More

  La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går gjennom helgens kamper.

  Storslått helg i vente, med baskerderbyet Athletic Bilbao – Real Sociedad lørdag ettermiddag, og ikke minst nedrykksdramaet mellom Valencia og Sevilla søndag kveld. Det spilles imidlertid åtte andre kamper, og her går vi gjennom alle sammen.

  RAYO VALLECANO – OSASUNA 
  Ny helg, ny nedtur for Rayo Vallecano, som denne gang røk 1-2 hjemme mot formlaget Atlético Madrid. Fran García scoret vertenes trøstemål like før slutt, men til ingen nytte. Det var Rayos åttende strake uten seier i ligaen, og deres sesong har langt på vei den samme utviklingen som forrige. Bør imidlertid ha gode muligheter til å reise seg her, og de trenger en seier på Vallecas nå, etter å ha gått triumfløs av banen i de fire siste hjemmekampene sine. Osasuna på sin side fikk endelig inn en seier etter fem strake uten en trepoenger, da de slo tabelljumbo Elche sist helg, men ikke spesielt overbevisende. Kom under like før pause, men en dobbel av Abde Ezzalzouli etter hvilen sørget for at alle poengene ble igjen på El Sadar. Dermed klatret Osasuna forbi helgens motstander, og er bare to poeng bak Europa-plass. 

  VILLARREAL – REAL VALLADOLID 
  Strålende helg for Villarreal sist helg, og ikke minst Samu Chukwueze. Nigerianeren scoret to fantastiske mål, og det var nok til å senke Real Madrid med 3-2 på mektige Bernabéu. Chukwueze dominerte oppgjøret fra start til slutt. Ingen spillere siden Lionel Messi i 2017 har gjort flere driblinger i løpet av 90 minutter enn lynvingen gjorde lørdag, og manageren hans, Quique Setién kalte det en «komplett forestilling». Seieren sørget samtidig for at kun én manager i historien har flere borteseirer på Bernabéu enn Setién. Real Valladolid virket å være på gang, men med bare ett poeng på de tre siste kampene, er Pucelanos tilbake i tykkeste nedrykksstriden. Søndagens elleville oppgjør mot Mallorca endte til slutt 3-3, og Real Valladolid hadde alle poengene i lomma, bare for å se Vedat Muriqi utligne til 3-3 fire minutter på overtid. 

  ATHLETIC BILBAO – REAL SOCIEDAD 
  Helgens store begivenhet. Baskerderbyet er alltid et høydepunkt på den spanske fotballkalenderen. Athletic Bilbao begynner endelig å vise tegn til liv igjen etter en nokså trøstesløs vinter. Har tatt syv poeng av siste ni mulige, og fikk med seg en fin 2-1-seier borte mot Espanyol forrige runde. Williams-brødrene Iñaki og Nico noterte seg for hver sine fulltreffere, respektivt deres sjette og femte denne sesongen. Europa-spill neste sesong er distinkt innen rekkevidde. Det er det også for Real Sociedad, som fremdeles har fire poeng ned til femteplassen. Fikk en meget viktig 2-0-seier hjemme mot Getafe sist helg, men nå blir kampprogrammet atskillig tøffere. I tillegg til Athletic Bilbao, venter Real Betis og Real Madrid i løpet av de fem neste rundene. Litt bekymringsverdig er at Alexander Sørloth ikke har scoret i ligaen siden februar. 

  REAL BETIS – ESPANYOL 
  Real Betis kom virkelig opp til eksamen da det ble kjent de måtte klare seg uten skadde Nabil Fekir og suspenderte Sergio Canales en stund fremover, og foreløpig står testen til stryk. Har vunnet bare én av de fem siste, og med to strake tap i sekken, har det plutselig blitt seks poeng opp til Real Sociedad på fjerdeplass. Forrige helg røk de på et ydmykende tap hjemme mot bunnlaget Cádiz, som vant 2-0 på Beníto Villamarín. Bør imidlertid ha gode muligheter til å komme tilbake på vinnersporet her, for Espanyol virker å være i fritt fall. Katalanerne ankommer Sevilla med fem strake tap i bagasjen, og den grusomme rekken har tatt dem helt ned på 19. plass. Joselu og Martin Braithwaite gjør jobben de har fått beskjed om å gjøre, og scoret henholdsvis 12 og 9 ligamål denne sesongen, men etter dem har det vært lite hjelp å få. 

  CÁDIZ – REAL MADRID 
  Cádiz tok en av sesongens viktigste seire da de slo Real Betis 2-0 forrige runde. En rekke på fire strake uten seier var i ferd med å ta piratene ned i den verste bunnstriden igjen, men triumfen i Sevilla gir foreløpig 14. plass og etterlengtet luft til nedrykksstreken. Rubén Álcaraz og Chris Ramos scoret målene for Cádiz mot Betis, og kan hende kan dette være et fint tidspunkt å møte regjerende mester Real Madrid på. For Los Blancos har gitt opp håpet om å ta igjen Barcelona og dermed forsvare ligagullet, og all oppmerksomheten deres er nå rettet mot Champions League. Dette oppgjøret kommer i sandwichen mellom kvartfinalen mot Chelsea, og det kan dermed hende at Carlo Ancelotti vil gjøre store utskiftninger på laget foran denne. Tapte 2-3 hjemme mot Villarreal i forrige runde, og har vunnet bare én av de tre siste borte. 

  GIRONA – ELCHE 
  Girona fikk med seg det de kom for på Camp Nou mandag kveld, nemlig poeng. Forsvarte seg godt og kompakt mot ligaleder Barcelona, og var også truende på overganger. Fikk dermed med seg et fortjent poeng og 0-0, og katalanerne er med sine 35 poeng ikke langt unna å ha sanket tilstrekkelig med poeng til å sikre plassen for neste sesong. Hjemmeformen er også godkjent, med tre seirer på de fire siste, og blir selvsagt store favoritter mot Elche her. Tabelljumboen er nemlig massive underdoger, uansett hvilket lag de møter denne sesongen, for så svake har de vært. Har fremdeles kun to seirer å vise til, og forrige helg ble det nytt tap, denne gang mot Osasuna, til tross for at de tok ledelsen ved Tete Morente. Det var Elches tredje strake nederlag, og de må vinne kanskje ni av sine ti siste for å berge plassen. Det skjer selvsafgt ikke. 

  GETAFE – BARCELONA 
  Getafe har fremdeles på ingen måte gått klar av bunnstriden, selv om det skiller flere plasser til nedrykksstreken fra sin 15. plass. Tapte fortjent 0-2 mot Real Sociedad sist helg, men det er heller ikke mot topplagene at Azulones skal sikre tilstrekkelig med poeng til å berge plassen. Er imidlertid i flott form hjemme på Coliseum Alfonso Pérez, og her kan de vise til tre strake triumfer. Møter imidlertid motstand av et helt annet kaliber her, men Barcelona virker å ha tatt foten noe av gasspedalen etter ligatriumfen mot Real Madrid for noen uker siden. Real kom tilbake til Camp Nou og sikret finalebillett i Copa del Rey med 4-0-seier forrige uke, og mandag klarte ikke ligalederne å reise seg med bare 0-0 hjemme mot Girona. Katalanerne har 13 poeng ned til Real Madrid, og Xavi vet like godt som noen at laget hans må avgi poeng i minst fem av de resterende kampene for at ligagullet skal glippe – det skjer selvsagt ikke.  

  ATLÉTICO MADRID – ALMERÍA 
  Ny helg, ny triumf for Atlético Madrid, som radet opp sin femte strake trepoenger da de slo Rayo Vallecano 2-1 borte forrige runde. Fikk hjelp på scoringslisten fra uventet hold i form av Nahuel Molina og Mario Hermoso, og nå har også Los Colchoneros fått ferten av andreplassen. Det skiller nemlig kun to poeng opp til Real Madrid, og denne utgaven av Atlético er atskillig forbedret fra den versjonen som virket å famle i blinde både offensivt og defensivt i høstsesongen. Almería kunne puste lettet ut etter å ha sikret seg sesongens viktigste seier sist helg med 2-1-triumf i sekspoengeren hjemme mot Valencia. Seieren tok vertene over streken og sendte samtidig Los Che under. Hjemmeformen til Almería har aldri vært noe problem denne sesongen, det er verre borte. Er det eneste laget i La Liga uten seier på fremmed gress. 

  VALENCIA – SEVILLA 
  Etter noen fine innledende uker under Rúben Barajas ledelse, har det begynt å gå på tverke igjen for Valencia. 1-2-tapet for Almería i forrige runde kan vise seg å bli svært skjebnesvangert når regnskapet skal gjøres opp, for det tok Los Che under streken igjen, samtidig som det sendte Almería over. Barajas mannskap har dermed tatt bare ett poeng av siste ni mulige, og nå kommer bunnoppgjørene som perler på en snor. Dette blir noen meget viktige uker for Valencia, men det samme gjelder også for Sevilla. Formen til Los Nervionenses har tatt seg opp i det siste, men de er ikke ute av faresonen helt ennå. Men, nå har de fått seg en fem poengs luke til nedrykksstreken, men avstanden burde vært syv, for forrige runde ledet de 2-0 mot Celta Vigo, helt til det gjenstod ett fattig minutt av ordinær tid. 

  CELTA VIGO – MALLORCA 
  Celta Vigo var “down and out” i forrige helgs fredagsoppgjør mot Sevilla. Lå under 0-2 i borteoppgjøret mot Sevilla, før de lyseblå våknet fra dvalen. Først reduserte Miguel Rodríguez i det 89. minutt, og tre minutter på overtid sørget Goncalo Palèncía for at det ene poenget ble med hjem til Vigo i noen utrolige sluttminutter. Dermed har Celta hele ni poengs klaring til nedrykksstreken, og virker å være utenfor fare for denne gang. Mallorca virker også relativt trygge med sine 34 poeng, men litt jobb gjenstår før neste sesongs plass i La Liga er sikret. Etter å ha gått målløs av banen i tre av fire kamper, vartet Los Piratas opp med en festforestilling mot Real Valladolid forrige søndag i oppgjøret som endte 3-3. Vedat Muriqi ble den store helten for Mallorca med sine to scoringer, det siste på straffe fire minutter på overtid.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen