More

  Mektig drama da Arsenal slo United

  Declan Rice scoret sitt aller første Arsenal-mål, og tidspunktet kunne vanskelig passet bedre. Seks minutter på overtid dunker nemlig rekordkjøpet inn det avgjørende 2-1-målet mot Manchester United i dagens tungvektsthriller i den engelske hovedstaden.

  Pangåpning

  Manchester United sto med seks seirer fra sine siste syv Premier League-kamper, og fikk pangåpningen de ønsket seg i dag. Etter en snau halvtime banker nemlig Marcus Rashford inn 1-0 til gjestene i London. . Flott prestasjon av Rashford, men angrepet startet etter en horribel pasning fra Kai Havertz.

  Kaptein Ødegaard svarte på tiltale

  United tillot seg imidlertid å hvile på laurbæra i et halvminutt for lenge. Avspark var knapt tatt etter scoring, før ny scoring fulgte. Denne gang fordel hjemmelaget. Gabriel Martinelli til Martin Ødegaard, som fra 14 meter banker ballen utagbart ned i Onanas venstre hjørne.

  Det sto 1-1 til pause. Stort spillemessig overtak for Arsenal, men United var hele tiden en trussel på kontringer.

  Drama

  Andreomgangs to første store snakkiser kom med ikke så mange minutters mellomrom. Havertz stormer inn i feltet med stor fart, og virker å bli hektet opp av én, kanskje to United-forsvarere. Anthony Taylor peker på straffemerket, men med VAR på øret blir det brått tvil. Bussen vil ikke ta noen avgjørelse, og dommer jogger til sidelinjen for å se situasjonen på nytt. Dårlig nytt for Gunners-fansen, da Taylor ombestemmer seg og lar spillet fortsette.

  Drøy time, Harry Maguire kommer inn for en skadet Lisandro Martinez. Og samtidig kommer danske Rasmus Højlund inn til sin etterlengtede Manchester United-debut. Blir det detonert dansk dynamitt fra £70 millionersmannen?

  Mer drama

  Med kvarteret igjen å spille er det Mikel Artetas tur til å gjøre bytter, tre i tallet. Fabio Vieira, Gabriel Jesus og Takehiro Tomiyasu kommer inn, mens Havertz, Oleksandr Zintsjenko og Eddie Nketiah forsvinner ut. Leandro Trossard blir pussig nok sittende på benk.

  Ti minutter før slutt får Bukayo Saka mulighet på høyde med den Havertz hadde før pause. Det ender imidlertid med strømpetreff som Onana får rett i kroppen. Usedvanlig svakt av den gode Gunners-vingen.

  Én millimeter er nok

  MÅL, 2-1 United! Alejandro Garnacho stormer mellom to Arsenal-forsvarere, og sette ballen kaldt til side for Ramsdale. Var det offside? Ja, med en millimeter eller tre.

  Da ender det vel 1-1, og med to tapte poeng for begges ambisjoner i tetstriden? Nei da. Åtte tilleggsminutter er flust med tid. Faktisk til å score to nye mål. I det sjette av de åtte tilleggsminuttene faller avgjørelsen. Declan Rice mottar en retur etter corner, og heller enn å legge tilbake inn i feltet går rekordkjøpet på skudd. Avslutningen går vi et United-ben, stolpen og en Onana-hånd, før den triller inn i nettet til enorm jubel blant hjemmelagets spillere og fans.

  Jesus sto opp fra skade

  Feiringen betyr nye tilleggsminutter, og United kaster alt i angrep for å fremtvinge en utlikning. Det lønte seg ikke. Innbytter Gabriel Jesus har fått kritikk for å være litt lite målfarlig, til spiss å være. På gjennombruddspasning fra Martinelli gjør imidlertid Jesus absolutt alt rette. Diego Dalot blir fintet på rumpa, før ballen kaldt og rolig plasseres i Onanas venstre hjørne.

  Det ender 3-1, og Arsenal kan feire seg gjennom landslagspausen. United slikker på sin side sår.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen