More

  Luton – Man City 1-2: City slapp med skrekken

  Et Manchester City uten Erling Haaland snudde underlege til triumf på Kenilworth Road.

  City
  Jack Grealish, Matchvinner For City.

  Den første overraskelsen kom allerede før kampstart, da startoppstillingene til Luton og Manchester City ble offentliggjort; Erling Haaland glimret med sitt fravær – både i elleveren, og på innbytterbenken. Pep Guardiola avslørte i et intervju før kampstart at nordmannen manglet på grunn av en skade, og at man måtte se an dag for dag, hvor lenge Citys toppscorer vil være ute.

  PSST! Nå kan du prøve Tipsbladet i fire uker for 5 kroner!

  Dermed manglet de regjerende mesterne det siste lille ekstra på topp, og det var merkbart på Kenilworth Road. Luton visste veldig godt hva de kom til å møte på Kenilworth Road i ettermiddag, og stod lenge godt imot, selv om de bare en sjelden gang fikk låne ballen, som ventet. City totaldominerte ballinnehavet, men uten å komme til de store mulighetene.

  Og da Elijah Adebayo stanget vertene i sjokkledelse på overtid av førsteomgang, eksploderte det på Kenilworth Road. Luton gikk altså til ledelse, mot alle odds, og denne Twitter-brukeren ønsket nok at kampen ble blåst av der og da:

  Snudde i andreomgang

  Andreomgangen fortsatte i samme spor. City fortsatte å ha det aller meste av ballen, men kom bare unntaksvis til gode sjanser. Så, etter en drøy time, satt den endelig for gjestene. Ballen havnet til Bernardo Silva, som på direkten plasserte ballen nydelig i lengste hjørne fra kanten av 16-meteren. Dermed var det balanse i regnskapet, men the Citizsens var langt fra fornøyde med det.

  Kun fem minutter senere kunne Jack Grealish enkelt trille inn 2-1, og den matchvinnende scoringen i Luton, etter et presist legg fra Julian Álvarez. Derfra og ut handlet det om å kontrollere inn seieren for City, som ikke slapp hjemmelaget til de store muligheten. The Hatters ropte forgjeves på hands på overtid, men Pep Guardiola kunne til slutt puste lettet ut over at laget hans slapp med skrekken, og spanjolen unngikk dermed fem strake ligakamper uten seier, som ville vært for første gang i trenerkarrieren. Seieren gjør at det skiller fire poeng opp til ligaleder Liverpool.

  5-stjerners Fulham

  City
  Raúl Jiménez Scorer Plutselig For Fulham Igjen.

  På Craven Cottage var det duket for fest for hjemmelaget Fulham for andre gang på rad. The Cottagers, som har hatt store offensive problemer denne sesongen, smalt plutselig fem baller bak Nottingham Forest-keeper Odisseas Vlachodimos i midtuken, og søndag kunne vest-londonerne feire ny målfest.

  Denne gang var det West Ham som fikk unngjelde, og også de ble sendt hjem fra Craven Cottage med 0-5 i sekken. Raúl Jiménez åpnet ballet med ny scoring etter halvspilt førsteomgang, før Willian og Tosin Adarabioyo sørget for behagelig 3-0-ledelse til pause. Harry Wilson la på til 4-0 etter en times spill, og når til og med målvaksinerte Vinícius slipper til på scoringslisten, ser det mørkt ut for motstander. Brasilianerens scoring sørget for 5-0 i Vest-London, og the Hammers reiser dermed slukøret tilbake til vestkanten.

  Ny Everton-seier

  City
  Lewis Dobbin Tegnet Seg For Sitt Første Ligamål For Everton.

  Alt er imidlertid ikke jubel og velstand på vestkanten i hovedstaden. For på Goodison Park i Liverpool var Chelsea ute etter å reise seg etter midtukens svake oppvisning mot Manchester United, men Blues-boss Mauricio Pochettino fikk i stedet mer å tygge på. For mot et poengnødent Everton var det ingen trøst å finne.

  En jevnspilt og nokså sjansefattig førsteomgang gjorde at det stod 0-0 til pause, men etter hvilen tok the Toffees ettertrykkelig grep om oppgjøret. Abdoulaye Doucouré sendte vertene i føringen etter ni minutters spill i andreomgang, og londonerne var egentlig aldri i nærheten av å svare.

  I stedet kunne lokalgutten Lewis Dobbin fastsette sluttresultatet til 2-0 på kontant vis to minutter på overtid, og Everton tok dermed sin tredje strake seier i ligaen. De siste ni poengene har løftet scouserne opp til 17. plass på tabellen, og ville vært fire poeng foran Chelsea foruten poengtrekket.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen