More

  Molde – Bodø/Glimt 1-3: Glimt økte forspranget på Viking

  MOLDE – BODØ/GLIMT: Det ble en strålende kveld på jobb for Kjetil Knutsens mannskap.

  Etter at Viking bare klarte 1-1 borte mot Odd i går, hadde Bodø/Glimt en gyllen anledning til å øke forspranget i tittelkampen, i toppkampen mot Molde. Og nordlendingene reiste hjem fra rosenes by med tre nye poeng i bagasjen, etter å ha senket Molde med 3-1, og det var på cornere Bodø/Glimt skulle gjøre det i kveld.

  LES OGSÅ: Fredrikstad er tilbake i Eliteserien

  Ulrik Saltnes satte inn kampens første mål etter 25 minutter, da en corner fra Patrick Berg til slutt havnet hos Saltnes. Glimt-kapteinen plasserte ballen i nettaket med en fin avslutning, og dermed gikk serielederne i ledelsen. Molde utlignet bare fire minutter senere ved Magnus Grødem, men denne kvelden tilhørte Bodø/Glimt. Emil Breivik var uheldig og satte ballen i eget nett like før pause, og like etter hvilen satte Tobias Gulliksen inn kampens fjerde og siste scoring.

  Molde - Bodø/Glimt
  Ulrik Saltnes Scoret Kveldens Første I Molde.

  Ny bortesmell for Rosenborg

  Dermed vant Bodø/Glimt fortjent 3-1 på Aker Stadion, men vertene misbrukte også en gyllen mulighet fra 11-meteren, da kvelden ikke ble spesielt bedre for Breivik sin del da han brente straffesparket ti minutter ut i andreomgang. Dermed har Glimt nå tre poengs forsprang på Viking på andreplass, mens det er snipp snapp snute for gullhåpet til Molde, all den tid det skiller hele 11 poeng opp til kveldens seierherrer.

  Molde - Bodø/Glimt
  Sverre Nypan Er Rosenborgs Fremtidshåp, Men Nuet Er Bekymringsverdig.

  På et fullsatt Sarpsborg Stadion var det duket for en ny nedtur på bortebane for Rosenborg. Emil Fredriksen og Ole Sæter utlignet hjemmelagets ledelse to ganger, men etter Sæters utligning etter drøye timen, raknet det fullstendig for bortelaget. Jo Inge Berget ble kveldens aller største helt i Sarpsborg med sitt første hattrick for klubben, og sarpingene klatret dermed opp på sjetteplass på tabellen. Trønderne blir værende helt nede på niendeplass. RBK har tapt alle sine fem siste bortekamper, og sluppet inn minst tre mål i alle disse.

  Skjebnetap for Sandefjord

  I hvalfangerbyen Sandefjord, hadde ikke hjemmelaget råd til å avgi poeng i den potensielt mulige skjebnesvangre bunnkampen mot HamKam. Men, det var gjestene fra Hamar som fikk med seg alle poengene, da hedmarkingene fikk et særdeles billig straffespark etter en snau time. Henrik Udahl var sikkerheten selv fra straffemerket, og scoret kampens eneste mål. Dermed er Sandefjord nå nede på direkte nedrykk, etter at både Stabæk og Haugesund vant sine kamper. Det hjelper heller ikke for SF at det er Bodø/Glimt og Brann som venter i de neste kampene.

  De har også bare seks poeng ned til tabelljumbo Aalesund, som tok sesongens første poeng på fremmed gress, da de sensasjonelt slo gulljagende Tromsø 2-1. Markus Karlsen og Håkon Hammer scoret målene for tangotrøyene, og AaFKs tre poeng slukket også trolig gullhåpet for Tromsø.

  Resultater Eliteserien 24. runde

  • Odd – Viking 1-1
  • Molde – Bodø/Glimt 1-3
  • Sarpsborg 08 – Rosenborg 5-2
  • Sandefjord – HamKam 0-1
  • Stabæk – Lillestrøm 1-0
  • Haugesund – Strømsgodset 2-0
  • Tromsø – Aalesund 1-2
  • Vålerenga – Brann 19:15

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen