More

  La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går igjennom helgens La Liga-runde.

  La Liga leverer på menyen denne helgen, der vi kan se frem til storoppgjør søndag kveld, mellom Real Betis og Real Madrid. Barcelona er dessuten ute etter å slå tilbake fra forrige helgs fadese mot Almería, og Atlético Madrid tar imot Sevilla i det som normalt sett er en toppkamp. Her er helgens La Liga-runde i all sin helhet.

  REAL SOCIEDAD – CÁDIZ 
  Etter å ha vist flott form umiddelbart etter VM-pausen, er Real Sociedad på en aldri så liten nedadgående. Kun én av de fem siste har endt med triumf, og forrige helg tapte de 0-1 mot bunnlaget Valencia på Mestalla. Dermed har La Real plutselig bare ett poeng ned til Atlético Madrid på fjerdeplass, og vår egen Alexander Sørloth har scoret bare ett på de siste fem i ligaen. La Real står med to strake hjemmekamper uten seier, men møter her et av ligaens svakeste bortelag. Cádiz leverer nemlig stadig varene på hjemmebane, men sliter atskillig tyngre på fremmed gress. Los Piratas har vunnet bare to kamper på bortebane denne sesongen, begge mot lag langt på nedre halvdel av tabellen. Forrige helgs 1-0-seier mot Rayo Vallecano var imidlertid Cádiz’ tredje strake hjemmeseier, og de slapp ikke inn mål i noen av de matchene. 

  GETAFE – GIRONA 
  Getafe var på vei mot sin første borteseier siden oktober, da de mandag kveld gikk opp i ledelsen mot Villarreal. Gjestene imponerte stort innledningsvis, og var en stund nærmere 2-0 enn hva vertene var å utligne. Men, Villarreal spilte seg gradvis inn i oppgjøret, og vant til slutt 2-1. Dermed blir Azulones værende på 19. plass på tabellen, og fikk seg en opptur i forrige hjemmekamp, da de slo nedrykksrivalene Valencia 1-0. Får en vrien nøtt å knekke her, for Girona er inne i sin beste form for sesongen. Den flotte 6-2-seieren over Almería for 14 dager siden, ble fulgt opp med strålende 3-2-triumf borte mot Athletic Bilbao sist helg. Var ganske heldige mot baskerne, for to av målene ble scoret av hjemmelaget, men nå er det ikke langt opp til øvre halvdel for katalanerne. Seks av Gironas siste ti på bortebane har endt med over 2,5 scoringer.  

  ALMERÍA – VILLARREAL 
  Almería var ute etter å revansjere seg etter det pinlige 2-6 tapet mot Girona for to uker siden, og det mot selveste ligaleder Barcelona. Det klarte bunnlaget til gagns. El Bilal Touré dundret hjemmelaget i ledelsen midtveis i førsteomgang, og det ble ingen flere scoringer i kampen. Almería vant kampen fullt fortjent, og måtte i løpet av 90 minutter mot ligalederne klarere ikke mindre enn 40 innlegg i egen boks. Det hadde de robuste midtstopperne få probmer med å ta seg av i 1-0-seieren. Villarreal var på vei mot et ditto pinlig tap i mandagens hjemmeoppgjør mot bunnlaget Getafe. Havnet bakpå 0-1, og kunne like gjerne sluppet inn flere. Men, Sam Chukwuezes utligning like før pause, roet hjemmelagets nerver, og syv minutter etter hvilen, satte José Luís Morales inn den matchvinnende scoringen. Det var Villarreals første seier etter fire strake tap.  

  MALLORCA – ELCHE 
  Vi har i god stund nå kunnet meddele at Mallorca vinner og taper annenhver kamp, og den rekken står seg. Los Piratas har nå vekslet mellom seier og tap i ti strake oppgjør, og med knepent 1-2-nederlag mot Espanyol sist, er det lett å spå at det skal bli hjemmeseier i helgens møte med tabelljumbo Elche. Mallorca har vist formidabel hjemmeform, og vunnet alle sine fem siste hjemmekamper, og har ikke tapt på eget gress siden oktober. Elche gikk sensasjonelt opp i 2-0-ledelse i forrige fredags hjemmekamp mot Real Betis, en kamp der vertene gikk ut i 100. Men, alt raknet da midtstopper Magallan ble utvist i andreomgang, og Betis vant til slutt 3-2. Det var Elches andre strake overtidstap, og nå skiller det hele 15 poeng opp til trygg plass på tabellen. At Elche kommer til å rykke ned, har vært en dårlig skjult sannhet ganske lenge nå, og stiller med to nye suspensjoner her. 

  ATLÉTICO MADRID – SEVILLA 
  Ángel Correa ble utvist i lørdagens Derbi Madrileño, men José Maria Giménez sendte likevel Los Colchoneros opp i ledelsen mot Real Madrid, med bare snaue kvarteret igjen. Real Madrid fikk til slutt utligningen sin i det som kan ha vært Diego Simeones siste Madrid-derby. Etter kampen klaget atskillige Atlético-spillere på at de stadig får billige røde kort mot seg mot Real Madrid, og Jan Oblak gikk så langt og mente at laget hans like gjerne kan stille til start med ti mann mot erkefienden og bli ferdig med det. Sevilla har vært på en opptur de siste ukene, men kom ettertrykkelig ned på jorda igjen i søndagens 2-3-tap hjemme mot Osasuna. Nederlaget gjør at Jorge Sampaolis mannskap bare har to poeng ned til nedrykksstreken, og har et knalltøft oppgjør foran seg her. Sevilla har heller ikke vunnet på de seks siste forsøkene sine på fremmed gress. 

  REAL VALLADOLID – ESPANYOL 
  Real Valladolid hadde lite å stille opp med i søndagens oppgjør mot Celta Vigo, og tapte fullt fortjent 0-3 på Balaídos. Det var bunnlagets andre strake tap, og nå skiller det bare én plass og ett poeng til nedrykksstreken. De to neste oppgjørene blir derfor meget viktige, for neste helg venter tabelljumbo Elche. Alle Valladolids fire siste hjemmekamper har endt med under 2,5 scoringer, og i forrige match på Municipal José Zorrilla ble det 0-0 mot Osasuna. Espanyols to strake seirer mot Elche og Mallorca har propellert katalanerne oppover tabellen, I 2-1-seieren over Mallorca, scoret Martin Braithwaite begge målene for Espanyol, og dansken er nå oppe i syv fulltreffere for klubben han signerte for i fjor sommer. Espanyol har faktisk ikke vært altfor halvgærne på bortebane de siste månedene, og tapt bare én av de siste seks på sine visitter. 

  BARCELONA – VALENCIA 
  Barcelona hadde en alle tiders mulighet til å øke ledelsen til ti poeng på Real Madrid, og mer eller mindre parkere tittelracet, og det så tidlig som i februar. Men, i stedet tapte de 0-1 mot Almería i en nokså pinlig forestilling. Xavi var rasende etter kampen og beklaget overfor fansen, samtidig som han ga uttrykk for hvor sjokkert han var over å se spillerne sine prestere så til de grader under pari. Valencia bør dermed anse seg som advart, og ankommer Camp Nou med en fryktelig bortestatistikk. Los Che har vunnet bare én kamp på bortebane denne sesongen, mot Osasuna i oktober. Forrige helg fikk de imidlertid seg en etterlengtet opptur da de slo Real Sociedad i hjemvendte Rúben Barajas hjemmedebut som Valencia-trener. Los Che har også til gode å score i alle sine fire bortekamper i 2023, som også alle har endt med under 2,5 scoringer. 

  RAYO VALLECANO – ATHLETIC BILBAO 
  Rayo Vallecano har hatt et fjernt håp om å blande seg inn i kampen om Champions League-billett, men med kun to poeng på de tre siste kampene, har det håpet svunnet kraftig hen. Tapte 0-1 mot bunnlaget Cádiz forrige helg, og nå skiller det åtte poeng opp til Atlético på fjerdeplass. Det som lenge så ut til å bli en vidåpen kamp om Champions League-plassene, er i ferd med å snevre seg atskillig inn. Athletic Bilbao virket å være på gang med strake seirer mot Cádiz og Valencia, men strake tap mot Atlético Madrid og Girona har sakket dem akterut i kampen om en plass i Europa. Skjøt seg selv i foten med to selvmål i helgens 2-3-tap mot Girona, og var også ute i første semifinale i Copa del Rey mot Osasuna denne helgen. Returoppgjøret spilles neste uke. Athletic har vært i svak borteform denne sesongen, og vunnet bare én av de siste ni på bortebane. 

  REAL BETIS – REAL MADRID 
  Helgens godbit i La Liga. Real Betis slo fryktelig tilbake etter at de kom under 0-2 mot tabelljumbo Elche sist helg. Da de fikk spille den siste drøye halvtimen med en mann mer, snudde Los Verdiblancos oppgjøret til sin fordel, og vant til slutt 3-2. Willian José scoret den avgjørende scoringen fem minutter på overtid fra 11-meteren. Har imidlertid fått et hardt skudd for baugen denne uken, med nyheten om at stjernespilleren Nabil Fekir mister resten av sesongen med kneskade. Dermed er sannsynligheten for fjerdeplass i ligaen og avansement i Europa League vesentlig svekket. Real Madrid reddet 1-1 i lørdagens byderby mot Atlético takket være Álvaro Rodríguez’ første scoring for Los Blancos. 18-åringen spås en lysende fremtid i den ærverdige, helhvite trøya, og kan fort få nye muligheter til å vise seg frem her.  

  OSASUNA – CELTA VIGO 
  Osasuna var i ferd med å få sesongen sin lagt mer eller mindre i ruiner med fem strake uten seier. Forrige helg fikk de håpet om en plass i Europa tilbake da de tok en sterk 3-2-seier borte mot Sevilla. Det var deres første borteseier siden oktober, og vender nå tilbake til El Sadar, etter å ha hatt noen tøffe hjemmekamper de siste ukene. Real og Atlético Madrid har i tur og orden hentet tre poeng i Pamplona, og forrige hjemmeseier kom i 1-0-triumfen mot Mallorca for halvannen måned siden. Celta hadde få problemer med å ta seg av Real Valladolid søndag ettermiddag, og vant enkelt 3-0. Haris Seferovic scoret sitt første mål etter overgangen fra Galatasaray i januar, og det kan være dårlig nytt for Jørgen Strand Larsen, som konkurrerer med Seferovic om den andre spissplassen ved siden av Iago Aspas. Men, den virkelige stjerna mot Valladolid var Gabi Veiga, med sine to scoringer og målgivende. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen