More

  Løsner det for Bayern?

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Kveldskampen i Bundesligaen lørdag er en skikkelig godbit. Bayern München er som vanlig forventet å leke seg mot et nytt ligagull, men starten på det nye året har ikke levd opp til forventningene. 1-1 borte mot RB Leipzig i fredagens toppkamp var naturligvis ingen krise, men det førte til at flere av lagene bak nærmet seg på tabellen. Det store sjokket kom imidlertid i midtuken. Da kom vertene under allerede etter fire minutter som gigantfavoritt hjemme mot Köln og man måtte vente helt til 90. minutt før Joshua Kimmich reddet det ene poenget med et strålende langskudd. Et nytt poengtap gjør at det nå skiller kun fem poeng mellom de seks best plasserte lagene på den tyske ligatabellen.

  Mane i trening

  Kimmichs scoring gjør at vi fortsatt må tilbake til 9. februar 2020 for å finne sist Bayern München ikke scoret i en ligakamp her hjemme. Defensivt er man fortsatt strålende med kun 15 baklengsmål totalt denne sesongen. Ansvaret for å holde den statistikken går nå til veteran Yann Sommer som ble hentet fra Borussia Mönchengladbach da det ble klart at Manuel Neuer mister resten av sesongen med sin skiulykke. Styremedlem Hasan Salihamidzic var klar på hvem som var førstevalget å hente inn:

  – Vi måtte reagere da Manuel ble skadet. Klubben har store mål denne sesongen og i Yann Sommer har vi hentet én av Europas beste målvakter. Han har i lang tid vært Sveits’ førstevalg, har erfaring fra Champions League, trives godt med ballen i benene og passer godt inn hos oss. Jeg må samtidig takke Borussia Mönchengladbach for konstruktive forhandlinger.

  Offensivt har det kladdet mer for Bayern München etter det lange ligaoppholdet. Det er egentlig kun Jamal Musiala som har levert på generelt høyt nivå hele sesongen, men nå er sommerkjøpet Sadio Mane på vei tilbake. Han mistet som kjent VM-sluttspillet for Senegal og har siden gjennomgått en operasjon. 30-åringen var tirsdag denne uken tilbake i lett trening og det er satt et mulig mål om at Mane skal bli klar til møtet med Paris Saint-Germain i Champions League 14. februar.

  Sommerkjøp i kjempeslag

  Hos motstander Eintrachtr Frtankfurt handler det meste om Randal Kolo Muani. Sommerkjøpet fra Nantes leverte sesongens tiende målgivende pasning i helgens 3-0-seier hjemme mot Schalke 04 og fulgte opp med scoring i 1-1-kampen borte mot Freiburg i midtuken. Trener Oliver Glasner er strålende fornøyd med nykommeren sin:

  – Vi signerte han fordi vi så et stort potensial i han. Det første man legger merke til er hans enorme hurtighet. Nå har vi også lært at han hører på beskjedene han får og at han tør å forsøke ting på fotballbanen. Som 23-åring er han i sin perfekte alder. Vi er ikke overrasket over kvalitetene hans, men vi er kanskje litt overrasket over hvor viktig han har blitt for oss allerede.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen