More

  Mjelde til Tipsbladet: – Fotballen blir veldig ubetydelig

  Norge våknet i morges opp til de rystende nyhetene om hva som hadde skjedd i Oslo i natt. Bare noen timer senere skulle de norske fotballjentene i aksjon mot New Zealand i oppkjøringen til EM. Det var faktisk ikke engang sikkert at kampen ville bli noe av, men fotballforbundet fikk grønt lys av politiet om at det var trygt å arrangere fotballkamp på Ullevaal Stadion. For de norske aktørene var kveldens 2-0-seier en krevende øvelse.
  – Det har selvfølgelig vært en sår dag for oss alle, men jeg tenker først og fremst på de som er berørte av hendelsen i natt. Fotballen blir veldig ubetydelig i en sånn sammenheng, men samtidig var vi veldig klare på at vi hadde lyst til å spille kamp. Er det én ting vi føler for sport, så er det at det gir glede, og kanskje får man tankene over på andre ting, om enn for bare noen minutter. Jeg håper at vi klarte det, sier landslagskaptein Maren Mjelde til Tipsbladet.
  Chelsea-profilen startet sin første kamp siden november, og midtstopperen har slitt med en skade i vårsesongen. Nå er hun imidlertid fullt restituert, og med 90 minutter i beina mot New Zealand, tok hun nye skritt mot å bli helt klar til sommerens EM-sluttspill som er under to uker unna. 32-åringen er klar på at kveldens test på Ullevaal var av den viktige sorten frem mot sommerens fotballeventyr i England.
  – Vi tar først og fremst med oss seieren og at vi scorer to mål. Vi kunne fort scoret flere. Det er tidvis bra spill, og så er det selvfølgelig en del ting vi må justere. Men det er derfor vi spiller sånne kamper, at vi kan justere de små tingene inn mot EM. Vi hadde kjempegodt av denne kampen, understreker Mjelde.
  Ada Hegerberg scoret Norges første mål i førsteomgang med en kontant avslutning fra snaue 16 meter. Guro Bergsvand dundret inn 2-0 på hel volley like før slutt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen