More

  Mansfield – Port Vale

  Forest Green, Exeter og Bristol Rovers har allerede rykket opp. Nå skal det bestemmes hvem som tar den siste plassen. 
  Opplevelse for livet på Wembley.
  Mansfield: Nigel Clough og familien har en spennende helg fremfor seg. Først skal han forsøke å lede sitt Mansfield til League One, før han deretter skal se sin fars store klubb Nottingham Forest forsøke seg på samme arena dagen etter. Clough har hatt en spennende førstesesong som Stags-manager. De hadde en heller håpløs høst der de gikk 14 kamper uten seier og var nærmere nedrykk enn opprykk da juletiden nærmet seg. Men laget fant form og sikret seg også noen meget sterke erstattere i januar. Frem til midten av mars gikk de 14 kamper uten tap og de tok også elleve strake hjemmeseiere fra november til april, godt hjulpet av lånesigneringen Matt Longstaff fra Newcastle. Det endte dermed med playoff mot Northampton som ble slått 3-1 sammenlagt. Mansfield ble hardt presset men stakk likevel av med seieren i begge oppgjørene. Venstrebacken Stephen McLaughlin ble den store helten i bortekampen og er en spiller som ofte står frem ved de store anledningene. Han har opplevd suksess på Wembley tidligere da han rykket opp med Southend i 2015 på samme arena.
  -Ikke mange får oppleve et slikt høydepunkt i sin karriere. Jeg får oppleve det to ganger. Man må bare ta til seg og nyte øyeblikket. Jeg tror mange Stags-fans er enige i at vi bygger noe bra nå, sa McLaughlin etter kampen mot Northampton.
  Port Vale: De var nære direkte opprykk og de var like nære å misse playoff. Men Port Vale har denne sesongen vist seg som et lag man aldri skal avskrive. Den ærverdige klubben kom til kampene mot Swindon med en litt dårlig følelse etter at direkte opprykk glapp de siste serierundene. Det ble ikke bedre av at Swindon kjørte over dem i store deler av første kamp. Men det gamle Manchester United-talentet James Wilson tente håp da han reduserte til 1-2 i sluttminuttene. Håpet ble enda større da samme mann, på samme vis gav hjemmefansen på Vale Park skåring tidlig i returoppgjøret. Flere skåringer ble det ikke og med 2-2 sammenlagt gikk kampen helt til straffesparkkonkurranse. Port Vale misset to av sine tre første men når alt håp virket ute misset Swindon på sin femte og avgjørende straffe. Etter åtte straffer hver ble Port Vale vinner og kan se frem til en spennende dag på Wembley. Et skår i gleden at det nok en dag var banestorming som gikk langt over streken.
  Port Vale-manager Darrell Clarke, som ble utvist i ekstraomgangene, var emosjonell etter kampen. Han har nemlig vært borte fra trenerjobben en lang periode i vår grunnet dødsfall i familien.
  -Jeg beklager at følelsene tok overhånd under kampen, men det har vært en tøff periode for meg og min familie og støtten fra klubben, spillerne og teamet har vært fantastisk. Nå ser jeg frem til finale mot laget og byen jeg voks opp i, sa Clarke etter kampslutt.
  Mansfield har og tatt initiativ til å hylle Port Vale-manager Clarke i det 8 minutt som en støtte for det han har gjennomgått det siste halvåret. En fin gest som vil varme alle på Wembley denne dagen. 
  Port Vale stakk av med alle tre poengene hjemme på Vale Park med 3-1. I Mansfield delte de broderlig med resultatet 1-1. 
  Mulig lagoppstilling: 
  Mansfield Town: Bishop; Perch, Hawkins, O’Toole, McLaughlin; Longstaff, Wallace, Quinn; Akins, Oates, Bowery
  Port Vale: Stone; Gibbons, Hall, Smith; Worrall, Pett, Taylor, Benning; Garrity; Wilson, Harratt
  Odds, Norsk Tipping:H: 2.60
  U: 2.95
  B: 2.65

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen