More

  Midtukens La Liga-runde

  Analyse av alle midtukens kamper i La Liga, samt skadeoversikt.

  Deilig midtukerunde i La Liga denne uken, med avgjørende kamper i topp- og bunnstriden tirsdag, onsdag og torsdag. Her får du analyse av alle midtukens kamper, og oversikten over skader og suspensjoner finner du nederst i artikkelen.

  GIRONA – REAL MADRID
  Girona har vist flott form den siste måneden, og det var derfor litt overraskende at de tapte 0-1 mot slitende Real Valladolid lørdag. Katalanerne hadde det meste av ballen, men begge lag kom til gode sjanser, men Girona manglet det siste lille ekstra. Har uansett all mulig grunn til å være fornøyde med comeback-sesongen i La Liga, og har hele ti poeng til nedrykksstreken når vi nærmer oss oppløpssiden. Real Madrid har fått tilbake et ørlite håp om å ta igjen Barcelona i toppen av tabellen, etter at de før helgens runde hadde tatt igjen fire poeng i de to foregående rundene. Lørdag kveld holdt de trykket oppe med en komfortabel 2-0-seier hjemme mot Celta Vigo. Marco Asensio ble den store helten for hjemmelaget med sin scoring og målgivende. Carlo Ancelotti fikk dessuten hvilt både Rodrygo, Toni Kroos og Luka Modric fra start.

  CÁDIZ – OSASUNA
  Cádiz fikk med seg et verdifullt poeng i bunnstriden da de holdt Espanyol til 0-0 i Barcelona fredag kveld. Nerver og viktigheten av kampen preget begge lag i store deler av oppgjøret, men det er Cádiz som har mest grunn til å være fornøyd med det ene poenget. Los Piratas har gått tre strake uten seier på hjemmebane, og hadde lite å stille opp med i forrige hjemmematch, da et nokså redusert Real Madrid-mannskap tok en enkel 2-0-seier. Ante Budimir brukte bare 11 minutter på å sende Osasuna opp i 2-0-ledelse i et særdeles fartsfylt oppgjør mot Real Betis lørdag. Baskerne vant til slutt 3-2, men måtte jobbe kraftig for å holde Betis unna i sluttminuttene. På bortebane står man imidlertid med fire strake uten seier, men viktige Chimy Ávila forventes å være tilbake her, etter å ha vært ute i noe tid med en skade.

  REAL BETIS – REAL SOCIEDAD
  Real Betis fortsetter å slite uten stjerneduoen Nabil Fekir og Sergio Canales, men heldigvis for Andalucía-laget er Canales endelig tilbake til denne etter fire kampers suspensjon. Lørdag så Manuel Pellegrini laget hans tape 2-3 mot Osasuna i en svært underholdende forestilling. Los Verdiblancos tapte imidlertid verdifullt terreng i kampen om Champions League-billett, men kan krympe avstanden til deres motstsander, Real Sociedad, til tre poeng med seier her. La Real reiste seg etter at de kom tilbake fra 0-1 og vant til slutt 2-1 mot Rayo Vallecano lørdag. Alexander Sørloth scoret sitt første i La Liga på over to måneder da han stanget inn La Reals utligning etter snaue timen, og i sluttminuttene ble Florian Lejeune den store helten for vertene med sin matchvinnende scoring.

  ATLÉTICO MADRID – MALLORCA
  Atlético Madrid ga Barcelona skikkelig kamp på Camp Nou søndag ettermiddag, men reiste likevel slukøret hjem til hovedstaden med null poeng og 0-1 i bagasjen. Antoine Griezmann feide ballen i tverrliggeren allerede etter ett minutt, og Los Colchoneros var farlig frempå ved flere anledninger. Måtte likevel konstatere sitt første tap etter 13 strake uten nederlag, og vil selvsagt være ute etter å reise seg her. Atléti har vunnet alle sine fem siste hjemmekamper. Mallorca tok seg opp på øvre halvdel av tabellen med en fortjent 3-1-seier over bunnlaget Getafe søndag kveld. Lå under 0-1 til pause, men en flott opphenting i andreomgang sørget for tre fortjente poeng. Lee Kang-in scoret to av målene for Mallorca, og 22-åringen er oppe i fem fulltreffere for sesongen, og er lagets nest mest profilerte målscorer denne sesongen bak Vedat Muriqi.

  GETAFE – ALMERÍA
  Meget viktig bunnoppgjør venter i Getafe. Almería tapte den livsviktige kampen mot Athletic Bilbao 1-2, og manager Rubi vil være skuffet over at laget hans ikke klarte å skape flere gode muligheter på Los Leones enn de gjorde. Reduserte først i andre tilleggsminutt, og har bare to poeng til nedrykksstreken. Har fremdeles til gode å vinne på bortebane denne sesongen, og det er gode nyheter for Getafe, som kan vise til flott form hjemme på Coliseum Alfonso Pérez, med 3-2-0 på de fem siste hjemmekampene sine. Hadde imidlertid lite å stille opp med i søndagens oppgjør borte mot Mallorca. Borja Mayoral sendte gjestene i ledelsen med lagets eneste skudd på mål i løpet av 90 minutter og ledet til pause. Kollapset imidlertid etter hvilen, og må stole på hjemmeformen i sesonginnspurten for å sanke poengene som holder Getafe i divisjonen.

  RAYO VALLECANO – BARCELONA
  Rayo Vallecano utnyttet en stor forsvarstabbe hos Real Sociedad, og Isi Palazón sendte Rayo i føringen på Reale Areane lørdag ettermiddag. Men, baskerne slo tilbake og vant til 2-1 i San Sebastián, og dermed står Rayo med bare sin ene seier på de siste ti. Palazón har vært Rayos kanskje beste spiller denne sesongen, og er allerede oppe i åtte ligamål denne sesongen, kun to fulltreffere bak sin personlige bestenotering. Barcelona avgjorde langt på vei ligagullet med den meget viktige 1-0-seieren over Atlético Madrid søndag ettermiddag. Ferran Torres ble matchvinner for Blaugrana med en smart avslutning like før pause, men Atlético Madrid skapte gode muligheter til å få med seg ett poeng fra Camp Nou, uten hell. Dermed skiller det 11 poeng ned til Real Madrid, og Barca må avgi poeng i fire av sine åtte siste matcher for at gullet skal ryke.

  CELTA VIGO – ELCHE
  Celta Vigo hadde lite å stille opp med i lørdagens forestilling på Santiago Bernabéu, og tapte fortjent 0-2 mot regjerende ligamestere Real Madrid. Jørgen Strand Larsen var ubenyttet reserve for Carlos Carvalhals mannskap, og Celta står nå med to strake tap og uten seier på de fire siste. Ustabil form hjemme på Balaídos med 3-4-3 på de ti siste hjemmekampene sine, men har en alle tiders mulighet til tre poeng her når tabelljumbo Elche kommer på besøk. Hadde lite å stille opp med i bunnoppgjøret mot Valencia søndag. Klarte ikke å skape nevneverdig store muligheter mot det formsvake laget, og Gonzalo Verdú sitt selvmål like før pause, oppsummerte på mange måter Elche sin sesong. Med tap i de neste to kampene, kan nedrykket bli bekreftet allerede til helgen, og Elche reiser til Vigo, vel vitende at de har tapt sine fem siste.

  VILLARREAL – ESPANYOL
  Etter seks strake tap, fikk Espanyol omsider med seg poeng igjen, men det var helst to for lite i fredagens bunnoppgjør mot Cádiz som endte 0-0. Hadde to avslutninger i stolpen, og begge lag skapte store muligheter til å avgjøre kampen i tilleggstiden. Espanyol har tapt alle sine fire siste bortekamper, og i alle disse har det blitt scoret over 2,5 mål. Forrige borteseier kom i 1-0-triumfen mot Elche i midten av februar. Villarreal fkk mer eller mindre Champions League-drømmen lagt i grus med sitt overtidstap mot Sevilla i helgen. Kom tilbake fra 0-1 og utlignet ved Pau Torres etter en lang konsultasjon med VAR, men tre minutter på overtid sørget Youssef En-Nesyri for at alle poengene ble igjen i Andalucía. Dermed har Villarreal hele syv poeng opp til Real Sociedad på fjerdeplassen, og da er håpet trolig over for Quique Setiéns mannskap.

  VALENCIA – REAL VALLADOLID
  Real Valladolid tok en livsviktig seier da de knepent slo Girona 1-0 lørdag ettermiddag. Monchu ble matchvinner for Pucelanos i en affære der hjemmelaget hadde lite av ballen, men var farlige på overganger. Har nå hele syv poeng til nedrykksstreken, men er ikke ute av trøbbel ennå, spesielt hvis de ryker på tap her. Valencia har ikke sett spesielt bra ut under Rubén Baraja, og spørsmål må stilles rundt ansettelsen av den tidligere Valencia-helten. Valencia måtte ha tre poeng i søndagens bunnoppgjør mot Elche, og reiste hjem til Mestalla med tre trygge poeng i bagasjen. Samuel Lino senket bortelagets nerver med sin tredje scoring for sesongen, og Gonzalo Verdús selvmål like før pause fastsatte sluttresultatet til 2-0 til gjestene. Los Che blir værende under streken, på grunn av svakere målforskjell enn Almería.

  ATHLETIC BILBAO – SEVILLA
  Athletic Bilbao hadde full kontroll borte mot nedrykkstruede Almería lørdag, og vant fortjent 2-1 etter scoringer av Nico Williams og Óscar de Marcos. Tok dermed sin tredje strake seier og bygde på den flotte triumfen i baskerderbyet mot Real Sociedad for halvannen uke siden. Los Leones virker å ha fått tilbake løvebrølet igjen, og er for alvor med i kampen om en plass i Europa neste sesong. Kongene av Europa League, Sevilla, slo til igjen, da de på forbilledlig vis sendte Manchester United ut av turneringen med en flott 3-0-seier i en fantastisk atmosfære på Rámon Sánchez Pizjuan torsdag kveld. Fulgte opp triumfen mot United med ny, dramatisk seier søndag. Suso sendte Sevilla vakkert i føringen i førsteomgang, men Villarreal kom tilbake og utlignet. Tre minutter på overtid, steg Youssef En-Nesyri til værs på corner og stanget inn tre poeng for Sevilla. Marokkaneren kronet en fantastisk uke for Sevilla, som nå er mer eller mindre ute av syne i bunnstriden.

  Skader og suspensjoner

  Almería: Houboulang Mendes og El Bilal Touré er skadet. Rodrigo Ely soner karantene. Sergio Akieme er usikker.

  Athletic Bilbao: Iker Muniain er skadet. Oier Zarraga og Mikel Vesga er suspendert. Iñigo Lekue og Jon Morcillo er usikre.

  Atlético Madrid: Koke og Reinildo er skadet. Stefan Savic er suspendert. Memphis Depay er usikker.

  Barcelona: Sergi Roberto er skadet. Sergio Busquets soner karantene. Ousmane Dembélé og Andreas Christensen er usikre.

  Cádiz: Fali, Joseba Zaldúa, Jon Ander Garrido og Brian Ocampo er skadet. Anthony Lozano, Jorge Meré, Gonzalo Escalante og Cala er usikre.

  Celta Vigo: Agustin Marchesín, Oscar Mingueza og Diego Alves er skadet. Joseph Aidoo og Carles Pérez er usikre.

  Elche: Helibelton Palácios og José Angel Carmona er skadet. Pedro Bigas er usikker.

  Espanyol: Aleix Vidal er suspendert. Brian Oliván er usikker.

  Getafe: Mauro Arambarri er usikker.

  Girona: Aleix García, Borja García, Toni Villa, Ibrahima Kebe, Yangel Herrera og David López er skadet. Joel Roca er usikker.

  Mallorca: Giovanni González, Matija Nastasic og Ludwig Augustinsson er skadet. Antonio Raillo og Iñigo Ruíz soner karantene.

  Osasuna: Darko Brasanac er skadet. Kike soner karantene.

  Rayo Vallecano: Radamel Falcao er skadet. Santi Comesaña soner karantene.

  Real Betis: Nabil Fekir, Juanmi, Youssouf Sabaly og Victor Ruiz Torre er skadet.

  Real Madrid: Thibaut Courtois, Ferland Mendy, Karim Benzema, David Alaba og Eden Hazard er skadet. Daniel Ceballos er suspendert.

  Real Sociedad: Sadiq Umar, Diego Rico og Martín Merquelanz er skadet.

  Real Valladolid: Jawad El Yamiq, Lucas Olaza og Anuar er skadet.

  Sevilla: Marcão og Joan Jordán er skadet.

  Valencia: Mouctar Diakhaby, Samu Castillejo, Marcos de Sousa, Thierry Correia og Justin Kluivert er skadet. Nico González og Cristian Rivero er usikre.

  Villarreal: José Luís Morales, Kiko Femenia og Francis Coquelin er skadet. Gerard Moreno er usikker.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen