More

  Matchball for Barcelona

  Fjernet det meste av tvil i tittelracet i seieren over Atlético Madrid. Denne uken kan det langt på vei avgjøres.

  Barcelona har cruiset mot ligagull gjennom stort sett hele sesongen, men etter strake uavgjorte mot Girona og Getafe, begynte man å lure på om Madrid-lagene kunne gjøre det spennende i tittelracet. Regjerende mester Real Madrid gjorde som forventet jobben med en trygg 2-0-seier hjemme mot Celta Vigo lørdag, og dermed var det press på ledende Barcelona før søndagens toppoppgjør mot Atlético Madrid.

  Med Frenkie de Jong tilbake fra start, fikk Barca kontroll over nervene etter noen nervøse åpningsminutter, og rett før pause kunne Ferran Torres score kampenes eneste mål og sørget for en meget viktig seier til ligalederen. Det ble en vellykket aften for Barcelona, som også fikk tilbake langtidsskadde Pedri, da midtbanespilleren gjorde sin retur midtveis i andreomgang. Midtbanedirigenten satte umiddelbart sitt preg på kampen, og viste hvorfor Barcelona har savnet ballvirtuosen de siste månedene.

  Ousmane Dembélés etterlengtede retur er også like om hjørnet, så nå begynner skadesituasjonen å lysne betraktelig for Barcelona, og katalanerne har også et fordelaktig program igjen. De har gjort seg ferdige med alle topp 4-lagene i La Liga, og blir naturligvis store favoritter i onsdagens sene kveldskamp mot Rayo Vallecano, som røk på et surt 1-2-tap for Real Sociedad i helgen.

  Midtuken er stappet med spansk fotball med full rulle fra tirsdag til torsdag kveld. Godbitene står i kø, og tirsdag gleder vi oss spesielt til oppgjøret mellom de Champions League-aspirerende lagene Real Betis og Real Sociedad. Betis får tilbake meget viktige Sergio Canales etter fire kampers suspensjon, mens Alexander Sørloth omsider tegnet seg på scoringslisten igjen da han hjalp La Real til en svært viktig trepoenger i helgens 2-1-seier mot Rayo Vallecano. Sørloth har slitt etter at han ble kåret til månedens spiller i La Liga i januar, men en god avslutning på sesongen av nordmannen er akkurat hva La Real behøver for å ro i land fjerdeplassen, hvis tabellposisjon de for øyeblikket virker å ha kontroll på.

  Kontroll er det imidlertid få om noen av lagene i bunnstriden som har. Valencias særdeles viktige seier over tabelljumbo Elche løftet dem opp på á poeng med Almería på 17. plass, men Los Che har på ingen måte råd til å ta foten av gasspedalen. Allerede torsdag venter ny skjebnekveld på Mestalla når et annet nedrykkstruet lag, Real Valladolid, ankommer Valencia. Pucelanos vant også i helgen da Girona ble slått 1-0. Valladolid har dermed to strake seirer på samvittigheten før møtet med Valencia, og selv om vi takker torsdagens verter så meget for oddsgevinsten i seieren mot Elche, prøver vi en liten frekkas på Valladolid her, som får tillit som ukens luring. 4,30 på borteseier på Mestalla er det god verdi i.

  Ukens favoritt finner vi i en annen nedrykksduell. Getafe har vært svært gode hjemme på Coliseum Alfonso Pérez de siste månedene, og har 3-2-0 på sine fem siste hjemmekamper. I forrige hjemmekamp holdt de sågar ligaleder Barcelona til 0-0, og onsdag kveld får Getafe besøk av Almería, som fremdeles ikke har vunnet på bortebane denne sesongen. Da er 1,97 på hjemmeseier nok til at vi prøver noen units. Lykke til med ukens spill!

  FAVORITTEN:
  Getafe – Almería
  TIPS
  H til 1,97 i odds hos Norsk Tipping

  LURINGEN:
  Valencia – Real Valladolid
  TIPS
  B til 4,30 i odds hos Norsk Tipping

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen