More

  La Liga: Vinícius Júnior er endelig på verdenskartet

  Lørdag gjorde han det igjen. I en kamp som stod og vippet, skulle bare et lite øyeblikks magi til før ballen lå bak en forfjamset Álex Remiro i Real Sociedad-buret. 21-åringen sendte Real Madrid i føringen, og senere scoret Luka Jovic et sjeldent mål og konstaterte 2-0-seieren. 
  Triumfen over La Real var Real Madrids åttende seier på rad i alle turneringer. Hovedårsaken til den strålende formen heter Vinícius Júnior. Brasilianeren scoret en kandidat til sesongens mål for snaut halvannen uke siden da han bendte et prosjektil i lengste krysset. Kunstverket kom på et avgjørende tidspunkt og vippet nok en jevn kamp i Real Madrids favør. At Vinícius Júnior avgjør kamper har begynt å bli en vane, og en vane som har vart i snart ett år nå.
  Det begynte i Champions League-kvartfinalen mot Liverpool i vår. Han scoret begge målene i det første oppgjøret som ga Real Madrid en ledelse som Liverpool aldri maktet å opphente. Siden har utviklingskurven skutt til himmels, og der befinner han seg nå sammen med resten av verdenseliten. Robert Lewandowski, Mo Salah og Vinícius’ lagkamerat, Karim Benzema, har vært de tre beste angrepsspillerne på planeten denne høsten. Selv er 21-åringen uhyggelige nære denne verdensklasse-trioen nå.
  12 mål og syv assists lar seg høre for en spiller som så sent som i begynnelsen av dette året hadde blitt avskiltet av de fleste før han i det hele tatt hadde rukket å spille seg skikkelig varm i Real Madrid-drakta. Det virker imidlertid som ikke altfor mange har tenkt over at det å flytte til en annen verdensdel som tenåring, samt ikle seg den ikoniske helhvite drakta med hele verden som tilskuere, faktisk krever en god porsjon “cojones”.
  Presset i Real Madrid er enormt, særlig når du ankommer klubben som et av verdens største vidunderbarn. Gradvis har han vokst seg inn i rollen, og nå er han i ferd med å slå ut i full blomst. Fremdeles er han bare 21 år. 
  Ballon d’Or-kåringen kom og gikk som de fleste forventet. Messi på topp, for syvende gang på rad. Robert Lewandowski fulgte på andreplass og dro hjem med tittelen “Årets spiss” som trøstepremie. Jorginho (!), Karim Benzema, N’Golo Kanté, Cristiano Ronaldo og Mo Salah utgjorde til sammen topp 7. Ingen bør bli overrasket om Vinícius Júnior befinner seg blant de syv beste.
  Neymar forlot som kjent Barcelona for å komme ut av skyggen til Lionel Messi, men i Paris gikk det ikke lange tiden før Kylian Mbappé ble den store stjernen. Når Fotball-VM i Qatar sparkes i gang om et snaut år, er det ikke sikker at Neymar engang er den beste spilleren for Brasil. Det kan meget vel være Vinícius Júnior. Så god har han altså rukket å bli, og så mye bedre kan han bli i løpet av det kommende året.
  Det er en skremmende tanke for resten av La Liga-feltet, og særlig når Real Madrid allerede har fått en luke på åtte poeng på tabellen til nærmeste utfordrer. Til helgen barker Real og Atlético Madrid sammen i El Derbi Madrileño, og du kan ta deg en god F på at Diego Simeone allerede har begynt å lure på hvordan han i all verden skal hindre brasilianeren i å stjele overskriftene nok en gang. For resten av oss er det bare å nyte utfoldelsen av den neste store stjernen på fotballhimmelen.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen