More

  «Liverpool opplever sportslig krise»

  Liverpool-fansen opplever tunge tider. Etter sammen med Manchester City i flere sesonger å ha dominert engelsk fotball, er Jürgen Klopp og hans menn nå i hardt vær.

  Før helgens runde er Liverpool på 9.plass på Premier League-tabellen, utslått av ligacupen og videre i FA-cupen bare takket være dommertabbe hjemme mot Wolves.

  Forrige helgs 0-3-tap mot Brighton var sesongverste, da gjestene på Amex sto som saltstøtter, mens hjemmelaget bød opp til fest.

  Sportslig er man på knærne, og fansen står på setene og roper etter forsterkninger i form av superstjerner.

  Tung tid for millioner av Liverpool-fans, men man skal samtidig huske at det ikke er veldig lenge siden man slet enda tyngre.

  Sesongen 1992-1993 – den aller første med navnet Premier League – dukker kjapt opp i minnet.

  Graeme Souness var en bauta som spiller, men et takras av en manager. I mars 1993 var Liverpool nede på 16.plass på tabellen, et hav bak erkerival United i tet. Også godt bak klubber som QPR, Norwich, Sheffield Wednesday, Coventry og Blackburn.

  «Liverpool Opplever Sportslig Krise» T1 1 Scaled
  «Liverpool Opplever Sportslig Krise» 4

  Takket være Ian Rush endte man til slutt som nummer 6, men cupfadesene sto i kø da man blant annet ble ekspedert fra FA-cupen av tredjedivisjonsklubben Bolton. For første gang siden 1963 maktet man ikke kvalifisere seg for europacup.

  «Liverpool Opplever Sportslig Krise» T2 1 Scaled
  «Liverpool Opplever Sportslig Krise» 5

  I dag roper fansen etter Jude Bellingham, mens milliarder allerede er svidd av på Darwin Nunez og Coady Gakpo. Sesongen 1992-1993 var det Torben Piechnik, István Kozma, og Paul Stewart som ble hentet, mens Dean Saunders og Ray Houghton ble solgt.

  Påfølgende sesong skulle man slå tilbake….gjennom å hente Neil Ruddock og Julian Dicks. Det endte med 8.plass.

  Vel er Liverpool nå inne i en vanskelig periode, men kan hende bør man legge dommedagsprofetiene på hylla en stund til. Alt var ikke bedre før, og fortsatt virker det jo ikke sannsynlig at erkerivalen fra Manchester skal strø salt i såret som de gjorde da de våren 1993 hentet hjem sin første liga-tittel på 26 år.

  «Liverpool Opplever Sportslig Krise» T3 1 Scaled
  «Liverpool Opplever Sportslig Krise» 6

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen