More

  Managerduellen

  I kveld møtes to av managerne som har imponert oss mest til nå i høstens utgave av Championship.

  Klokken 21.00 sparker Birmingham og QPR i gang den 18.runden av årets sesong. Til nå i høst står disse to lagene for to av de mest gledelige overraskelsene, og i front to nye managere.

  Birmingham og John Eustace

  42 år gamle Eustace hadde en fin spillerkarriere i blant annet Coventry, Stoke, Watford og Derby før han la opp i 2015. Han startet raskt på trenerjobben og fikk sin managerdebut i Kidderminster Harriers der han transformerte spillestilen så radikalt at laget etter hvert bare ble kalt “non-league Barcelona”. Etter to mislykkede playoff-forsøk gikk han videre til QPR der han ble assistent under Steve McClaren. Han var også midlertidig manager i syv kamper på tampen av 2019-sesongen før han ble assistent under Mark Warburton frem til sommeren 2022 da nåværende manager Michael Beale tok over QPR. Få uker senere ble det klart at Eustace tok over for Lee Bowyer i Birmingham. Den ferske manageren fikk en vanskelig oppgave i en klubb preget av økonomisk rot og et kaotisk eierforhold. Mange mente dette ville bli året Birmingham kunne ende med nedrykk fra Championship. Men slik har det ikke gått, under Eustace stødige ledelse har Birmingham fremstått som et av ligaens mest kompakte lag og står med 5-5-6 på sine første 16 kamper. Til tross for seks tap har de ved kun en anledning tapt med mer enn et mål denne sesongen. Og med bare to tap på deres siste ni kamper er det en tydelig progresjon i både spillestil og resultat. Og til helgen kommer gamleklubben QPR på besøk.

  QPR og Michael Beale

  Beale sin fotballkarriere ble av den korte sorten og etter at han ble frigitt fra Charlton i ungdomsårene prøvde han seg i Twente og USA før han la skoene på hylla som 21-åring. Etter oppstart av futsall klubb i London ble han lagt merke til og invitert inn til Chelsea-akademiet for rolle med de yngste lagene. Etter flere år der og i akademiet til Liverpool ble han senere en del av Steven Gerrard sitt team i Rangers og sist Aston Villa før han forlot assistentjobben på Villa Park til fordel for den ledige managerjobben hos Queens Park Rangers. Men en blanding av talentfulle spillere og smarte lånesigneringer har QPR klatret oppover tabellen denne høsten og kan med seier i kveld gjeninnta førsteplassen i Championship. For gjestene skal de uansett være glade for at Beale ikke forlot klubben til fordel for Wolverhampton tidligere i oktober. Så får vi se hvordan møte mellom de to up and coming managerstjernene i Championship går. Vi tror dette blir en spennende batalje både på og utenfor banen.

  Følg med på

  Er det noen spillere som fortjener litt ekstra oppmerksomhet denne kvelden så er det disse. Hannibal Mejbri  har etter låneovergangen fra Manchester United brukt en tid på å finne seg til rette. Nå er han veldig varm i trøya og har imponert stort de siste kampene. En herlig spiller som med sin energi fort kan ta kommandoen i denne kampen. Med usikkerheten om Chris Willock rekker denne kampen eller ikke er det Ilias Chair som får stempelet “følg med på” hos gjestene. Til tross for at Lyndon Dykes har stått for målene i det siste er Chair instrumental for det meste QPR foretar seg offensivt. Med Willock og muligens Tyler Roberts kan det være duket for en ny start for Sinclair Armstrong som er et ekstremt spennende talent.

  Tips:

  Rett og slett en kamp du bør holde deg unna. Om noe frister er det hjemmeseier til 2.34 i odds hos Coolbet. Men vi venter heller på bedre spill senere i runden.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen