More

  Landslaget: Vinn eller forsvinn

  Avgjørende uke venter for det norske landslaget.

  EM-kvalifiseringen er i gang, og Norge har, dessverre, ikke kommet altfor godt i gang. Landslaget står med bare ett poeng etter de første kampene mot Spania og Georgia, som endte med 0-3 og 1-1. Derfor er det vesentlig at Ståle Solbakkens mannskap tar med seg full pott i de kommende oppgjørene mot Skottland og Kypros. Sistnevnte ventes ikke å by på nevneverdige utfordringer, men kveldens hjemmemøte med Skottland kan være helt avgjørende for om Norge tar seg til EM eller ikke. 

  Finne-skryt

  Skottene står nemlig med full pott etter å ha slått Kypros og Spania 3-0 og 2-0, og har nokså overraskende tatt kommandoen i Norges kvalifiseringsgruppe. Overraskelser var det også da Ståle Solbakken tok ut troppen til den avgjørende uken. Hele fire spillere fikk sine aller første innkallelser til det norske landslsaget; Brice Wembangomo, Mathias Dyngeland, Bård Finne og Kristoffer Velde. Brann-spissen Finne har vært strålende for bergenserne så langt denne sesongen, og har pøst inn mål i Eliteserien etter Branns comeback til toppdivisjonen, og Solbakken har blitt imponert over det 28-åringen har prestert så langt i årets sesong.

  – Finne har vært jevnt god og farlig i alle kamper, og spesielt i cupfinalen, da det stod mye på spill, var han en avgjørende faktor. Han ser sterk ut, har lavt tyngdepunkt og jobber hardt, sier Ståle Solbakken til et fremmøtt pressekorps på Ullevaal Stadion.

  City-feiring for Haaland

  Norge var tidvis svært gode i begge landskampene mot Spania og Georgia, men har likevel bare ett poeng å vise til for innsatsen. Etter noen uhyre svake åpningsminutter mot Spania, tok Norge etter hvert kommandoen i oppgjøret, og gjorde seg fortjent til minst ett poeng på La Rosaleda, selv om en Joselu-dobbel på tampen gjorde at sifrene ble langt styggere enn nødvendig. Norge var også klart best i store deler av oppgjøret mot Georgia, men etter at Alexander Sørloth sørget for fortjent ledelse, slapp man georgierne inn i oppgjøret, og det endte 1-1.

  Norge Trenger Erling Braut Haaland På Sitt Beste, Skal Det Bli Seier For Landslaget I Kveld.
  Norge Trenger Erling Braut Haaland På Sitt Beste, Skal Det Bli Seier For Landslaget I Kveld.

   Erling Braut Haaland måtte melde forfall til de kampene på grunn av en skade, og superspissens dødelige treffsikkerhet foran mål var et åpenbart savn. Haaland har siden bøttet inn mål på våren for Manchester City, som lørdag sikret seg en historisk trippel, da de slo Inter 1-0 i Champions League-finalen. City-spissen har siden feiret triumfen med sine lagkamerater i Manchester, og ankommer derfor Norges landslagssamling senere enn resten av de andre spillerne. Solbakken satte onsdag som siste frist for Haaland til å slutte seg sammen med resten av landslagskameratene, og den fristen overholdt han – om enn noe redusert etter eskapadene fra trippelfeiringen.

  McTominay i storform

  Citys parade i gatene i Manchester fant sted mandag, så dermed har Haaland mer enn nok av tid på å få feiringen ut av kroppen og i beistmodus til de avgjørende oppgjørene mot Skottland og Georgia. Skottene har fått en strålende start på EM-kvalifiseringen, og spesielt 2-0-seieren mot Spania i mars, var særs imponerende. Der scoret Scott McTominay begge målene for The Tartan Army, og Manchester Uniteds midtbanespiller noterte seg også for en dobbel i 3-0-seieren over Kypros. Det skotske fotballforbundets president, Ian Maxwell, er naturligvis strålende fornøyd med måten nasjonen har åpnet EM-kvalifiseringen på.

  Scott Mctominay Har Plutselig Blitt Målscoreren Landslaget Må Se Opp For.
  Scott Mctominay Har Plutselig Blitt Målscoreren Landslaget Må Se Opp For.

  – Det er en stund siden vi har hatt en så sterk start på en kvalifisering. Full pott etter to kamper gir oss en stor mulighet, og jeg har fått antydninger av manageren (Steve Clarke) at spillerne er oppmerksomme på muligheten de har gitt seg selv. Men, Norge har gode spillere i troppen sin, og jeg tror de vet at kampen mot oss ikke vil bli enkel, etter triumfene mot Kypros og Spania, sier Maxwell ifølge skotsk presse.

  Ingen Haaland-frykt

  Og om ikke landslagssjef Steve Clarke er redd for Norge, frykter imidlertid den skotske pressen det verste. De siste dagers overskrifter har vært preget av Haalands enorme debutsesong i Manchester City, og Ståle Solbakkens mannskap har naturligvis en langt bedre sjanse til å slå skottene med den norske superspissen kampklar. Klar er også Brice Wembangomo. Den tidligere Sandefjord-backen har prestert meget godt for Bodø/Glimt etter overgangen til Aspmyra i fjor, og nå kan altså få sin landslagsdebut.

  Wembangomo har vært en del av et godt Glimt-lag over tid, og spilt en del internasjonale kamper. Jeg har snakket en del med Kjetil Knutsen om han. Vi har litt utfordringer med at Holmgren Pedersen er usikker og at Bjørkan er skadet. Da var det en fin anledning til å se nærmere på han (Wembangomo), sier Solbakken.

  Skjebneoppgjøret mot Skottland finner sted foran et utsolgt Ullevaal Stadion, lørdag kveld. Avspark er kl. 18:00. 

  Oddstips

  Skottland viste mot Spania at de blir å regne med i denne kvalifiseringen. Norge må vinne, og vi tror de gjør det akkurat, med ett måls margin.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen