More

  Liten grunn til å glede seg

  Det har selvfølgelig litt med Harry Kane-sagaen å gjøre, men på langt nær bare det. Nedturen som startet fire måneder før klubben spilte finale i Champions League, fortsatte i bedrøvelig grad utover vinteren forrige sesong, til overmål etter at klubben inntok tabelltopp i Premier League i noen dager før alt gikk rett i toalettet.
  Resultatene gikk fra å være lett ujevne, til å bli jevnt over håpløse, samtidig som den forhenværende spesielle manageren viste sine helt spesielt dårlige evner til å møte motgang, og dermed forsterket alt som ikke smakte godt.
  Ga opp etter en kamp
  Det er mindre enn ett år siden forrige sesong startet, en sesong jeg personlig sluttet å glede meg over etter de første 90 minuttene.
  Hjemme mot Everton så det helt ille ut, så ille at jeg der og da avsluttet sesongen som supporter. Resten av sesongen vekslet jeg mellom å sjekke scoringene når vi vant, mens jeg irriterte på meg høyt blodtrykk vel så ofte. Ting hang jo rett og slett ikke sammen, og hvis ikke fikk til kontringer med Son, Kane og Bale, ja så skapte vi bare slike sjanser som vi ikke scoret på.
  Fasit etter sesongen? Stallen må saneres for spillere som ikke holder, og så må man få jobbet inn en holdning til fotballkamper som om det er noe som kan styres igjen. Og man få på plass et fungerende forsvarsspill.
  Det betyr igjen at Aurier, Alderweireld, Sanchez og Dier i alle fall må få slippe flere lønningsslipper fra Tottenham Hotspur FC. Foreløpig har Alderweireld fått reisepass, og i skrivende stund er det bare én av tre etrelengtede defensive brikker som er hentet inn.  Framover på banen er det klart at Winks og Sissoko ikke har noen plass i klubbens framtidsplaner, i tillegg til at Erik Lamela er sendt til Spania.
  Ny trener, men nye spillere?
  Det er nå en sak å selge unna spillere som vurderes som ikke ønsket, fortsettelsen er jo å få på plass nye spillere som kan bidra til både å stanse den pågående resultatsvikten og å heve laget på kort sikt. Så langt er det lite som tyder på at det lykkes for klubbens nye sportsdirektør.
  Halvannet års koronaskade på finansene gjør at spillere i stor grad må ut, før noen kommer inn. Samtidig er det ikke bare, bare å finne klubber som har råd til å matche lønningene til de spillerne Spurs ikke lenger har bruk for, også dersom det skulle forholde seg sånn at de kunne tenke seg spilleren.
  Jeg synes rett og slett bare synd på Nuno Espirito Santo, som kommer til seriestart mot Manchester City uten å ha fått samkjørt noe lag i det hele tatt.  Santo er en fantastisk fyr, som har levert strålende i Wolverhampton, og ærlig talt var han mitt førstevalg som ny trener når det ble klart at Nagelsmann og Rodgers ikke var aktuelle.
  Santo har peiling på ball, og han vet hvordan han vil laget skal spille, både i forsvar og i angrep. Om han får tildelt riktig verktøy kan dette bli bra. Men ikke allerede nå. Denne sesongen blir en lidelse, og attpåtil en sesong supporterne ikke ser spesielt fram til.
  Ledig plass
  Det er mulig noen av mine norske supportervenner blir sinte på meg nå, men noe er galt når jeg som står som nummer 23 000 på ventelista får tilbud om å kjøpe sesongkort, og når jeg ni dager før seriestart mot Manchester City får mail for fjerde gang om at det er ledige billetter til kampen.
  Og Harry Kane? Den som lever får se. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen