More

  Mestermøte, endelig

  Klart for kvartfinaler i Champions League, og hovedretten serveres allerede i kveld. Møtet mellom Manchester City og Bayern München er den eneste kvartfinalen hvor to regjerende ligamestere møtes.

  Kvartfinalene, med forrige sesongs ligaplassering i parentes:

  Benfica (3) – Inter (2)

  Real Madrid (1) – Chelsea (3)

  Napoli (3) – Milan (1)

  Manchester City (1) – Bayern München (1)

  Første to kamper spilles i kveld, når det i tillegg til mestermøtet mellom City og Bayern også dukes for Benfica mot Inter.

  Manchester City – Bayern München
  Etihad
  Tirsdag 21.00

  To regjerende mestere, men begge må jobbe for å holde seg på tronen i hjemlig ligaspill denne sesongen. City har seks poeng frem til Arsenal i tet på Premier League-tabellen, men likevel alt i egne hender når de har kamp til gode på lederen og også har hjemmekamp mot Arsenal igjen å spille. Og når City først har ferten av titler, så har de ikke for vane å snuble – i hjemlig liga. I Champions League har imidlertid ikke de himmelblå gjort annet enn å snuble, til tross for at klubben er en gjenganger som oddsfavoritt før hver Champions League-sesong tar avspark. City har vunnet syv av sine siste åtte, og alle de siste fem, i Premier League. I begge de siste to, mot Liverpool og Southampton, noterte man seg for fire scoringer. Trolig trengs det noen også i kveld, for å ha noe å gå på før returen i Tyskland. Tidligere Bayern-boss Pep Gaurdiola kan i kveld stille sin sterkeste ellever, med unntak av en fortsatt skadet Phil Foden.

  Trekningen før årets kvartfinaler kunne vanskelig vært tøffere, men også Bayern har hanglet denne sesongen.

  Rødtrøyene troner riktignok i tet, men med bare to poengs forsprang på Dortmund.  Thomas Tuchel er ny sjef, og den tidligere Chelsea-bossen debuterte med grei seier i «seriefinalen» mot Dortmund på Allianz Arena. Oppfølgeren var imidlertid ikke like imponerende, da det endte med exit fra den tyske cupen etter nederlag mot Freiburg. Samme lag var motstander i ligaspillet i helgen, og en druser fra Matthijs de Ligt sikret revansj og fortsatt tabelltopp. Tuchels forgjenger Julian Nagelsmann ledet laget gjennom tøft gruppespill mot blant annet Barcelona og Inter, før de også valset over Paris Saint Germain i åttedelsfinalen. Fokus må imidlertid rettes mot det defensive, når Bayern bare har holdt nullen i seks av siste 16 kamper. Og i kveld står altså Erling Braut Haaland på motsatt halvdel. Nordmannen setter scoringsrekorder stort sett hver gang han er på banen. Verdt å merke seg er uansett at Haaland har tapt alle sine seks kamper mot Bayern. Tuchel er i kveld uten Eric-Maxim Choupo-Moting, og starter da trolig med Thomas Müller eller Serge Gnabry på topp.

  Odds fra Norsk Tipping:

  H: 1,62

  U: 4,00

  B: 5,00

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen