More

  La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går gjennom samtlige helgens kamper.

  ESPANYOL – CÁDIZ 
  Espanyol er skikkelig ille ute, og med sine seks strake tap har de havnet helt nede på nest siste plass, med tre poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. Lørdag røk de fortjent 1-3 borte mot Real Betis, der Cesar Montes scoret gjestenes trøstemål med sitt første mål for klubben etter overgangen fra Monterrey i januar. Har dermed kniven ettertrykkelig på strupen før fredagens møte med felles bunnlag Cádiz, som fremdeles har et solid stykke arbeid gjenstående før plassen for neste sesong er sikret. Los Piratas var sjanseløse selv mot et redusert Real Madrid forrige helg og tapte fortjent 0-2. Ligger fire poeng over streken, men den avstanden kan bli til ett med tap her, men heldigvis for Cádiz har de vist brukbar form på bortebane i det siste. Har reist fra alle sine tre siste visitter uten tap i bagasjen.  

  OSASUNA – REAL BETIS 
  Fredagskampene i La Liga pleier å leve opp til sitt rykte, og Osasuna bidro til å ivareta det ryktet, selv om det ble tap, 1-2 borte mot Rayo Vallecano forrige helg. Moi Gómez scoret baskernes trøstemål midtveis i andreomgang, men klarte ikke pynte på bortestatistikken som viser kun én seier på de siste ni forsøkene. Hjemme på El Sadar har det ikke gått stort bedre, der forrige 2-1-seier over tabelljumbo Elche var første trepoengeren på eget gress etter fire strake uten gevinst. Real Betis fikk seg en etterlengtet seier i 3-1-triumfen over bunnlaget Espanyol sist lørdag, deres første etter to strake tap. Med Real Sociedads tap i baskerderbyet mot Athletic Bilbao, er Los Verdiblancos plutselig med i kampen om en Champions League-billett igjen, og har bare tre poeng opp til La Real. Betis har definitivt mest å spille for her. 

  ALMERÍA – ATHLETIC BILBAO 
  Nyopprykkede Almería har tatt hele 26 av sine totalt 30 poeng på hjemmebane denne sesongen. Står fortsatt uten en borteseier, så det er hjemme på Power Horse Stadium de må gjøre det for å redde plassen. Røk høyst fortjent 1-2 mot Atlético Madrid forrige helg og var totalt underlegne. Hjemmeformen viser 5-2-3 på siste ti, som er brukbar avkastning, men må helst ha med seg alle tre poengene her. Athletic Bilbao ankommer Alméria fra en strålende 2-0-seier i Derbi Vasco mot Real Sociedad, og vant fortjent 2-0. Iñaki Williams ble den store helten med sine to scoringer, og dermed har Los Leones plutselig fått heng på Europa-plassene. Seieren var sesongens foreløpige høydepunkt, men har ikke råd til å ta foten av pedalen her. Har også snudd vinterens vonde trend på bortebane, og står nå med 3-1-1 på de fem siste. 

  REAL SOCIEDAD – RAYO VALLECANO 
  Det ble en helsvart helg for Real Sociedad, som tapte fortjent 0-2 i baskerderbyet mot Athletic Bilbao lørdag. Alexander Sørloth var ikke med fra start, men kom innpå med en drøy halvtime igjen å spille, uten at det hjalp noe særlig for La Real. Har nå fått Real Betis bare tre poeng bak seg i kampen om fjerdeplassen, og er nødt til å komme seg tilbake på vinnersporet her. Skadesituasjonen er bedre enn på lenge, men Robin Le Normand må sone karantene her. Rayo Vallecano slo Osasuna 2-1 i et underholdende fredagsoppgjør hjemme på Vallecas forrige helg. En av ligaens mest undervurderte spillere, Izi Palazón, ble matchvinner med en flott scoring like før pause, og Rayo klatret dermed opp til åttendeplass på tabellen. Har fremdeles et ørlite håp om å klare en Europa-plass, men da må de bedre borteformen, som viser ingen seirer på de fire siste. 

  REAL VALLADOLID – GIRONA 
  Real Valladolid stod for den aller største overraskelsen forrige runde da de smått sensasjonelt slo formlaget Villarreal 2-1 på deres egen hjemmebane. Triumfen var spesielt overraskende, ettersom det var bare deres tredje borteseier denne sesongen, og tok dermed et langt og viktig steg for å holde seg unna nedrykk. Selim Amallah ble den store helten for Pucelanos med sitt mål og målgivende, og målsniken Cyle Larin nøyde seg for en gangs skyld med «kun» en assist. Amallah ble med Larin på flyttelasset fra Belgia i januar, da han ankom fra Standard Liege. Girona har vært et av formlagene helt siden februar, og har fine 5-2-3 på sine siste ti i La Liga. Søndag hadde de få problemer med å ta seg av Elche med 2-0, og Valentin Castellanos senket nervene hos hjemmelaget da han sendte dem i føringen like før pause.  

  REAL MADRID – CELTA VIGO 
  Ny strålende uke for Real Madrid, som først hadde få problemer med å ta seg Cádiz med 2-0 lørdag, før de i midtuken fulgte opp med ny 2-0-seier, da de enkelt slo Chelsea ut av Champions League. Dermed er Los Blancos i ny semifinale, og nok en gang venter engelsk motstand på motsatt side, når Erling Braut Haaland og City skal forsøke seg mot de regjerende mesterne. Seieren mot Cádiz krympet avstanden til Barcelona til 11 poeng, men det er nok for lite, for sent. Celta har hatt en vanskelig måned så langt i april, og står fremdeles uten en seier i denne måneden på tre forsøk. Strake 2-2-oppgjør mot Almería og Sevilla ble fulgt opp med skuffende hjemmetap mot Mallorca sist helg, 0-1. Likevel er Celta faktisk ubeseiret på de fem siste på bortebane i La Liga, men får det selvsagt vanskelig her. 

  ELCHE – VALENCIA 
  Elche begynner å nærme seg det punktet hvor det ikke lenger er matematisk mulig å holde plassen i divisjonen. Nytt tap lørdag, da de røk 0-2 for Girona, deres fjerde strake nederlag på rappen. Har svimlende 17 poeng opp til riktig side av nedrykksstreken, og kan faktisk ha rykket ned allerede etter midtukens runde mot Celta Vigo. Valencia røk på et veldig smertefullt tap i sesongens desidert viktigste kamp, mot Sevilla, søndag kveld. En kontroversiell VAR-avgjørelse som ikke ga dem en straffe de kanskje burde hatt hjalp dem ikke i jakten på viktige poeng i 0-2-tapet for Los Nervionenses, og det var en nedtrykt Rubén Baraja som møtte pressen etter tapet på Mestalla. Er nødt til å reise seg her mot ligaens svakeste lag, for nå er det plutselig tre poeng opp til sikker plass. Det er nå eller aldri for Valencia. 

  BARCELONA – ATLÉTICO MADRID 
  Barcelona er inne i sin svakeste periode for sesongen, og 0-4-tapet mot Real Madrid i Copa del Rey virker å ha tatt mye av piffen ut av laget. Har ikke greid å reise seg etter det, for i de to påløpende kampene mot Girona og Getafe har det bare blitt 0-0, og har heller ikke fortjent å få med seg så veldig mye mer enn det. Kan hende vil et besøk av et sprudlende Atlético Madrid få ligalederne ut av dvalen, og de må være på sitt beste, for Los Colchoneros fyrer på alle sylindre for tiden. Kjørte over stakkars Almería forrige runde, til tross for at sluttstillingen «bare» viste 2-1 til Diego Simeones menn. En seier her på Camp Nou kan faktisk være med på å skape uventet og fornyet spenning i tittelkampen, og ser man på det gjenværende programmet, er det ikke utenkelig at Atléti kan vinne alle sine resterende kamper.  

  MALLORCA – GETAFE 
  Etter seks strake uten seier, Kom Mallorca seg omsider tilbake på vinnersporet, da de noe overraskende slo til med en 1-0-seier borte mot Celta Vigo mandag kveld. Amath Ndiaye ble matchvinner for Los Piratas med sin andre scoring for sesongen, og det har vært en vanskelig sesong for senegaleseren som bare har fått fem starter i La Liga denne sesongen. Har gått av banen uten seier i alle sine tre siste hjemmekamper, men har ikke altfor mye å bekymre seg for med tanke på plassen for neste sesong. Getafe fikk med seg et strålende resultat sist helg, da de holdt ligaleder Barcelona til 0-0 hjemme på Coliseum Alfonso Pérez. Det ene poenget kan vise seg å bli meget viktig når regnskapet skal gjøres opp i juni, for nå har Azulones fått fire poeng ned til nedrykksstreken. Er selvsagt ikke ute av fare ennå, men kan ta mot av at de har tapt bare én av sine fire siste bortekamper. 

  SEVILLA – VILLARREAL 
  Sevilla fikk med seg en særdeles viktig og noe kontroversiell 2-0-seier i bunnkampen mot Valencia søndag kveld. Trepoengeren på Mestalla har gitt Los Nervionenses hele åtte poeng til nedrykksstreken, og er nå helt oppe på 13. plass i La Liga. José Luís Mendilibar har kommet inn som manager, og umiddelbart stabilisert skipet. Trenerveteranen har fått med seg syv av ni poeng, og har også fått skryt av spillerne sine for å holde taktikken og meldingene så enkle som over hodet mulig, situasjonen tatt i betraktning. Villarreal har vært i kalasform, og derfor kom også forrige helgs 1-2-tap hjemme mot Real Valladolid litt ut av intet. Før det kunne den gule ubåten vise til tre strake seirer, den neste mer overbevisende enn den forrige. Samu Chukwueze ble for en gangs skyld holdt i ro, men Villarreal har ikke gitt opp håpet om Champions League-plass helt ennå. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen