More

  Moffi er i gang for Nice

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Nice slo til med 3-0-seier i derbyet borte mot Monaco forrige helg og Terem Moffi markerte seg med sine to første scoringer siden januarovergangen fra Lorient. Nigerianeren har dermed totalt 14 mål denne sesongen. Overgangen er i første rekke et lån, men det ligger en mulighet for å gjøre den permanent for 30 millioner euro til sommeren. Nices nye trener Didier Digard hadde alltid tiltro til at Moffi ville levere også i sin nye klubb:

  – Jeg tvilte aldri på han. Det viktigste er at han har fått tillit av alle lagkameratene sine og trenerne. Vi var klar over at han kunne begynt å tvile etter tre kamper uten scoring, men han jobbet bare på og visste at vi alle trodde på han.

  Når Auxerre kommer på besøk vil Moffi igjen lede angrepet med Nicolas Pépé fortsatt på skadelisten. Aaron Ramsey, Youcef Atal og Melvin Bard er også ute. Auxerre har byttet til ny formasjon med tremannsforsvar og det har gitt umiddelbar uttelling med strake seirer mot Lyon og Lorient. Trener Christophe Pélissier gleder seg over utviklingen:

  – Vi slapp nesten ikke Lorient til noen sjanser og har tatt åtte poeng av tolv mulige i de fire siste kampene. Det er fortsatt mye jobb som skal gjøres for å rede plassen, men fortsetter vi på dette viset vil vi kjempe hele veien ut.

  Théo Pellenard og Elisha Owusu står over med skader.

  Mbappé i 200

  Lørdagens program åpner med Lens mot Lille og det derbyet er én av våre utvalgte hovedkamper denne helgen. Senere samme kveld blir Paris Saint-Germain helgens største favoritt hjemme mot Nantes. PSG med komfortabel 3-0-seier i klassikeren borte mot Marseille forrige helg og har dermed åtte poengs luke på toppen av tabellen. Kylian Mbappé med to nye scoringer og er dermed oppe i 200 mål for hovedstadsklubben. Trener Christophe Galtier, som på ekte PSG-vis vil bli byttet ut om man ikke vinner Champions League, gledet seg over forestillingen:

  – Vi spilte en skikkelig god kamp. Jeg gikk tilbake til formasjonen vi brukte de fire første månedene av sesongen og det så mye bedre ut. Dette var en viktig seier for å få selvtilliten tilbake i gruppen og for å glede fansen vår som dessverre ikke fikk lov til å være med.

  Europas store formlag

  Søndagens program åpner med AS Monaco som skal forsøke å slå tilbake fra 0-3-tapet i derbyet forrige helg. Motstander Troyes må klare seg uten storscorer Mama Baldé som etter å ha scoret igjen ble utvist mot Ajaccio. Fire kamper har så avspark 15.00 og i alle fire finner vi relativt klare hjemmefavoritter. Særlig spennende skal det bli å se om Reims kan fortsette sin fantastisk opptur under Will Stills ledelse hjemme mot Ajaccio. Vertene har nå utrolige 17 ligakamper på rad uten tap og er dermed laget med lengst ubeseiret rekke av alle i de fem største ligaene i Europa. Ny hjemmefavoritt venter i kveldkampen mellom Lyon og Lorient mens det er et åpent oppgjør mellom Rennes og Marseille som avslutter runden. Gjestene ble som tidligere nevnt overkjørt av Paris Saint-Germain forrige helg og i midtukens cupkamp hjemme mot Annecy gikk det galt igjen med tap etter straffesparkkonkurranse. Trener Igor Tudor var ekstremt skuffet etter å ha virkelig satset på cupen tross «enkel» motstand fra Ligue 2:

  – Dette er en enorm skuffelse. Vi har slått ut PSG og Rennes og så ryker vi mot Annecy. Det er umulig å forklare. Jeg er ikke sint, bare skuffet. Jeg tror ikke spillerne undervurderte dem, men alt som kunne gå galt gikk galt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen