More

  League One 2021/22 oppsummert

  Wigan gjorde rent bord og slo tilbake etter to katastrofale sesonger. Laget som ble skvist ut av Championship for to år siden og som for bare et år siden så ut til å kunne rykke ned til League Two har virkelig fått fart på sakene igjen. Manager Leam Richardson har hatt en fantastisk sesong. I tillegg til å rykke opp med Wigan reddet han på mange måter livet til Wigan-spiss Charlie Wyke som kollapset i november. I den anledning har han fått oppkalt stadion etter seg som en hyllest.
  Wigan får følge av Rotherham og Sunderland opp til nest øverste nivå. Rotherham så lenge ut til å være sikret direkte opprykk men gjorde det særs spennende for seg med en rekke svake resultater de siste månedene. Men på årets siste dag sikret de opprykket ved å slå Gillingham 2-0 på bortebane. Sunderland måtte gjennom playoff og endelig lyktes de. Først ble Sheffield Wednesday slått 2-1 sammenlagt i semifinalen før Wycombe ble etter nummer for små i finalen på Wembley. Ross Stewart har vært deres store spiller denne sesongen og kronet en god sesong med det avgjørende målet i 2-0 seieren. Velkommen tilbake til alle tre.
  For Sheffield Wednesday og Wycombe ble det ingen rask retur til Championship og de må derfor belage seg på en ny sesong i League One. Det må også Milton Keynes som lenge kjempet om direkte opprykk. De feilet stort i semifinalen mot Wycombe som de var storfavoritt i. Plymouth må også bli igjen i League One til tross for at de også hadde håp om opprykk. Men at suksessmanageren Ryan Lowe forsvant til Preston i november skapte nok uro til at de mistet overtaket. På årets siste dag hadde de sjetteplassen i lomma, men en katastrofedag hjemme mot Milton Keynes førte til at Wycombe snappet den.
  For tidligere storheter som Ipswich. Portsmouth, Charlton og Bolton blir det også nye år i League One etter varierende resultater gjennom sesongen. Det samme blir det for Oxford United som også opplevde en solid kollaps mot slutten av sesongen.De nyopprykka lagene Cheltenham, Cambridge og Morecambe klarte seg alle bra i deres første sesong. Morecambe levde farlig frem til siste dag men kan ta fatt på en ny sesong i League One vel vitende om at de nå er det eneste laget i The Football League som ikke har opplevd et nedrykk. Cheltenham sin suksess kan komme med en bismak da deres manager Michael Duff ryktes inn portene som ny manager i Barnsley.
  Crewe, Doncaster, Wimbledon og Gillingham må ta turen ned til League Two. For Wimbledon ble siste halvdel av sesongen katastrofal og klubben gikk 27 kamper uten seier. Utrolig nok var de likevel med i kampen om overlevelse helt til sesongens siste dag. Deres første nedrykk etter at de gjenoppstod.
  Til neste år får League One storfint besøk av Derby County, Barnsley og Peterborough som kommer ned fra Championship. Forest Green, Exeter, Bristol Rovers og Port Vale tar turen opp fra League Two.
  Dermed venter noen nye derbykamper vi ikke har sett på en stund i form av Exeter-Plymouth, Peterborough-Cambridge, Bristol Rovers-Cheltenham og Sheffield Wednesday-Barnsley.
  Årets spiller og årets kjøp: Scott Twine – Milton Keynes: For en fantastisk sesong midtbanespilleren har hatt. 22-åringen kom gratis fra Swindon i sommer og bemerket seg raskt med en rekke fantastiske mål. Han endte til slutt opp med 20 skåringer og 13 assist på sine 45 kamper for topplaget. Det vil være utrolig om denne mannen spiller i League One fra høsten av.

  Årets komet: Paddy Lane- Fleetwood Town: Et noe overraskende valg men Paddy Lane har imponert for et bunnlag gjennom hele sesongen. Sin første sesong for Fleetwood og første sesong på dette nivået endte med 37 kamper og 5 mål for mannen som både spilte ving og vingback. Fikk sin debut for Nord Irland i mars og endte opp med startplass i sin første samling med landslaget.
  Årets manager: Leam Richardson – Wigan: Har ikke hatt det lett i Wigan, men for en jobb han har gjort. Var inne som assistent da klubben kollapset sesongen 2019/20 etter det grufulle oppkjøpet. Ble igjen assistent under John Sheridan i starten av deres første sesong i League One men måtte ta steget opp som midlertidig manager etter bare 15 kamper da Sheridan reiste til Swindon. Sikret plassen i League One og ble av de nye eierne belønnet med jobben som manager før årets sesong. Med 1.plass og imponerende spill er det ingen tvil om at han fortjener denne tittelen. Tar man med hendelsen med Wyke og hyllesten i etterkant av dette er det ingen rom for diskusjon.

  Årets bomkjøp: Scott Fraser – Ipswich/Charlton: En av en horde spillere som kom inn portene til Ipswich i sommer. Kom fra Milton Keynes og skulle være en av de store spillerne som skulle bidra til opprykk. Til tross for mål i debuten ble det en forferdelig høst på Portman Road og Fraser ble etter bare seks måneder solgt videre til League One-rivalen Charlton. Fikk det ikke helt til å stemme der heller og det ble bare ni kamper. Han bør bruke sommeren godt.
  Overraskelsen: De nye lagene: Det var strengt tatt mange overraskelser i årets League One. Wigan, Milton Keynes og Plymouth var tre av de. Men at Cambridge, Cheltenham og Morecambe alle skulle klare seg var det få som hadde troen på. Cambridge og Cheltenham endte på henholdsvis 14 og 15 plass og Morecambe på 19. plass. Det er bare å ta av seg hatten for det som ble prestert i de tre klubbene, og for ringreven Wes Hoolahan som var sterk bidragsyter for Cambridge sin suksess denne sesongen.
  Skuffelsen: Ipswich Town: Nye eiere, tolv nye spillere i sommer og en manager som var kjent for suksess i form av Paul Cook. Men mannen med en stemmeprakt som overgår Sean Dyche skuffet stort sammen med resten av hans nye mannskap. Var aldri i nærheten av hverken direkte opprykk eller playoff. Cook fikk sparken og inn kom Kieran McKenna. Den tidligere assistenten til Solskjær i Manchester United tok over klubben i desember og fikk raskt mer ut av troppen. Fotballen ble bedre og poengsankingen tok seg kraftig opp. Det ble allikevel en skuffende 11.plass med 13 poeng opp til PO.
  Årets lag i League One er etter nøye gjennomgang som følger:
  • Keeper: Michael Cooper (Plymouth)
  • Forsvar: Max Power (Wigan)
  • Forsvar: Ryan Tafazolli (Wycombe)
  • Forsvar: Michael Ihiekwe (Rotherham)
  • Forsvar: Joe Jacobson (Wycombe)
  • Midtbane: Callum Lang (Wigan)
  • Midtbane: Scott Twine (Milton Keynes)
  • Midtbane: Barry Bannan (Sheffield Wednesday)
  • Midtbane: Wes Burns (Ipswich)
  • Spiss: Will Keane (Wigan)
  • Ross Stewart (Sunderland)

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen