More

  Lyns William Sell: – Alle ønsker å slå oss

  Lyn er inne i sin syvende strake sesong i Norsk Tipping-ligaen, og gang på gang har klubben mislykkes med å leve opp til ambisjonene og forventningene om opprykk til PostNord-ligaen. Det siste året har det imidlertid blitt gjort atskillige grep for å få klubben opp på fote igjen, og nå virker det som endringene er i ferd med å bære frukter. Nye spillere har som vanlig kommet inn stadionportene på Bislett, men denne sesongen har forsterkningene vært av det solide slaget.
  En av dem er midtstopperen William Sell. 23-åringen ankom Lyn fra Mjøndalen før årets sesong med solid erfaring fra både Eliteserien og OBOS-ligaen med bruntrøyene. Senest på lørdag ble Sell matchavgjørende for Lyn da han reddet det ene poenget i 1-1-oppgjøret mot Frøya.
  – Det er litt blanda følelser. Jeg føler at vi skal ta tre poeng i alle kampene vi spillere i 3. divisjon. Men som kampen ble er det greit at vi fikk med oss ett poeng, og så var det en deilig scoring også, sier William Sell til Tipsbladet.
  Derby nesten hver helg
  – Du scoret sist i 2019 og nå er du oppe i to mål denne sesongen – hva har skjedd?
  – Jeg har scoret litt mål for Mjøndalen tidligere, så jeg føler ikke det har vært noe kjempeproblem. For meg så gjelder det å komme seg opp på dødballer og komme meg i gode posisjoner i boksen. Det kommer nok flere mål i år, bedyrer midtstopperen.
  Lyn er det eneste ubeseirede laget i sin avdeling i Norsk Tipping-ligaen, en avdeling som er tett befolket av Oslo-klubber. Hele ni av 14 lag har tilhørighet i hovedstaden, og Sell værer en ekstra motivasjon når det er akkurat Lyn som står på motsatt side.
  – Det er derby nesten hver helg denne sesongen. Det er tydelig at når du havner i en sånn avdeling, ønsker alle å slå oss. De andre Oslo-lagene gjør så godt de kan for å mobilisere og spille de beste kampene sine mot oss, for Lyn er jo en storklubb. Da blir det opp til oss å motbevise dem og vise at vi er det beste laget i 3. divisjon, sier Sell.
  Sultent andrelag
  Dermed er det ingen stor sensasjon at det venter et nytt Oslo-derby kommende helg. Grorud 2 tar den korte turen til Bislett for å bryne seg på Sell og resten av Lyn, og begge lag har gode sesonger så langt. Lyn deler tabelltoppen med Nordstrand, der begge lag står med 24 poeng etter ti kamper. Grorud 2 er imidlertid bare fem poeng bak topplagene, så Lyn kan nok på ingen måte forvente å spasere seg til tre poeng.
  – Det er et andrelag det også, så de kommer til å komme med mange unge, sultne spillere. Jeg har selv vært med på det tidligere, og det er klart at du ønsker å vise deg frem for å få sjansen på førstelaget. Vi må bare fortsette med det vi har gjort hittil i år, og bruke den rutinen og duellkraften fra de erfarne spillerne våre for det det er verdt. Det er aldri lette kamper mot andrelagene, så vi skal prøve å få punktert det tidlig og være kyniske i begge boksene, forklarer Lyns midtstopper.
  Solid fundament
  Hvis denne sesongen ender med opprykk for Lyn, vil det være første gang siden 2015 at de tar seg til nivå tre på den norske fotballpyramiden. Sell sier overfor Tipsbladet at han er sikker på at sesongen 2022 ender med opprykk, og han er svært fornøyd med hvordan overgangen fra Mjøndalen til Lyn har gått hittil.
  – Det har gått veldig bra og jeg trives veldig godt. Lyn hadde en god plan for å komme opp og frem igjen, og det hadde jeg lyst til å være med på så fort som mulig. Vi har hatt en god sesong så langt og er ubeseira. Det viser at vi allerede har bygd noe ganske solid, til tross for at det er noen ideer som er nye for mange. Det er en spillerstall som ikke har spilt mye sammen, og det tar tid å få alt på plass. Men, vi er godt på vei, forsikrer Lyns midtstopper.
  Avspark på Bislett er klokka 15, og vi har klart mest tro på vertene. 1,25 på hjemmeseier er imidlertid av veldig liten interesse.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen