More

  La Liga: Står vi overfor tidenes “Great Escape”?

  Da José Luís Morales trillet inn 2-0 til Levante på overtid, utløste det et kollektivt brøl på Estadio Ciduad de Valencia. 34-åringen, som ble proff først i 2012, sikret Levantes første seier for sesongen, men den kom (selvsagt) ikke uten dramatikk.
  På stillingen 1-0 reddet hjemmelagets keeper, Aítor, Brian Olivans løse straffespark, men det var bare så vidt at redningen fikk bli stående. Repriser viste nemlig at keeper med nød og neppe holdt en centimeter av foten på streken da straffesparket ble slått, men dramatikken var langt fra over. Åtte minutter før full tid, fikk gjestene en utligning annullert av VAR etter en hårfin hands, og hjemmelagets José Campaña ble utvist – etter at han hadde blitt byttet ut. Nok en vanlig dag i La Liga, med andre ord.
  Så det var ikke så rart at Levantes spillere kastet seg i armene til hverandre da dommer Jorge Figueroa omsider blåste av for full tid i Valencia. Levantes første seier for sesongen var omsider et faktum, 20 runder og snaue fem sesonger etter at sesongen ble sparket i gang. 
  Treneren, Alessio Lisci, tok over først i desember, hans første trenerjobb på seniornivå noen sinne. Frem til da, hadde den italienske 36-åringen bare trent Levantes ungdoms- og reservelag, og man kan trygt si han har blitt kastet ut til ulvene.
  – Vi har ikke akkurat vunnet Champions League, men det er min første triumf i La Liga, og det føles veldig godt. Det var også særdeles viktig å holde nullen, sa en tydelig lettet Levante-sjef etter at seieren var et faktum.
  Men, det er først nå den virkelige jobben begynner for Valencia-klubben. De nederste lagene i La Liga har alle en såpass svak sesong, at fornyet kontrakt i den øverste divisjonen ikke er utenkelig. Det er tross alt “bare” seks poeng opp til Alavés på 17. plass. Problemet er bare at Levante har tatt 11 poeng hele sesongen, men de kunne hatt langt flere. 
  Levante har hatt ledelser i kamper før tidligere, men ledelsen har hver gang frem til i helgen gått opp i røyk. I Valencia-derbyet ledet de 2-0 og hadde full kontroll, før de imploderte og tapte 3-4. Der og da trodde mange at sesongen var over og at resten av sesongen ville bli en parade frem mot Segunda. Helgens seier mot Mallorca har snudd alt på hodet, selv om det bare var mot Mallorca – et nyopprykket lag.
  De neste ukene kommer til å bli direkte avgjørende for hvordan resten av sesongen vil forløpe seg og hvilke muligheter Levante vil få til å klare seg. Direkte nedrykksrivaler venter i begge de neste serierundene. Først kommer laget på plassen foran Levante på tabellen, Cádiz, på besøk 22. januar, og helgen etter går ferden til 16. plasserte Getafe. Deretter venter knalltøffe oppgjør mot Real Betis og Atlético Madrid. Det er med andre ord ingen grunn til å ta helt av for Levante sin del helt ennå, men helgens triumf var en start. Hvis de står over nedrykksstreken når alt er sagt og gjort i mai, kan det godt hende at vi akkurat har vært vitner til tidenes “The Great Escape”. Men, veien er lang. Og den begynner nå.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen