More

  Mer Molde

  Til tross for uenigheter blant redaksjonsmedlemmene; Molde forsvarer seriegullet i 2023.  

  Så er vi endelig der igjen, en av de vakreste tidene på året. Sesongstart i norsk fotball er noe av det flotteste vi har å by på i landet, og endelig er ventetiden over. Det har gått nesten fem lange måneder siden siste serierunde i 2022, et år som markerte Moldes comeback på tronen i norsk fotball. Erling Moes mannskap tok innersvingen på Bodø/Glimt på suverent vis, og endte opp som soleklare vinnere med hele 18 poengs margin. 

  Det er en luke som tre av våre seks redaksjonsmedlemmer, som har våget å stikke hodet frem og spå årets sesong, tror Bodø/Glimt skal få problemer med å tette igjen. Undertegnede, Kjetil Myklebust og Tor Sandø har alle tippet Glimt som vinnere av årets sesong, men nylig ansatt leder i Fotballmuseets venner, Dag Solheim, tippet Knutsens mannskap helt nede på femteplass. Dermed ender Tipsbladet snitt-tips opp med Molde som seriemestere i 2023, og det er vanskelig å være hylende uenig i den konklusjonen. 

  *Bestill et digitalt abonnement på Tipsbladet (første måned gratis!) og få vår seriestart-spesial ettersendt!

  Brann gjør comeback 
  Erling Moe rår, sammen med Bodø/Glimt, over den desidert beste og bredeste troppen i Eliteserien anno 2023, og det virker soleklart at det er disse lagene som må slås, om øvrige utfordrere skal ha noen som helst mulighet til å kuppe seriegullet. Lillestrøm har de siste sesongene vist at det er mulig å gjøre et storartet comeback etter en ufrivillig tur innom OBOS-ligaen med to strake fjerdeplasser, og trolig har Brann sett mot Åråsen for å stake ut målsettinger og forventninger til årets sesong. Kan hende virker det som Tipsbladet-redaksjonen har gjort det samme. For etter bergensernes nedrykk i 2021, feide de all motstand til side i fjor, og rykket opp rett tilbake til Eliteserien, men ikke uten å ha slått rekordene for både antall poeng og scorede mål i løpet av en sesong i OBOS-ligaen. 

  Vi tror nemlig rødtrøyene slår tilbake etter nedturen fra 2021 og lander på en strålende fjerdeplass, men det ville ikke vært sesongstart om ikke bergenserne hadde enda høyere tabellplasseringer i sikte; Fjorårssesongen og vinterens triumfferd i cupen har gitt supporterne håp om enda større ting, men historien har vist at det kan lønne seg å ikke ta helt av før sesongens første spark på ballen er unnagjort. 

  Sandefjord går ned 
  Det aller nedrykksstempelet tilfaller (som vanlig) Sandefjord. Vestfoldingene har holdt hvalfangerskuta flytende i tre strake sesonger nå, men i år tror vi det blir for tøft. I fjor var det bare så vidt det var en aldeles skrekkelig høstsesong ga kvalik, og nå har man i tillegg mistet sine fremste nøkkelspillere fra 2022, fremfor alt Mohamed Ofkir, som i år skal forsøke å skyte Vålerenga til nye høyder. Samtlige redaksjonsmedlemmer, bortsett fra undertegnede, har SF på direkte nedrykksplass, og det ser unektelig tøft ut for Ødegaard og Tegström.  

  Viking har servert blanda drops de siste sesongene, særlig etter at Veton Berisha forsvant fra Stavanger i fjor sommer. Og det var også her det spriket desidert mest da skribentene våre skulle lande sine tabelltips. Dag Solheim har siddisene helt oppe på fjerdeplass, men oddsguruen vår, Thomas Elgheim, er ikke nevneverdig imponert over Lars-Jørgen Salvesen og de andre forsterkningene, og har Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen sitt mannskap helt nede på 12. Det eneste som er sikkert, er at vi i Tipsbladet ikke sitter på fasit. Klubber kommer til å overraske, og klubber kommer til å skuffe. Slik er det hvert eneste år, og nå er det altså 2023-sesongen sin tur. 

  Ventetiden har vært lang, men arbeidet med denne seriestart-spesialen er alltid en fornøyelse. Måtte det beste laget vinne, og god sesong til alle lesere, uansett hvilket lag du måtte holde med!  

  Tipsbladets tabelltips 2023

  1. Molde
  2. Bodø/Glimt
  3. Rosenborg
  4. Brann
  5. Lillestrøm
  6. Viking
  7. Vålerenga
  8. Sarpsborg 08
  9. Stabæk
  10. Tromsø
  11. Odd
  12. Aalesund
  13. Haugesund
  14. Strømsgodset
  15. HamKam
  16. Sandefjord

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen