More

  Liverpool har aldri tapt tre hjemmekamper på rad i Premier League

  Bare så det er helt klart; Manchester City er noe av det vanskeligste man kan møte når man skal unngå rekorder med minus fortegn.
  Mye har gått galt etter at de røde slo Crystal Palace 7-0 i Croyden 19. desember. Julekampene med to uavgjortkamper mot West Bromwich hjemme og Newcastle borte og et pusterom i første ligakamp i 2021 med seier 1-0 i sør mot Southampton. Så en knallkamp mot Aston Villa med 4-1-seier i Birmingham, en målløs kamp hjemme mot Manchester United, før ting virkelig begynte å kladde.
  1-0-tap hjemme mot Burnley var på ingen måte Liverpool verdig. Og så var de mer til å kjenne igjen, med to 3-1-seiere i London, mot Tottenham og West Ham, før et nytt 1-0-tap på hjemmebane kom, denne gang mot Brighton. Og da er ikke en gang 2-3-tapet mot Manchester United i FA-cupen på Old Trafford nevnt. Før nå.
  Men denne rekken med kamper, noen gode, noen middels og noen elendige, førte Liverpool ute av det gode selskap aller øverst i Premier League. Der er det nå Manchester City (47) og Manchester United (45) som regjerer. Til og med Leicester har sneket seg foran Liverpool. Revene har 42, mens Liverpool har 40. Og når det nevnes at Liverpool i ettermiddag møter ligalederen, har en kamp mer spilt og ligger altså sju poeng bak, så skulle alt være sagt om denne saken. Denne kampen må ikke Liverpool tape.
  En annen grunn til at de ikke må tape denne kampen, er statistikken. Liverpool har nemlig ikke tapt tre hjemmekamper på rad i Premier League-historien. Og den varer som kjent tilbake til 1992.
  Vi kan ta dette litt kronologisk;
  Nå når Burnley og Brighton har påført Anfield-klubben to tap på rad på Anfield, så er dette første gang det skjedde siden 2011/12-sesongen, der laget hadde en fryktelig periode med 0-1 mot West Bromwich Albion og Fulham, før de slo tilbake med 4-1 i sesongens siste hjemmekamp, mot Chelsea. Sesongen var på ingen måte god nok for de som styrer med ansettelsene i Liverpool og dermed måtte legenden Kenny Dalglish gå og Brendan Rodgers trådte inn som manager, men det er en ganske annen historie.
  Det er en sannhet med modifikasjoner at Liverpool ikke har tapt tre ganger i en og samme sesong i Premier League. Ordene kan beholdes hvis man snakker i en og samme sesong. I slutten av 2002/03-sesongen og med Gérard Houllier som manager, tapte laget 1-2 mot Manchester City og Chelsea. Og da Chelsea igjen var motstander i første kamp på hjemmebane snaut tre måneder etter, så skjedde det samme igjen; 1-2!
  Regner man med alle turneringer, så har det skjedd to ganger i Premier League-perioden at de har tapt tre hjemmekamper på rad; I 198/99 tapte de 1-2 i ligaen mot Derby, 1-.3 mot Tottenham Hotspur i ligacupen og 1-3 mot Leeds United i ligaen igjen. I 1995/96 tapte laget 0-1 mot Brøndby i UEFA-cupen, 1-2 mot Everton og 0-1 mot Newcastle 0-1 i ligaen.
  Men altså. Med kun ligakamper og i en og samme sesong så må man langt tilbake for å finne sist Liverpool har tapt tre på rad på Anfield. Er man fotballnerd, så spiller statistikk en viktig rolle og man gir seg jo ikke, før man har funnet svaret. Og den som leter finner. I 1963/64-sesongen, tidlig i Bill Shanklys managerkarriere i Liverpool og med laget igjen i topp-divisjonen, så tapte Liverpool tre ganger på rad på Anfield. De tre første hjemmekampene på Anfield, mot Nottingham Forest, Blackpool og West Ham United endte alle 1-2, før Wolverhampton Wanderers fikk unngjelde med 6-0 i den fjerde. Og bare for å ha nevnt det; Liverpool ble ligamestre den sesongen, fire poeng foran Manchester United.
  Liverpool og Manchester City har forresten møtt hverandre 216 ganger i ligasammenheng; City har vunnet 57, Liverpool 105 og 54 kamper har endt uavgjort. Siden Premier League startet opp har de møttes 56 ganger i liga- og cupsammenheng. Liverpool har vunnet 26 ganger, City ti og 20 har endt uavgjort. På Anfield har Liverpool vunnet 20, åtte har endt uavgjort, mens City har vunnet en eneste gang, 3 mai 2003 (1-2).
  Nå møtes altså to av de beste lagene i siste års Premier League igjen på Anfield. Tiden får vise om hvem som stikker av med poengene denne gang.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen