More

  Matchball

  Det er bred enighet om at Liverpool opplever en særdeles tung sesong. En aldrende og tilsynelatende sliten spillerstall har underprestert i den grad at deler av fansen har krevd at hoder må rulle. En stor gruppe spillere ønskes sendt hvor pepper gror, mens det også har kommet mishagsytringer mot eiere, og sågar Jürgen Klopp.

  For bare få uker siden virket det da også usannsynlig at de røde skulle kunne kjempe om topp 4-plassering. Etter totalt ett poeng fra kampene mot Brighton, Brentford, Chelsea og Wolves var Liverpool nummer 10 på Premier League-tabellen, med elleve poeng frem til Newcastle på 4.plass. Siden da har imidlertid poengene tikket inn. Everton, Newcastle og Wolves er slått, mens det endte målløst mot Palace.

  Det skiller før dagens kamp bare to poeng frem til Newcastle, og seks til Tottenham – etter at begge endte uten poeng lørdag. På Tottenham har man også to kamper til gode, mens Newcastle bare har vunnet én av sine siste åtte kamper.

  Langt frem

  Poengene har tikket inn de siste ukene, men noen grunn til å friskmelde Liverpool finnes uansett ikke. Langt derifra. Resultatmessig ser det bra ut, men fortsatt er det langt frem. Veldig langt. Det målløse oppgjøret mot Crystal Palace kom kort tid etter at man hadde blitt herjet med av Real Madrid, og på Selhurst Park var Liverpool enda svakere enn mot den spanske tittelgrossisten. Mot Newcastle fikk man spille 70 minutter i overtid, men sisteskanse Alisson var uansett Liverpools travleste spiller. Onsdag ble man ikke satt på de store prøvene av scoringsvaksinerte ulver på Anfield, men man måtte likevel vente til det siste kvarteret før kampen ble avgjort.

  Oppløftende er det uansett at Klopps menn nå har holdt nullen i fire strake ligakamper. Det har de også gjort i siste tre hjemme mot Manchester United. Samtidig har man ikke tapt en ligakamp hjemme mot Manchester United siden 2016.

  Fortsatt god glid

  Mens Liverpool henger i tauene, er erkerival Manchester United i posisjon til å raske med seg det meste av hva de deltar i denne sesongen. Premier League-tittelen virker fjern, men med seier på Anfield er man fortsatt på skuddhold. Ligacupen er allerede innkassert, mens man i Europa League er oddsfavoritt til å gå hele veien etter å ha ekspedert Barcelona i forrige runde. Torsdag tok man seg også til kvartfinale i FA-cupen, da divisjonskollega West Ham ble slått på Trafford. Med bare kvarteret igjen på klokka var hjemmelaget under i målprotokollen, men Ten Hags bytter og formasjonsendring bidro til at man til slutt gikk av banen med 3-1-seier.

  -Igjen viste vi karakter, mentalitet og vilje. Egenskapen til aldri å kaste inn håndkleet er utrolig viktig, og er hva som til slutt gir oss suksess og vinner trofeer, sa United-manageren etter onsdagens triumf.

  Onsdagens 3-1-seier betyr at Manchester United er ubeseiret fra sine siste elleve kamper i alle turneringer. Liverpool ble slått 2-1 i sesongens omvendte møte på Old Trafford, og med seier også på Anfield kan man fortsatt drømme om en første Premier League-tittel siden 2013. Lite vil glede United-fansen mer om man samtidig kan stikke kjepper i hjulene for Liverpools topp 4-ambisjoner.

  Avspark på Anfield tas kl. 17.30, og oppgjøret vises naturligvis direkte på Viaplay.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen