More

  Manchester United – West Ham

  Ligacupen er ikke turneringen hvor Premier League-lagene hver gang stiller med toppede ellevere, men noe sier oss at det ikke vil bli spart særlig på kruttet når Manchester United og West Ham møtes til kamp om avansement denne uken. Én ting er at hjemmelagets manager kjenner presset for å hente hjem en etterlengtet tittel til den røde delen av Manchester, en annen er begge lags revansjelyst etter deres dramatiske Premier League-møte i London søndag.
  Manchester United hentet hjem samtlige poeng, men gjestene på London Stadium følte seg uansett bortdømt, da de mente seg snytt for to straffespark. Hadde West Ham scoret på straffesparket de ble tildelt på overtid ville det garantert vært et stormløp fra Manchester Uniteds spillere og ledere mot dommer Martin Atkinson.
  -Vi ble snytt for to helt opplagte straffespark, og denne kampen gjør ikke godt for hjertet til fans og oss andre på sidelinjen. Det bølger veldig frem og tilbake, og vi så alle bort da De Gea reddet straffesparket på overtid, oppsummerte Ole Gunnar Solskjær etter 2-1-seieren i hovedstaden søndag.
  Syndebukkenes revansj
  Cristiano Ronaldo scoret igjen, men det var likevel to lagkamerater som stjal overskriftene etter dramatikken søndag. Jesse Lingard ble stor syndebukk da Manchester United tirsdag røk 1-2 mot Young Boys i Champions League. Søndag ble samme mann stor helt, da han kom på som innbytter og scoret seiersmålet mot klubben han forrige sesong representerte på lån. Heltestatusen var imidlertid i fare, da West Ham fikk straffe på overtid. Da var det imidlertid David de Geas tid til å ta plass i rampelyset.
  Spanjolen var ikke i nærheten av å kunne redde Manchester United i straffesparkkonkurransen mot Villarreal forrige sesongs Europa League-finale. Elleve Villarreal-spillere scoret i tur og orden på straffe, og Solskjærs keepervalg fikk massiv kritikk. Ikke siden april 2016 hadde De Gea reddet et straffespark, før han ble stor helt ved å gjøre nettopp det på overtid mot West Ham søndag.
  Moyes i unåde
  De Gea reddet straffe for første gang siden 2016, og ganske nøyaktig like lenge er det siden det Mark Noble misset et straffespark. Noble er av ligaens tryggeste straffeskyttere, men David Moyes må likevel tåle en god dose kritikk for hvordan han taklet situasjonen som oppsto i kaoset på overtid søndag. Declan Rice hadde ballen i hendene og var klar til å gi Solskjær & Co en nesestyver, før West Ham-manageren fant det for godt å bruke VAR-tiden til å sette på Noble som innbytter. En kald Noble brukte altså straffesparket som sin første ballberøring, og det gikk som det måtte gå. Moyes’ «sjakktrekk» kostet trolig West Ham poeng, og ga i stedet sesongens første nederlag.
  Forøvrig var West Ham mye mer offensive enn de var i forrige sesongs møter med Manchester United, og med Michail Antonio i elleveren kunne dette gått veien.  I ligacupmøtet er Antonio tilbake fra suspensjon, og da kan det tas revansj.
  Kveldens 3.rundekamper:
  Brighton-Swansea
  Arsenal-AFC Wimbledon
  Chelsea-Aston Villa
  Manchester United-West Ham
  Millwall-Leicester
  Wolverhampton-Tottenham

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen