More

  MESSIS SVANESANG

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  For det argentinske landslaget har aldri fremstått mer harmonisk så lenge Lionel Messi har spilt fotball, enn det gjør akkurat nå. Lionel Scaloni er Messis niende landslagssjef siden debuten for La Albiceleste i 2005, og det forteller bare litt om hvor turbulent det har stått til i den fotballgale nasjonen.

  Etterlengtet Copa-triumf
  Vekten Messi har båret på sine skuldre har også vært enorm. Helt siden han slo igjennom, har han blitt sammenlignet med Diego Armando Maradona. Det har gjentatte ganger blitt tatt til orde for at Messi har vært nødt til å skyte landet sitt til VM-triumf for å etterlate seg en like stor arv som det Maradona gjorde, til tross for at man neppe har sett en bedre fotballspiller i historien. Og den vekten som han har båret, har også kommet til syne i mesterskapene. For når det har dratt seg til i utslagsrundene, har Lionel Messi aldri scoret. Alle seks VM-målene hans har kommet i gruppespillet, og i en alder av 35 år, er det nå eller aldri for den lille magikeren.

  Men, kan hende har Messi aldri hatt bedre odds på å løfte det gullforgylte VM-trofeet. Da Lionel Scaloni overtok det argentinske landslaget etter den katastrofale regjeringsperioden til Jorge Sampaoli, snudde lykken for La Albiceleste. Han har tatt noen tøffe valg på veien og fått full uttelling. Argentina har ikke tapt noen av de siste 35 landskampene, og hvis de går ubeseiret gjennom gruppespillet, slår de også Italias rekord på 37 ubeseirede kamper mellom 2018 og 2021. Den store triumfen i denne perioden var selvsagt Copa America-tittelen i 2021, Messis første virkelig store triumf med landslaget, om en ser bort fra OL-gullet i 2008. I Copa America slo de Brasil 1-0 i finalen på selveste Maracanã, og ikke bare ga seieren enormt selvtillit, men triumfen sørget også for at en enorm bør ble fjernet fra Messi sine skuldre.

  Fremdeles hjemsøkt av 2014
  Hans store karrierenederlag var selvsagt VM-finalen i 2014, da Messis kjære Argentina røk for Tyskland på ekstraomganger. Argentina stod igjen i unison landesorg etter finaletapet, og Messi selv var sønderknust. Tapet plager ham fortsatt.

  – Jeg besøkte ham for litt siden, og nesten ti år etter, fortalte han meg at han fortsatt våkner opp om natten og får ikke sove på grunn av finaletapet i Brasil. Det spinner fortsatt rundt i hodet hans. Det handler om kjærligheten hans til landslaget og landet. Hans store kjærlighet er ikke Barcelona eller Newell’s, det er Argentina, forklarer Messis tidligere agent, Fabian Soldini, i et intervju til Infobae, gjengitt av den spanske storavisen Marca.

  Og med årets mesterskap bare noen dager unna, passet det selvsagt dårlig at Lionel Messi ikke var i stand til å bli med på PSGs 2-1-seier mot Lorient forrige helg på grunn av en akillesskade. Frykten nådde selvfølgelig raskt hjemlandet og om Messi blir klar til VM. Landslagssjef Scaloni hadde beroligende ord å komme med da troppen ble tatt ut.

  – Noen spillere, Messi inkludert, kommer ikke til å spille den siste ligarunden for sine respektive klubber som en forholdsregel, men vi vet de kommer til å klare seg helt fint. Ingen spillere kommer til å ankomme VM i 100 prosent fysisk form. Vi vil gjøre vårt beste i den siste uken før VM for å hjelpe alle spillerne våre, sier landslagssjef Scaloni.

  Argentinas førsteellever er god som noen av de som stiller i VM, men Lionel Scaloni har fått et hardt slag for baugen etter å ha mistet Giovani Lo Celso. Villarreal-stjernen har vært en av Scalonis viktigste menn og en svært undervurdert ressurs. Hans fravær svekker faktisk Argentina sine gullsjanser, men de bør uansett ta seg enkelt ut av en relativt overkommelig gruppe.

  Spissduell
  Lionel Messi er selvsagt ikke den eneste aldrende stjerneangriperen i gruppe C. Robert Lewandowski har overtatt ansvaret som Barcelonas fremste målgarantist, men er selvsagt en helt annen spillertype. 34-åringen er Polens store talisman og helt avhengige av at han viser samme form i Qatar som han har gjort i La Liga denne høsten, for at de skal ta seg ut av gruppespillet, der Mexico ventes å stå for den største trusselen om avansement, i tillegg til storfavoritt Argentina. Landslagssjef Czeslaw Michniewicz har klødd seg i hodet for å finne ut hvordan få det beste ut av Lewandowski, og det er verdt å merke seg at stjernespissen har gått målløs av banen i alle sine tre siste landskamper. Han scoret et betydningsløst trøstemål i 1-6-tapet for Belgia i juni, og i 2-0-seieren over Sverige i mars. Det er Lewandowskis eneste landslagsmål i 2022. Nasjonen er likevel håpefulle om at mesterskapet i Qatar skal bli av den minnerike sorten, men i gruppe C er alles øyne rettet mot Lionel Messis svanesang.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen