More

  Mansfield – Northampton

  Mansfield – Northampton: Det som kanskje er de to største favorittene til å gå opp via playoff møtes til første kamp på One Call Stadium.
  Det var nok mange som regnet med at Mansfield skulle ta seg direkte til League One denne våren. Fra november 2021 til mars 2022 gikk de 15 kamper uten tap. Med investeringene som ble gjort i januar der fire sterke navn ble hentet inn, deriblant store Matt Longstaff fra Newcastle, er det ikke rart at direkte opprykk nærmest ble et krav. Men manager Nigel Clough møtte etter hvert på hindringer. Etter overtidstapet mot Tranmere i midten av mars ble det bare seks seiere på deres siste 13 kamper. Mansfield hadde muligheten for direkte opprykk helt frem til den siste uka men to ganger 2-2 satte en effektiv stopper for dette. De var faktisk bare et baklengsmål unna å ryke ut av topp syv også. Heldigvis for Mansfield holdt det ene poenget i siste kamp mot Forest Green. Mansfield har et aldrende lag og i siste seriekamp var hele seks av spillerne over 30 år. Ringrevene James Perch (37), Stephen McLaughlin (32) og Stephen Quinn (36) er likevel bautaer som har vist at nivået i League Two ikke er for høyt.
  Northampton går til kamp vel viten om at denne plassen skulle tilhørt noen andre. Dramaet på sesongens siste dag gikk ut over Northampton som før kampen hadde den direkte opprykksplassen. De gjorde selv jobben ved å vinne 3-1 borte mot Barrow. Lite visste de at Bristol Rovers, som ikke hadde vunne 7-0 siden 1964, skulle gjøre nettopp dette igjen. Og når det syvende målet i Bristol gikk i mål sto begge lagene med lik målforskjell. Avgjørelsen ble da at Bristol Rovers rykket opp på flere skårede mål. Det var nok ekstra frustrerende for manager Jon Brady at deres eget lag hadde 3-0 etter bare 22 minutter men derfra og ut ikke skåret flere mål. I det meldingene tikket inn fra Bristol presterte også keeper Liam Roberts å bli vist ut. Han misset totalt på en utrusning og valgte til slutt å bokse ballen utenfor 16-meteren. Dermed mangler de mannen som har sluppet inn minst mål i League Two denne sesongen. Laget står uansett med fine 5-2-1 på sine åtte siste kamper, så er spørsmålet om skuffelsen har lagt seg før kampstart i Mansfield?
  Det ene tapet Northampton fikk på sine åtte siste kamper kom faktisk her på One Call Stadium da Mansfield i starten av april vant 1-0 etter skåring av Oliver Hawkins. Det er derfor et ørlite overtak til hjemmelaget før den første av to kamper sparkes i gang.
  Mulig lagoppstilling: 
  Mansfield Town: Bishop; Perch, O’Toole, Hawkins, McLaughlin; Longstaff, Maris, Quinn; Murphy; Oates, Bowery
  Northampton Town: Maxted; Mills, Horsfall, Guthrie; Felix-Eppiah, McWilliams, Sowerby, Koiki; Pinnock; Appere, Hoskins
  Odds, Norsk Tipping:H: 2.10
  U: 3.10
  B: 3.35

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen