More

  Mer ball fra League One og Two

  Åtte kamper fra både League One og Two første nyttårsdag. Vi har tatt en kikk på de i tillegg til den resterende runden som går av stabelen i dag.

  League One

  Plymouth befestet sin posisjon på toppen av tabellen ved å slå Milton Keynes fortjent 3-1 hjemme på Home Park. Niall Ennis og Morgan Whittaker begge på scoringslisten med glimrende avslutninger. De har nå syv poeng ned til Ipswich og Sheffield Wednesday som spiller i dag.

  Peterborough og Wycombe kjempet en kamp for å ta seg inn på topp seks siden alle de tre andre lagene ikke spiler før i dag. Her var det gjestene som kunne juble etter en råsterk 3-0 seier. Lewis Wing startet festen med et glimrende frispark før samme mann satte spikeren i kista med en nydelig avslutning kvarteret før slutt. Opp på sjette, og der kan de kanskje bli en stund da Bolton har en tøff kamp i dag. For Peterborough kom nedturen raskt tilbake igjen, og Grant McCann lever litt farlig nå.

  Bak Peterborough ligger tre nyopprykkede lag som imponerer. Port Vale gikk mot tap men snudde 0-1 til 3-1 i sluttminuttene borte mot Forest Green. Exeter tok en ny råsterk borteseier da Sam Nombe ble matchvinner igjen med kampens eneste scoring mot Oxford United. Bristol Rovers, som runden før tapte 3-4 mot nettopp Exeter, slo tilbake med 2-1 hjemme mot Cheltenham. Dermed har alle de tre nyopprykkede lagene stø kurs mot sikker plass og kanskje til og med en overraskende playoff?

  For Portsmouth ble det en ny nedtur igjen da de tapte 1-3 hjemme mot Charlton. Shrewsbury som vi for få uker siden skrøt av gikk også på nytt tap. Tidligere Everton-stopper Matthew Pennington ble utvist etter 22 minutter og dermed kunne Fleetwood ro inn en 3-0 seier. For Morecambe i bunnen ble det en andre strake seier da de slo formlaget og tabellnabo Burton hele 5-0. De har dermed gått fra sisteplass til nesten trygg plass på bare få dager. Det er håp.

  Fire kamper av stabelen i dag med flere av topplagene i aksjon.

  Barnsley – Bolton: Kanskje den mest spennende kampen i dag mellom fjerdeplass og sjetteplass (før runden). Syv kamper uten tap for hjemmelaget og seks av dem har endt med seier. Slo Fleetwood 2-1 sist i en potensielt sklikamp og jeg tror ikke Barnsley helt har gitt opp kampen om topp to. Da må Bolton slås. De har brukt julen til å spille uavgjort mot Derby og Lincoln og egentlig tror jeg de er relativt fornøyd med det. Er i god posisjon etter halvspilt serie og fremstår som veldig solide. TIPS: H

  Derby – Accrington: Det stinker ny hjemmeseier for Derby i møte mot Accrington. Gjestene sin trekampers rekke uten tap fikk en brå slutt da Morecambe slo de 2-0 sist runde. Derby på sin side måte være tålmodige men 19-åringen Lewis Dobbin sikret seieren mot Cambridge med sitt første ligamål for sesongen. TIPS: H

  Lincoln – Ipswich: Presset er på Ipswich før kveldens tøffe bortekamp mot uavgjortspesialist Lincoln. Hjemmelaget har ni uavgjort på eget gress denne sesongen, og spilte 1-1 sist mot Bolton. Ipswich på sin side måtte nøye seg med et poeng borte mot Portsmouth sist. Ønsker nok her hevn på tapet mot Lincoln tidligere i høst. TIPS: B

  Sheffield Wed – Cambridge: En sterk borteseier mot Fleetwood og i noen minutter var uglene på direkte opprykksplass. Kan uansett ta den i dag om Ipswich avgir poeng og de vinner. Det skal det være gode muligheter for selv om Cambridge har våknet noe til liv igjen. Holdt nesten til poeng borte mot Derby sist men det endte med 0-1. TIPS: H

  LEAGUE TWO

  Noen overraskelser i gårsdagens kamper. Colchester slo Swindon 1-0 hjemme og tok et nytt steg bort fra nedrykksplassene. Skuffende for Swindon som runden før slo Northampton på bortebane. Bradford og Mark Hughes gikk seirende ut av duellen mot Salford i en forrykende kamp som endte 3-2 til hjemmelaget. De befester dermed sin posisjon blant topp syv og har los på direkte opprykk også. Walsall slo tilbake med 2-1 over Mansfield og klatret dermed nesten opp i ryggen på laget som innehar siste PO-plass. Laget som er nærmest direkte opprykk, Carlisle, måtte også gi tapt i borteoppgjøret mot Doncaster.

  For utfordrerne Wimbledon, Stockport og Tranmere ble det tap. Dons tapte 1-2 i lokaloppgjøret mot Sutton mens det for Stockport ble 0-1 borte mot Grimsby. Et lite slag i ansiktet for to av formlagene. For Tranmere endte det også med 0-1 borte mot Crewe i det lille lokaloppgjøret.

  De tre beste lagene skal i aksjon i dag, og kanskje de tre dårligste. For Northampton får besøk av serieleder Leyton Orient i det som blir en veldig viktig kamp for begge lag. Det skiller ti poeng mellom lagene, og særlig hjemmelaget trenger en trepoenger for å holde lagene bak på avstand.

  Stevenage tar imot Gillingham på et perfekt tidspunkt. Gjestene har nye eiere og er klar for å oppgradere stallen kraftig dette vinduet. Men jumbolaget er fortsatt ikke kommet i posisjon og dermed blir det nok lett match for Stevange.

  Newport møter Crawley hjemme og der er det forventet at hjemmelaget tar en grei seier mot den kaotiske klubben uten manager og en klubbeier som styrer laget fra sidelinjen.

  Også Barrow er storfavoritter hjemme mot Rochdale til tross for svak form den siste tiden. Gjestene er i enda verre forfatning og med fem strake tap har det blitt luke opp til trygg plass for de og Gillingham.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen