More

  Lønn som fortjent

  Det startet på tirsdag, i oppgjøret mellom Leeds og Everton på Elland Road. Da Anthony Gordon sendte scouserne i føringen etter et drøyt kvarter, tok bortelagets keeper, Jordan Pickford, frem alle tjuvtrikene fra ermet sitt, og de er det ikke rent få av.

  Jeg tok selv tiden på hvor lang tid keeperen brukte på å få ballen i spill, og i en sekvens på to utspill i førsteomgang, gikk det til sammen godt over to minutter før Pickford klarte å treffe ballen med støvelen sin. Evertons tiddrøying dempet seg noe etter Sinisterras utligning i andreomgang, men det varte helt til siste fløytesignal, et fløytesignal som gikk så altfor tidlig. Dommer Darren England valgte å blåse av kampen fem sekunder før de tre tillagte overtidsminuttene var unnagjort, til tross for at Pickford tok seg uhorvelig god tid også på overtiden.

  Everton fikk det de kom for, ett poeng på Elland Road.

  Onsdag var det Newcastle sin tur. Alexander Isak sendte the Magpies på strålende vis i føringen mot Liverpool på Anfield, og svensken ville og nær punktert kampen med sin andre debutscoring, hadde det ikke vært for en hårfin offside. I stedet for å fortsette å kontre på et åpenbart sårbart Liverpool-forsvar, valgte Eddie Howes menn å legge seg ned hver gang anledningen bød seg, hvilket vil si hver gang ballen var ute av spill.

  Jeg har vondt for å se at effektiv spilletid i andreomgangen på Anfield var mer enn 25 minutter. Heldigvis bet ikke dommer Andre Marriner på, slik dommerkollega England gjorde dagen før. Marriner la til fem minutter, hvilket for øvrig var altfor lite i utgangspunktet, men da Newcastle fortsatte med å holde på det samme tøvet også på overtiden, valgte dommeren å la spillet gå. Helt til Fabio Carvalho kunne smelle inn seiersmålet nærmere to og et halvt minutt etter de opprinnelige fem tillagte minuttene.

  Eddie Howe kunne etter kampslutt “ikke begripe” hvor den ekstra tiden kom fra, men en kan kanskje ikke forvente annet fra en manager som trekker ned skylappene hver gang han blir stilt til veggs om Saudi-Arabias eierskap i klubben.

  For alle oss andre var det imidlertid veldig lett å se hvorfor Andre Marriner valgte å la spillet gå etter 95 “spilte” minutter, og årsaken er et problem som burde vært tak i for lengst.

  Foran hver sesong møtes dommerstanden for å drøfte hva de har lyst til å ta tak i før kommende sesongen. Denne sesongen er et av hovedfokuset på at drøying av tid skal straffe seg, og dette kan løses på forskjellige måter. Én av metodene kan være den Marriner valgte i går, å la spillet fortsette lenge etter den opprinnelige tillagte tiden. Velger du å kaste bort tre minutter av overtiden, ja, da skal kampen fortsette i ytterligere tre minutter – fair enough.

  Problemet oppstår når dommerstanden opptrer ulikt, slik vi også har sett når det kommer til VAR.

  Darren England valgte å blåse av kampen på Elland Road fem sekunder før tilleggstiden var over på tirsdag, mens Marriner blåste av tre minutter etter drøyt 24 timer senere. Drøying av tid, simulering av skader og tjuvtriks har irritert meg lenge, og den irritasjonen har tatt seg atskillig opp denne sesongen. Hvorfor? Jo, fordi problemet synes økende etter at dommerstanden har gått offentlig ut og sagt de skal ta tak i det.

  Men, frykt ikke, kjære dommerstand, jeg har en løsning.

  Når en keeper, uansett av hvilken grunn, velger å drøye tiden ved utspill, gi mannen men hanskene gult kort. Ingen advarsler. Rett opp fra lomma. Andre gang han gjør det? Gult nummer to, rett i dusjen. No mercy. Gjør dette konsekvent, og etter de tre første utvisningene, finnes det ikke én eneste keeper som kommer til å våge å dra på seg en utvisning for å hale ut tiden. Da ville Jordan Pickford vært utvist lenge før 92 minutter og 55 sekunder var spilt på Elland Road tirsdag, og Nick Pope ville garantert ikke gått for samme taktikken på Anfield et døgn senere.

  Denne gang ble Newcastle felt av egen taktikk og feighet. De ville i alle fall fått med seg ett poeng på Anfield hvis de ikke hadde falt for eget grep, og dommeren skal ha honnør for å la spillet gå helt til Fabio Carvalho sendte Anfield til himmels. The Magpies fikk lønn som fortjent, men det kommer likevel ikke til å hindre andre lag i å gå for samme taktikk frem til disse tjuvtriksene faktisk blir gjort noe med. Dessverre.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen