More

  MER ENN RONALDO

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Cristiano Ronaldo, João Félix, Luis Suárez, Edinson Cavani, Darwin Nuñez, Son Heung-min og Iñaki Williams. Gruppe H er på ingen måte i beite for spektakulære angrepsspillere og målscorere, selv om veldig mye handler om Cristiano Ronaldo, som det også veldig ofte gjør.

  Cristiano Ronaldos storhetstid som en av planetens to beste fotballspillere er for lengst over. Det har denne høsten i Manchester United bevist. I enkelte kamper har Portugals mestscorende spiss gjennom alle tider vært igjennom kamper hvor han kunne spille til dagen etter og likevel gå målløs av banen. Rollen i United har blitt begrenset til en perifer en sådan. Innhopp i Premier League og plasser i startelleveren mot europeiske giganter som Omonia Nicosia og Sheriff Tiraspol har vært gjennomgangsmelodien når han ikke har jamret seg ut av kamptroppen og ned på treningsfeltet til reservelaget.

  Jokere i verdensklasse
  Derfor føles det også urettferdig å skulle bruke opp all spalteplass på Cristiano Ronaldo, men 37-åringens tyngdekraft er såpass brutal at det er nytteløst å komme unna. Og det er som regel i de store mesterskapene at villdyret Ronaldo virkelig våkner. Han har hamret inn 117 scoringer på 191 kamper for sitt kjære Portugal, og løftet nasjonen sin til EM-gull i 2016. Ronaldo har vunnet bortimot alt som vinnes kan; Premier League, Champions League, La Liga, Serie A, cuptrofeer, VM for klubblag og EM med Portugal. Kun én eneste tittel mangler i hans glitrende CV – det forjettede VM-trofeet.

  2022 er imidlertid ikke året hvor Portugal er blant de største favorittene, selv om en aldri kan avskrive Seleccão das Quinas. Ronaldos karriere er på hell, Diogo Jota er skadet, men kan skilte med det som trolig er for tiden verdens beste backspiller i João Cancelo. De har også en enorm x-faktor i Atlético Madrids João Félix. Angrepsspilleren blir tidvis kneblet av klubbmanager Diego Simeone, men landslagssjef Fernando Santos vil trolig gi 23-åringen muligheten til å blomstre i Qatar, og kan meget vel finne på å plassere landsmann og rollemodell Cristiano Ronaldo i skyggen. Nasjonen selv mener i alle fall bestemt at de har gode muligheter til å gå helt til topps i Qatars sanddyner.

  Ambisjoner om å vinne
  – Jeg forventer at laget satser på å gå hele veien og vinne turneringen. Vi er nødt til å tenke stort med all talentet vi har tilgjengelig. Det er vanskelig å vinne et VM-mesterskap, men det var ikke stort enklere å vinne EM i 2016. Vi vet at alle at det skiller hårfint mellom triumf og nederlag i slike mesterskap, men vi kommer til å gå for det. Noen sa en gang at alt en drøm trenger for å gå i oppfyllelse, er at noen tror på den, og vi har troen, bedyrer presidenten i Portugals fotballforbund, Fernando Gomes, overfor avisen Marca.

  Portugal har ikke blitt gitt noen enkel gruppe å avansere fra, men er uansett forhåndsfavoritter, i alle fall på papiret. De kommer imidlertid til å få knallsterk konkurranse fra Uruguay, den lille nasjonen med i underkant av 3,5 millioner innbyggere, men som likevel aldri slutter å produsere spillere i verdensklasse. Liverpool-spissen Darwin Núñez er siste tilskudd i arverekken av Uruguays fenomenale spisser, men energibunten fra Artigas har fremdeles til gode å for alvor slå igjennom på landslaget. Han har fått 13 kamper med flagget på brystet, men scoret bare tre ganger. Forrige sesong slo han imidlertid igjenom med Benfica, som fristet Liverpool til å bla opp store summer for dem 187 centimeter lange spissen. Med Luis Suárez og Edinson Cavani som mentorer på landslaget, bør Núñez i alle fall ha alle forutsetninger for å slå ut i full blomst i Qatar.

  Klar i tide
  Uruguay kan fort bli en av outsiderne i årets VM, for det er flust av kvalitetsspillere, også bak angrepsrekka. Ronald Araújo har potensiale til å bli en av verdens beste midtstoppere, mens Real Madrid-stjernen Fede Valverde allerede har vokst til å bli en av de absolutt beste i sin posisjon. I tillegg består troppen av sluggere som Rodrigo Bentancur, Lucas Torreira og José Maria Giménez.

  Sør-Korea og Ghana kommer trolig til å få det svært krevende med å slå ut enten Portugal eller Uruguay i jakten på billett til åttedelsfinalen, men Sør-Korea har et overbevisende ess i ermet i form av Spurs-stjernen Son Heung-min. Tottenham-angriperen har imidlertid slitt med en skade de siste ukene, men ble likevel funnet frisk nok til å bli tatt ut i VM-troppen. At 30-åringen blir skadefri og i form i tide til den første gruppespillkampen mot Uruguay neste torsdag, virker avgjørende for koreanernes sjanser for avansement. Hva Ghana har å stille opp med, gjenstår å se, men afrikanerne virker på papiret et godt stykke unna god, gammel storhet. Trolig blir det opp til stjernene fra de tre andre nasjonene å skinne i denne gruppa. Det er i alle fall mange av dem.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen