More

  League Two 2021/22 oppsummert

  Veganlaget Forest Green stakk av med tittelen på bedre målforskjell enn Exeter City. Et hyggelig opprykk for begge disse lagene. Det er uansett mindre hyggelig at Forest Green sin suksessfulle manager Rob Edwards stakk til Watford etter sesongen. Det på en måte Forest Green var lite fornøyd med.
  På sesongens siste dag var det fem lag som kunne ta den siste plassen til direkte opprykk. Med Northampton og Bristol Rovers i solid ledelse til pause var det derimot disse to det skulle stå mellom. Northampton som hadde tredjeplassen til pause vann sin kamp med solide siffer, men måtte unngå at Bristol Rovers tok en 7-0 seier. Joey Barton sine menn vann selvsagt 7-0 mot jumbolaget Scunthorpe og rykket dermed forbi Northampton i sesongens siste minutter etter å ha ligget bak Northampton på tabellen de første 45 serierundene.
  For Northampton, Port Vale, Mansfield og Swindon ble det playoff. Der gikk Mansfield og Port Vale seirende ut av semifinalene sine før Port Vale knuste til med 3-0 på Wembley. Opprykk for Robbie Williams sine menn. For Mansfield og Nigel Clough ble det en tung dag på jobb.
  I bunnen ble det tidlig klart at Scunthorpe aldri ville overleve. Det endte desidert sist med bare fire seiere på deres 46 kamper. Oldham må også ta turen ut av ligasystemet og blir dermed det første laget som var med under Premier League sin første sesong som rykker ut av The Football League. I Oldham er det en mann alene man kan skylde på, men han nekter å ta særlig ansvar. Vi får håpe de snart får nye eiere.
  Til neste år kommer Crewe, Doncaster, Wimbledon og Gillingham ned til League Two. I tillegg får vi opp gamle kjenninger og storklubber på dette nivået i Stockport og Grimsby. To klubber som for tiden flyr høyt.
  Årets spiller: Kane Wilson – Forest Green: Det var mange å velge mellom her, og han hadde også konkurrenter innad i eget lag. Men Kane Wilson sine bidrag fra kanten har vært veldig viktig for opprykkslaget. Er egentlig høgreback men brukt mye tid på høgrekanten denne sesongen. Har resultert i 3 mål og hele 14 målgivende. Det er ikke tilfeldig at lag som Nottingham Forest og andre snuser på han. Forest Green må bare håpe de får glede av han i deres første år i League One.

  Årets kjøp: Harry McKirdy -Swindon Town: Ble hentet gratis fra rival Port Vale før sesongen. Brukte en del tid på høsten til å komme i gang, men når han først kom så kom det skikkelig. Fantastisk andre halvdel av sesongen og var instrumental i at Swindon karret seg til PO, der de tapte på straffekonk mot nettopp Port Vale. Herjingen til McKirdy satt uansett spor og 25-åringen kan også legge til skåring mot selveste Manchester City i FA-cupen på CV`n sin.
  Årets komet:  Finn Azaz – Newport: Han kom akkurat ikke med på mitt årets lag, men en glimrende sesong var det for den Aston Villa-utlånte midtbanespilleren. På sine 42 kamper for Newport registrerte han syv mål og syv assist. Han var en ekstremt viktig brikke i et Newport-mannskap som lenge så ut til å gå mot opprykk eller i verste fall playoff. Er blitt 22 år allerede men med forvandlingen fra fjorårets utlån skal man ikke se bort fra at han har en god karriere framfor seg.Bør få et utlån på høyere nivå neste sesong. 
  Årets manager: Matt Gray – Sutton United: Det er vanskelig å komme unna Gray. Han tok Sutton United opp til EFL for første gang i deres 123 år lange historie i sesongen 2020/21. Deres første sesong i League Two var forventet å bli knallhard men Gray sitt mannskap kjempet hele sesongen i toppen av tabellen. Var i kamp om en av de fire plassene rundt playoff helt frem til siste serierunde. Var til slutt bare et fattig poeng unna. Så vil tiden vise hvordan den vanskelige andresesongen blir.

  Årets bomkjøp: Liam Feeney – Tranmere/Scunthorpe: 35-åringen ble hentet til Tranmere før sesongen og kom da fra Blackpool som nettopp hadde rykket opp til Championship. Var forventet at han skulle bli en viktig bidragsyter for Tranmere men skuffet stort. Ble solgt videre til Scunthorpe i januar i håp om at de skulle redde plassen. Det gikk på tverke både for Feeney og Scunthorpe og spørsmålet er om han nå bare bør legge skoene på hylla.
  Overraskelsen: Overraskelsen er uten tvil Sutton United. Det nyopprykkede laget sjarmerte hele divisjonen med sin fotball denne sesongen. Til slutt et fattig poeng unna play-off. Bare Forest Green, Bristol Rovers og Swindon skåret flere enn Sutton sine 69 mål denne sesongen.
  Skuffelsen: Bradford City: Hvert eneste år etter det katastrofale nedrykket fra League One, i en sesong de var tippet i toppen, har vi trodd at dette er året. Denne sesongen var det igjen forventninger til at Bradford i det minste skulle kjempe om en av de syv første plassene i divisjonen. Men nok en gang måtte den enorme fanskaren på det fantastiske anlegget i Bradford gjennom 10 måneder med ustabile prestasjoner. Var aldri i nærheten og endte til slutt opp på en 14.plass med omtrent like lang vei opp til playoff som ned til Oldham på nedrykk.
  Årets lag i League Two er etter nøye gjennomgang som følger:
  • Keeper: Joe Wollacott (Swindon Town)
  • Forsvar: Jon Guthrie (Northampton Town)
  • Forsvar: Peter Clarke (Tranmere)
  • Forsvar: Nathan Smith (Port Vale)
  • Forsvar: Stephen McLaughlin (Mansfield)
  • Midtbane: Kane Wilson (Forest Green)
  • Midtbane: Timothée Dieng (Exeter)
  • Midtbane: Davis Keillor-Dunn (Oldham)
  • Midtbane:  Nicky Cadden (Forest Green)
  • Spiss: Harry McKirdy (Swindon Town)
  • Spiss: Dom Telford (Newport)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen