More

  Man City – Real Madrid: Gammelt rivaleri gjenoppstår

  Med over 15 års fartstid som spiller og trener for Barcelona, er det lite Pep Guardiola liker bedre enn å ta innersvingen på sin gamle rival, Real Madrid. Den genierklærte manageren har imidlertid ikke fått mange muligheter til det de siste årene, men slo Real Madrid ut av Champions League da lagene møttes i åttedelsfinalen for litt over to år siden.
  Det var Guardiolas første triumf over de spanske gigantene siden 2012, og City-manageren mislyktes i Champions Leagues semifinale i 2014, da som Bayern-boss. Nå venter et nytt stevnemøte i semifinalen mot hans gamle erkefiende.
  Stor suksess
  Manchester City er store oddsfavoritter til å sikre finalebilletten, og spillselskapet Coolbet har the Citizens helt nede i 1,42 ganger innsatsen til å avansere på bekostning av Carlo Ancelottis Real Madrid. Men, spanjolene har imidlertid en historie i denne turneringen som engelskmennene bare kan drømme om. Champions League-triumf har som kjent vært City-eiernes hellige gral etter at de tok kontroll over klubben for ti år over siden. Klubbens første tittel lar imidlertid stadig vente på seg, mens ingen lag har vunnet Serievinnercupen/Champions League flere ganger enn Real Madrid, som har løftet trofeet ved hele 13 anledninger, og tre ganger på rad mellom 2016 og 2018.
  Manchester City har også blitt satt på noen ekstremt harde prøver de siste ukene, med krevende oppgjør mot Liverpool i liga og cup, mens Atlético Madrid som forventet ikke lot seg slå uten at de påførte Citys stjernegalleri atskillige smeller i semifinalen. Og Pep Guardiola hinter om at fansen skal være svært fornøyde med at de i det hele tatt har kommet hit de er nå.
  – Jeg vet ikke hva som kommer til å skje de neste ukene, men det er bare tredje gang i Manchester Citys historie at vi skal spille semifinale i Champions League, og det er en stor suksess at vi har kommet så langt, mener City-sjefen overfor klubbens hjemmesider.
  Historie og tradisjon
  Mens Real Madrid allerede er godt i gang med feiringen av klubbens 35. ligamesterskap, kjemper Man City en brutal og utmattende kamp med Liverpool om tronen i Premier League. Det er så å si dødt løp mellom de engelske gigantene når sesongen er inne på oppløpssiden, men eventyrlig dobbeltsuksess i Premier League og Champions League står fortsatt på trappene. Real Madrid akter imidlertid å ha et ord med i laget, og var også underdoger på forhånd i kvartfinalen da de slo ut et annet engelsk lag, nemlig Chelsea.
  Etter en tilsynelatende komfortabel 3-1-ledelse fra det første møtet på Stamford Bridge, måtte Madrid ha ekstraomganger i returen på Santiago Bernabéu for å avansere i et kvartfinaleoppgjør for historiebøkene. City er som nevnt oddsfavoritter før denne tungvekterduellen, men Ancelotti tror historie og tradisjoner i denne turneringen til slutt kan bli utslagsgivende.
  – Real Madrid har historie, tradisjoner og kvalitet i denne turneringen til å kunne kjempe til siste slutt. Vi står riktignok overfor en tøff test mot Manchester City. De er et fantastisk lag med klare prinsipper i spillet sitt, fastslår italieneren overfor italiensk presse.
  Skader:
  Kyle Walker og John Stones trøbler med mindre alvorlige skader, og i tillegg er João Cancelo suspendert. Kevin de Bruyne har slitt med en vond ankel, men regnes å bli klar. David Alaba og Casemiro er tvilsomme for gjestene, mens Eden Hazard definitivt er ute.
  Tipset: H til 1,52 i odds hos Unibet
  Dette kan i utgangspunktet gå begge veier, men forhåndstipset går til City. Imidlertid langt mer usikkert om oddsen er spillbar. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen