More

  Med apostlenes hester til Wembley

  Sommerens mesterskap er som kjent utsatt fra i fjor på grunn av pandemien. Ekteparet Thomas Rud  og Maria Ruud hadde reisen klar også i 2021, men utsettelsen skulle vise seg å være hell i uhell for ekteparet. Sommerens mesterskap blir nemlig Thomas (35) og Maria (33) sin bryllupsreise. De er nemlig fotballgale begge to, og landslagsjentene har blitt fulgt tett siden 1990-tallet. Dermed passet det ekstra godt at Norge ble trukket i gruppe med vertsnasjonen England. Norges kamp mot løvinnene spilles i Brighton, og det samme gjør den siste gruppespillkampen mot Østerrike.
  Deretter legger Maria og Thomas ut på en strabasiøs ferd; Med beina som framkomstmiddel, skal de nemlig gå alle de 110 kilometerne fra Brighton til finalearenaen Wembley i London.
  – Vi hadde jo uansett tenkt til å dra dit, og så viste det seg at det skulle være rett etter bryllupet vårt. Vi er begge veldig glade i England, og da kunne vi utnytte muligheten til å ta en gåtur når vi er der også, sier Maria Ruud til Tipsbladet.
  Drammensjenta har fulgt landslaget siden hun var fem år gammel, og Thomas omtrent like lenge. Fellesinteressene fotball og friluftsliv, og selv om England kanskje ikke er kjent for sin spektakulære natur, var det aldri noen tvil om hvor bryllupsreisen skulle gå.
  Var med på publikumsrekord
  – Det var en selvfølge at vi skulle ha bryllupsreise til England og EM da mesterskapet falt seg slik, sier Thomas bestemt.
  Siden Norge er trukket i gruppe A, får ekteparet litt bedre tid på seg til å tilbakelegge de 110 kilometerne fra Brighton til Wembley. 16 dager skiller mellom kampen mot Østerrike og finalen, og Thomas og Maria bedyrer at de skal få tid til å få med seg kvart- og semifinalene også. Billetter til finalen på Wembley er selvsagt i boks, og det blir en storslagen anledning på en stappfull og utsolgt finalearena, som betyr drøyt 90 000 tilskuere. Interessen for kvinnefotball har tatt seg betydelig opp de siste årene, men for Maria har det alltid vært kvinnene som har fanget interessen aller mest.
  – Jeg var på Ullevaal da tilskuerrekorden mellom Norge og USA ble satt før OL i Sydney. Mamma pekte på Mia Hamm, og hun sa at det var verdens beste spiller. Jeg har også spilt aktivt frem til Korona, og spilt for åtte forskjellige lag i fire verdensdeler. Jeg har alltid hatt større interesse for kvinne- enn herrefotball, og EM i England blir tredje mesterskap på rad med damene, sier Maria.
  Landslaget ønsker lykke til
  Thomas’ fotballkarriere tok slutt i en alder av 27, med hverken VM- eller Champions League-titler på peishylla. Interessen for fotball har imidlertid aldri dalt, og Asker-gutten forteller at fotballdiskusjonen går høyt i heimen, og når de drar på fotballturer sammen, har ingen av dem imot å nyte en bedre pilsner eller tre.
  – Jeg er nok mest interessert i herrefotball, men det er Maria som er eksperten på kvinnene. Vi stiller nok 50/50 der, sier Thomas.
  Og selv om det ikke ble noen store trofeer i deres aktive fotballkarriere, får de i alle fall med seg en hilsen fra landslagsstjernen Guro Bergsvand på veien til Wembley, overrakt gjennom oss i Tipsbladet:
  – Jeg ønsker dem lykke til, og ønsker dem en god tur og god finale, sier Bergsvand.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen