More

  La Ligas 10 beste denne sesongen – så langt

  Kåre de beste, uansett hva det er, vil alltid være en krevende idrett. Så også å skulle lete seg frem til de beste spillerne i La Liga denne sesongen. Som alltid er lister som denne høyst subjektive, og meningene vil derfor være mange. Uansett drister jeg meg til å presentere mine ti utvalgte i en La Liga-sesong der noen har prestert langt under evne (ja, jeg ser på dere Atlético Madrid), mens andre har levert godt over forventningene (hei, Real Betis). 
  1. Karim Benzema – Real Madrid
  Førsteplassen stod mellom to Real Madrid-spillere, og Karim Benzema kniper den hårfint foran rekkekamerat Vinícius Júnior. Benzema måtte lenge leve i skyggen av Cristiano Ronaldo, men da portugiseren omsider forlot klubben, var statusen som Real Madrids alfahann ledig. Franskmannen grep den med begge hender. Denne sesongen har han dundret inn 22 fulltreffere på 26 kamper i Champions League og La Liga og har i tillegg åtte målgivende. Benzema er så nære en komplett spiss det er mulig å komme, og har aldri vært bedre.
  2. Vinícius Júnior – Real Madrid
  Lenge så det ut til at Real Madrid hadde kjøpt katta i sekken da de hentet den svært lovende brasilianeren til spansk fotball. 21-åringen ankom Real Madrid for 45 millioner euro fra Santos i 2018, men det er først denne sesongen at han for alvor har tatt steget opp i verdenseliten. 14 mål og ti målgivende i La Liga og Champions League har det blitt for den lynhurtige angriperen, og det seiersmålet mot Sevilla i november forsvarer nesten alene en plass på denne listen.
  3. Nabil Fekir – Real Betis
  Hadde det ikke vært for Real Madrid-duoens briljanse, kunne Nabil Fekir fort vært øverst på denne lista. Franskmannen er en ballmagiker av rang, og kunsten å drible seg ut av en telefonboks behersker han like godt som å sende av gårde den avgjørende pasningen så vel som å feie den inn fra distanse. Fekir har vært en nøkkelfaktor til Real Betis’ suksess denne sesongen, som nå endelig virker å kunne nå statusen som en Champions League-klubb. Om de klarer det til slutt, vil mye avhenge av at Fekir fortsetter å levere på samme nivå ut sesongen.
  4. Gavi – Barcelona
  Gavi har på rekordtid skutt fart opp i stjernehimmelen som en av de beste spillerne i La Liga. Barcelonas økonomiske problemer har vært veldokumenterte, men på lang sikt kan det ha vært en velsignelse i forkledning, all den tid Gavi neppe ville fått den samme tilliten han har fått denne sesongen. 17-åringen er naturlig nok ikke av de aller mest fysisk robuste spillerne, men viker likevel ikke en tomme i duellene, og hans oppofrende og krigerske spillerstil smitter over på lagkameratene.
  5. Raúl de Tomás – Espanyol
  R.D.T måtte lenge leve i periferien i spansk fotball. Han slo aldri igjennom i Real Madrid, og det var ikke før et vellykket låneopphold i Rayo Vallecano at Benfica tok sjansen på ham. Han ble imidlertid ingen suksess i nabolandet heller, og ankom derfor Espanyol med moderate forventninger. Her har han imidlertid slått ut i full blomst og har på rekordtid blitt klubbens talisman, på lik linje med Iago Aspas i Celta. Han bukket heller ikke for presset da han ble servert på blankt mot Marc-André ter Stegen i sesongens viktigste kamp i Derbi Barceloní, da han sendte Espanyol i ledelsen.
  6. Jules Koundé – Sevilla
  Forsvarsspillere blir ofte glemt på lister som denne, men Jules Koundé er en strålende fotballspiller, i tillegg til å være en glimrende midtstopper. Franskmannen har vært krumtappen i La Ligas desidert tetteste forsvar, og det er en god grunn til at ryktene om en overgang til Chelsea nærmest aldri tar slutt. Sevilla har ikke gitt opp håpet om å ta igjen Real Madrid, og skal de klare det, er det avgjørende at Koundé holder seg både skadefri og i kalasform.
  7. Thibaut Courtois – Real Madrid
  Det tok tid for Thibaut Courtois å bli akseptert av Real Madrid-fansen, først og fremst på grunn av hans fortid i Atlético. Men, belgieren slet også med å virkelig utkonkurrere Keylor Navas på keeperplassen, men da costaricaneren forsvant, senket skuldrene til sisteskansen seg og begynte å storspille. 29-åringen har vært bunnsolid for ligalederne Real Madrid, og hovedstadslaget ville avgitt atskillig flere poeng om det ikke hadde vært for burvokterens heroiske innsats mellom stengene.
  8. Juanmi – Real Betis
  En annen spiller som har fått sin renessanse denne sesongen. Juanmi huskes kanskje av Premier League-fansen for sin imponerende svake sesong i Southampton i 2015/16 der han ikke scoret ett eneste Premier League-mål. Veien tilbake til spansk fotball var derfor kort, og etter nok et middels opphold i Real Sociedad, tok Real Betis sjansen på ham. Her har han blomstret, og denne sesongen står han med 12 ligamål for ligatreeren – et tall som ikke blir mindre imponerende av det faktum at han ikke er klubbens straffeskytter.
  9. Enes Ünal – Getafe
  Getafe har slitt tungt i bunnen denne sesongen, men så lenge de har Enes Ünal, finnes som regel håp om poeng. Den tyrkiske landslagsspilleren er lagets desidert viktigste spiller med sine 11 fulltreffere, og han har dermed scoret halvparten av Getafes ligamål denne sesongen. Klubben var en soleklar nedrykkskandidat før sesongstart, men Ünal er nesten ene og alene årsaken til at de ligger fem poeng over streken når sesongen nærmer seg to tredjedeler ferdigspilt.
  10. Ángel Correa – Atlético Madrid
  De regjerende ligamesterne har hatt en blytung sesong, men ikke Ángel Correa. Argentineren er tøffere i nøtta enn de fleste, og står med ti fulltreffere, til tross for at han bare har 15 starter i ligaen. Det er på tide for Diego Simeone å innse at Correa bør være en av de første spillerne på blokka når elleveren skal tas ut, for han har reddet Los Colchoneros fra enda flere fiaskoer enn de faktisk har gjennomgått denne sesongen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen