More

  Mester – i nedrykk

  Norwich var nedrykkstippet, men endte helt oppe på 3.plass da den engelske toppdivisjonen i 1992/1993 for første gang seilte under navnet Premier League. Bare to år senere forsvant man ut, og dette skulle ikke bli siste nedrykk.
  Det var med god margin Norwich rykket ned i annerledessesongen 2019/2020. Siste 10 kamper endte alle med tap (målscore 1-24), og det skilte til slutt hele 14 poeng frem til trygg plass. Det skal imidlertid nevnes at lite gikk kanarienes vei. Klubben opplevde enormt med skadeproblemer, samtidig som covid-bølgen rammet ekstra hardt. Manager Daniel Farke hadde også en stall inneholdende ytterst få spillere med erfaring fra Premier League.
  Jumboplassen i 2020 betydde et femte nedrykk fra Premier League. Ingen klubber har rykket ned ved flere anledninger, og kanariene er oddsfavoritt til denne sesongen å bokføre et sjette nedrykk. Har Norwich nå lært, eller havner man atter en gang i heisen?
  Tunge tap
  Klubben er en mester i nedrykk, men naturligvis da også like fremragende hva gjelder opprykk. I mai i år endte man først i The Championship igjen, denne gang med 97 poeng og 75 scorede mål i banken. Til felles med forrige opprykk var at Emiliano Buendia og Teemu Pukki var nøkkelspillerne. Nå har førstnevnte reist til Villa for å erstatte Jack Grealish, og tapet av Buendia vil bli tungt å bære. Samtidig har Oliver Skipp returnert til Tottenham, etter å ha dominert stort i The Championship. Midtbanekollega Todd Cantwell virker også å kunne forsvinne før vinduet stenger, og da står Norwich forholdsvis ribbet tilbake. Eller?
  Perfekt erstatter
  Norwich valgte å selge Buendia, men fikk godt betalt. Totalt vil salget av argentineren kunne bringe 38 millioner pund inn i klubbkassa. Regnestykket gikk enkelt opp, da man kort tid etter kunne hente Billy Gilmour på lån fra Chelsea. 20-årige Gilmour spilte ball i hatt med det engelske landslaget, da han i sommer representerte Skottland i EM. Unggutten spås en rosenrød fremtid i Chelsea, men gis nå muligheten til å skaffe seg den nødvendige erfaringen i Premier League med Norwich.
  Samtidig med Gilmour, har Norwich brukt drøye ti millioner pund på høyrevingen Milot Rashica. 24-årige Rashica scoret 27 mål på 100 kamper i Werder Bremen, etter i 2018 å ha blitt hentet fra Vitesse Arnhem. Rashica kan også spille på topp, og spilleren med 32 landskamper for Kosovo er en svært spennende tilvekst. At man har sikret seg Dimitris Giannoulis på permanent basis er også et stort pluss. Den offensive venstrebacken imponerte stort på lån forrige sesong. Ben Gibsons lån fra Burnley er også gjort om til permanent avtale. Midtstopperen storspilte forrige sesong, frem til han i mars pådro seg ankelskade som gjorde at han mistet innspurten.
  Håpet lever
  Norwich blir, som så ofte før, tippet nord og ned av både forståsegpåere og bookmakere, men klubben skal ikke avskrives. Norwich hang godt med forrige gang de var oppe, frem til skadene rammet i stor skala. Klubben har denne gang en langt bredere stall, er flere erfaringer rikere, og en manager som takket være et edruelig Norwich-styre ble tillatt å lære av sine feil. Spørsmålet er om Buendia og Skipps arvtakere leverer fra dag én, hvor mye Pukki vil savne førstnevnte og om ettertraktede Max Aarons blir værende ut sesongen.
  Avskrives skal uansett ikke Norwich, mestere i nedrykk eller ei.
  Lørdagens åpningskamp er mot Liverpool og da frister det å forsøke seg med et par “betbuilder”-varianter. 
  Liverpool-seier, Salah-scoring og at begge lag scorer betales med 3,80 i odds hos Coolbet:

  En enda friskere variant kan være 3-1-seier til Liverpool med minst en Salah-scoring til hele 13 i odds: 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen