så også de trenger en seier her. Var noe heldige da de slo tabelljumbo HamKam 2-1 hjemme i Bergen sist, for hedmarkingene satte inn en voldsom sluttspurt. Brannmennene virker mer slitne nå enn i starten av sesongen, og har heller ikke all verden til bredde i troppen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen