More

  La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går gjennom samtlige av helgens kamper.

  La Liga-runden ble innledet i går kveld med oppgjøret Mallorca – Osasuna. Dessverre klarte ikke matchen å levere opp mot hva man har fått servert i tidligere fredagsoppgjør denne sesongen, og det endte 0-0 på ferieøya. La Liga-runden fortsetter i dag, og vi gir deg info om samtlige matcher i den 29. ligarunden.

  GIRONA – ESPANYOL 
  Girona er bare én av mange klubber som må se seg litt over skuldrene fra sin 12. plass. Det skyldes først og fremst at det har blitt kun ett poeng av de siste ni mulige, og var heldige som fikk med seg 2-2 mot Rayo Vallecano sist. Viktor Tsygankov scoret begge målene for Girona, og ukraineren er i ferd med å finne seg virkelig til rette i Katalonia etter overgangen fra Dinamo Kiev i januar. Er i bra form hjemme, og her er det bare Atlético Madrid, Barcelona og Real Sociedad som har hentet tre poeng siden august. Espanyol tar den korte turen til Girona med tre strake tap i sekken, og de ligger bare poenget over nedrykksstreken. De strake seierne mot Elche og Mallorca i februar begynner plutselig å føles veldig lenge siden, men Joselu er imidlertid i strålende form, og scoret sine to første landslagsmål mot Norge sist lørdag. 

  ATHLETIC BILBAO – GETAFE 
  Athletic Bilbao ligger fremdeles på syvendeplass, utrolig nok, til tross for svak form den siste tiden. Baskerne har mistet all piffen fra høstsesongen, og verst er det faktisk hjemme på San Mamés. Her har kun bunnlaget Cádiz blitt slått siden 2022 ble til 2023, og Athletic har tapt begge sine to siste hjemmekamper. Før landslagspausen fikk de imidlertid seg en opptur med finfin 3-1-seier borte mot Real Valladolid. Iñigo Martínez scoret sitt første mål for sesongen. Getafe har bykset oppover tabellen i det siste, etter å ha virket dømt til å rykke ned. Girona, Valencia og Sevilla har alle blitt slått i løpet av de siste fem kampene, og Azulones kan vise til bare ett nederlag på siste syv. Enes Ünal tegnet seg som vanlig på scoringslisten i seieren mot Sevilla, og tyrkeren har nå hele 13 fulltreffere i La Liga denne sesongen.  

  CÁDIZ – SEVILLA 
  Særdeles viktig bunnoppgjør mellom to tabellnaboer. Cádiz er seige og vanskelige å slå, noe tre strake uavgjorte mer enn antyder. Nå gjelder det å gjøre poengdelingene om til triumfer, og Los Piratas bør helst starte her. Har faktisk bare tapt for Barcelona siden starten av februar, og hjemme på Nuevo Mirandilla er de vanskelige å bryne seg på. Har spilt ti strake hjemmekamper uten tap, men også her blir det som regel litt for mye uavgjort. Sevilla ankommer Spanias eldste by med ny trener. Jorge Sampaoli måtte forlate trenerposten for andre gang etter 0-2-tapet for Getafe før landslagspausen, og som ventet er det José Luis Mendilibar som har fått ansvaret med å holde klubben unna nedrykk. Den tidligere Eibar-treneren har navigert klubber unna droppet tidligere, men får en stor jobb foran seg her. 

  ELCHE – BARCELONA 
  Elche fikk et ørlite fornyet håp med seieren over Mallorca i begynnelsen måneden, men med bare ett poeng i løpet av kampene mot Real Valladolid og Real Sociedad, er det på tide å innse at nedrykket er mer eller mindre uunngåelig. Får det selvsagt knalltøft her, selv om tabelljumboen «bare» har tapt to av de siste fem hjemmekampene sine. Barcelona parkerte langt på vei ligagullet med den dramatiske 2-1-seieren i El Clásico for snart to uker siden. Frank Kessiés scoring på overtid sørget for 12 poengs avstand ned til Real Madrid på andreplass, og dermed må det en kollaps av enorme proporsjoner til for at det ikke ender med gulljubel i mai. Det begynner dessuten å lysne på skadefronten, og stjernespilleren Pedri kan være tilbake i spill, og det spanske midtbaneesset har, sammen med Robert Lewandowski, vært kanskje Barcas viktigste spiller denne sesongen. 

  CELTA VIGO – ALMERÍA 
  Alt er fryd og gammen i Vigo for tiden. Klubben har tatt kvantesprang fra nedrykksstreken, og med strålende 3-2-0 på de fem siste er det lett å skjønne hvorfor det meste i Celta fremstår harmonisk om dagen. Iago Aspas scorer som vanlig mål på bestilling, og Gabri Veiga har sakte, men sikkert, vært en av La Ligas mest imponerende midtbanespillere denne sesongen. Med sine ni ligamål har Celta allerede innsett at de står overfor en tøff kamp å beholde 20-åringen blant egne rekker i sommerens overgangsvindu. Almería har ikke vunnet en bortekamp i La Liga siden 2015, og det ville passet ekstremt godt om den første gevinsten på fremmed gress kom her. De har nemlig havnet under streken etter å ha tatt bare ett poeng i mars måned, og den sensasjonelle 1-0-seieren over Barcelona er forrige gang de tok tre poeng. 

  REAL MADRID – REAL VALLDOLID 
  La Liga-sesongen er langt på vei over for Real Madrid, men det kunne sett så annerledes ut. Fra å ha fått en scoring annullert på stillingen 1-1 til 1-2-tap på overtid i El Clásico for to uker siden. I stedet for seks, er avstanden opp til ligaleder Barcelona nå på 12 poeng, og drømmen om å forsvare ligagullet er over for denne gang. I stedet kan Carlo Ancelottis mannskap fokusere på å forsvare Champions League-tittelen, men har også en semifinaleretur mot nettopp Barcelona å se frem til allerede neste uke. Real Valladolid kjemper for livet i andre enden av tabellen, og ligger bare to små poeng over streken før helgens runde. Pucelanos har vært stort sett hjelpeløse på bortebane denne sesongen, men overraskende 1-0-seier over Real Sociedad i februar gir et lite håp om poeng her. 1-3 hjemme mot Athletic Bilbao før landslagspausen. 

  VILLARREAL – REAL SOCIEDAD 
  Kamp om billett til neste sesongs Champions League. Poengnøden i denne er absolutt størst for Villarreal, som har to plasser og syv poeng opp til nettopp Real Sociedad på fjerde. Villarreal har gitt seg selv muligheten til CL-deltakelse igjen med fin form de siste ukene og 3-1-0 på de fire siste. Før landslagspausen ble Osasuna kontant slått 3-0, og Sam Chukwueze fortsatte den fine formen han har vist med å sende den gule ubåten i føringen. Nigerianeren er dermed opp i fire fulltreffere i La Liga denne sesongen, og til tross for en beskjeden alder på 23 år, er han likevel inne i sin femte sesong i La Liga. Etter tre strake seier, kom La Real endelig tilbake på vinnersporet i forrige runde med 2-0-seier over tabelljumbo Elche før landslagspausen, og nå begynner det også å lysne på skadefronten. Midtbaneduoen David Silva og Mikel Merino er blant de som er tilbake i full mundur. 

  ATLÉTICO MADRID – REAL BETIS 
  Nok en toppkamp, som får æren av å runde av La Liga-helgen. Atlético Madrid vil med seier her langt på vei sikre seg billett til neste sesongs Champions League. Da vil avstanden til Betis være på ni poeng, og Los Colchoneros har vist fryktinngytende form. Har vunnet alle sine tre siste hjemmekamper med til sammen 10-1 i målforskjell, og har ikke tapt i La Liga siden Barcelona slo dem 1-0 her for snart tre måneder siden. Har sågar fått byrival Real Madrid i kikkerten, og har nå bare fem poeng opp til erkefienden på tabellen. Real Betis er trolig nødt til å vinne her for å ha håp om å ta igjen Atlético på tabellen, og må som kjent klare seg uten Nabil Fekir resten av sesongen. Har imidlertid klart seg bra uten den franske stjernen, for Los Verdiblancos har finfine 4-2-0 på sine seks siste, men har ikke vunnet en kamp med mer enn ett mål siden oktober. 

  VALENCIA – RAYO VALLECANO 
  Rundens mandagskamp, og en særdeles viktig test for hjemmelaget. Valencia ligger under streken før helgens runde, og var sjanseløse i forrige runde mot Atlético Madrid, der de tapte hele 0-3 på Civitas Metropolitano. Det er hjemme på Mestalla de trolig må gjøre det for å redde plassen, og her har de vunnet to strake 1-0-seirer, mot henholdsvis Real Sociedad og Osasuna. Sevilla og Real Valladolid venter i de neste hjemmekampene, så her vil mye bli avgjort de neste ukene. Rayo Vallecano har ikke vunnet en fotballkamp siden begynnelsen av februar, men var litt uheldige som ikke med seg alle poengene sist, mot Girona. Det endte til slutt 2-2 på Vallecas, og det var deres tredje strake uavgjorte på hjemmebane. Har heller ikke hatt hellet særlig med seg på bortebane, og strake tap mot Cádiz og Celta Vigo, gjør at det nå begynner å se vanskelig ut med tanke på billett til Europa neste sesong.  

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen