More

  La Liga-runden

  Dette er en eksklusiv artikkel. Kun abonnenter har tilgang.

  Vennligst abonner for å låse opp dette innholdet.
  *Betalingskort må benyttes ved bestilling.

  Vi går igjennom helgens runde.

  La Liga-helgen ble innledet i går kveld med det høydramatiske bunnoppgjøret mellom Cádiz og Getafe. Det endte til slutt 2-2, hvor det ble delt ut ikke færre enn ti kort, hvorav to av dem røde. Getafe utlignet ved Enes Ünal fra straffemerket hele 16 minutter på overtid. Hvis resten av La Liga-helgen blir halvparten så dramatisk og underholdende, har vi mye moro i vente. Her er resten av ligarunden.

  REAL MADRID – ESPANYOL 
  Det spørs om mulighetene for ligagull forsvant ut vinduet for Real Madrid med 0-0 mot Real Betis forrige helg. Karim Benzema fikk noe så sjeldent som en frisparkperle anullert av VAR, og dermed er det hele ni poeng opp til ledende Barcelona, men det er verdt å ta med i betraktningen at de to gigantene møtes i El Clásico neste helg. Real Madrid har også neste ukes Champions League-oppgjør mot Liverpool å ta hensyn til, der de har bunnsolide 5-2 å gå på fra det første møtet på Anfield. Etter strake seirer mot Elche og Mallorca, kom Espanyol til kort mot Real Valladolid og tapte 1-2 for Real Valladolid forrige søndag. Martin Braithwaite scoret katalanernes mål, og dansken har vært i kalasform for Espanyol den siste tiden. 31-åringen har scoret fire mål på de siste fem, og med en fortid i Barcelona, er han mer enn motivert for å stikke kjepper i Real Madrids gulljaktende hjul.  

  ELCHE – REAL VALLADOLID 
  Undrenes tid er åpenbart ikke forbi, for ikke bare vant Elche sin første bortekamp og deres andre triumf totalt denne sesongen, da Lucas Boyé sørget for 1-0-seier mot Mallorca forrige lørdag. Det var også første gang på 11 måneder at Los Franjiverdes holdt nullen. Det skiller fortsatt 13 poeng opp til nedrykksstreken, så det er ingen grunn til å ta helt av riktig ennå. Men, seieren over Mallorca var så definitivt et steg i riktig retning i en sesong som har vært preget av mye udyktighet og enda mer utur. Steg i riktig retning også for Real Valladolid sist helg, som tok seg av Espanyol med 2-1-seier hjemme. Iván Sánchez og Álvaro Aguado med målene for Valladolid. Det var deres første seier etter tre strake uten triumf, og dermed bidro Pucelanos til at det er så vanvittig jevnt i bunnstriden. Bare ett av flere bunnoppgjør denne helgen, og Pachetas mannskap har tapt fem av de seks siste på fremmed gress. 

  CELTA VIGO – RAYO VALLECANO 
  Med Jørgen Strand Larsen tilbake i startoppstillingen for Celta, holdt de Osasuna til 0-0 på El Sadar i forrige rundes mandagsoppgjør. Nordmannen ble byttet ut med Haris Seferovic etter en snau time, uten at det hjalp på Celtas lykke foran målet til Osasuna. Carlos Carvalhals mannskap er i bra form hjemme på Balaídos, og har tapt bare én av de siste seks på hjemmebane. Forrige kamp på eget gress endte med overbevisende 3-0-seier over Real Valladolid. Rayo Vallecano holder fremdeles syvendeplassen, men har gått fire strake uten seier nå, en rekke som inkluderer tre uavgjorte. Forrige runde holdt de Athletic Bilbao til 0-0 på hjemmebane, og på fremmed gress har ikke Rayo vunnet på de to siste forsøkene. Er fremdeles med i kampen om en billett til Europa neste sesong, men da må de begynne å vinne fotballkamper igjen. Det motsatte oppgjøret i november endte målløst.   
   
  VALENCIA – OSASUNA 
  Valencia gjorde en god figur på Camp Nou forrige søndag, men fikk til slutt ingen belønning for innsatsen og tapte 0-1 mot Barcelona. Det var Rúben Barajas tredje kamp etter at han tok over Los Che, og fortsetter de å vise samme innsats og tæl frem mot sesongslutt, kan dette gå bra likevel. Baraja vant sin første hjemmekamp som Valencia-trener da de slo Real Sociedad for to uker siden, og det er også deres eneste seier på de ni siste kampene deres. Imidlertid ingen grnun til å ta foten av gasspedalen, all den tid Valencia fremdeles er under streken. Stabil rekke med resultater har vært Osasunas største problem siden VM-pausen. 3-2-seieren over Sevilla for to uker siden var bare deres andre trepoenger etter at ørkenmesterskapet var over, og klarte ikke følge opp seieren mot Sevilla da det bare ble 0-0 hjemme mot Celta tidligere denne uken. 0-4-1 på de fem siste borte for Osasuna. 

  MALLORCA – REAL SOCIEDAD 
  Mallorca har sitt å revansjere etter at de ble det første laget som tapte for Elche på hjemmebane denne sesongen, og røk 0-1 for tabelljumboen forrige lørdag. Kan heller ikke klage altfor mye at de tapte, og var fryktelig tannløse foran gjestenes mål. Det var Mallorcas første hjemmetap etter fem strake seirer, så dette kan være et vrient tidspunkt for Real Sociedad å møte Mallorca på, som heller ikke overbeviste i forrige helgs fredagsoppgjør mot Cádiz. Som Mallorca, var La Real fryktelig tannløse, men det tok seg noe opp da David Silva kom inn fra benken i andreomgang. Midtbanemaestroen har slitt med skade de siste ukene, og savnet av veteranen har vært stort. Nå begynner imidlertid skadesituasjonen til Real Sociedad å se atskillig lysere ut, og Silva er høyaktuell til å starte her. 0-1-tapet for Valencia for to uker siden var Imanol Alguacíls mannskap første bortetap etter fem strake uten nederlag. 

  SEVILLA – ALMERÍA 
  Mange trodde Sevilla hadde rundet et hjørne etter en god periode med resultater. Men, strake tap mot Osasuna og Atlético Madrid har sendt krisestemningen tilbake til Andalucía. 1-6-smellen mot Atlético forrige helg var katastrofal, og kan få voldsomme konsekvenser i en sesong der målforskjellen kan bli helt avgjørende for hvem som rykker ned og hvem som klarer seg. Tapet for Los Colchoneros var Sevillas 43. strake bortekamp uten seier mot Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid – en statistikk som knapt er til å tro, og de har ikke råd til å tape her. Kun målforskjellen skiller nemlig Sevilla og Almería under streken. Den usannsynlige 1-0-seieren over Barcelona for to uker siden er de eneste poengene de har tatt siden januar, en rekke som har gitt én seier og fire tap. Almería er dessuten det eneste laget i La Liga som ikke har vunnet på bortebane denne sesongen.  

  VILLARREAL – REAL BETIS 
  Etter fire strake tap, håper Villarreal på at de endelig har fått orden i rekkene etter å ha radet opp to strake seirer. Forrige helg slo de bunnlaget enkelt 2-0 etter scoringer av Gerard Moreno og José Luís Morales. Sam Chukwueze var instrumental med sine to assists, og nigerianeren har nå fire målpoeng på de tre siste kampene for den gule ubåten. 23-åringens betydning for klubben vokser stadig, og blir en av Quique Setiéns nøkkelspillere frem mot sesongslutt. Hardt slag for Real Betis, som har fått sin nøkkelspiller, Nabil Fekir, ute med skade resten av sesongen. Los Verdiblancos klarte imidlertid å holde ligatoer Real Madrid til 0-0 hjemme på Beníto Villamarín sist helg, og har bare tre poeng opp til Real Sociedad på fjerdeplass. Betis er i god form med 10 poeng av de siste 12 mulige, men det må legges til at fraværet av Fekir svekker dem veldig. Betis har vunnet alle sine tre siste bortekamper.  

  ATHLETIC BILBAO – BARCELONA 
  Athletic Bilbao har vært på nedadgående helt siden VM-pausen. Virket å være på gang igjen etter to strake seirer i begynnelsen av februar, men siden har baskerne spilt tre strake uten triumf, en rekke som har gitt bare ett poeng. Det kom i forrige runde da holdt Rayo Vallecano til 0-0 på Vallecas. Formen hjemme på San Mamés har vært høyst variabel og viser 3-1-3 på de siste syv. Forrige hjemmekamp endte med 2-3-tap for Girona i en kamp de lå under i 86 av oppgjørets 90 ordinære minutter. Ligaleder Barcelona seiler videre mot ligatittelen, men det er bare så vidt båten ikke tar inn vann. Forrige helgs knepne 1-0-seier over Valencia var deres syvende 1-0-seier i alle turneringer i 2023, og deres syvende 1-0-seier i ligaen denne sesongen. 9 av Barcelonas 20 ligaseirer har blitt vunnet med ett mål, så bli ikke overrasket om de gjør det igjen, til tross for at de må klare seg uten både Pedri og Robert Lewandowski. 

  GIRONA – ATLÉTICO MADRID 
  Flotte seirer med 6-2 og 3-2 mot Almería og Athletic Bilbao ble fulgt opp med 2-3-tap for Girona forrige helg. Der lå de under 0-3 til pause, men scoringer av Castellanos og Gutiérrez i andreomgang sørget for høyst uventet spenning mot tampen av oppgjøret. Hjemme på Montilivi er Girona i meget god form. Kun ligaleder Barcelona har vunnet her siden Real Sociedad slo dem 5-3 i oktober, og forrige hjemmekamp var en kamp for historiebøkene med 6-2 mot Almería. Historie ble skrevet også for Atlético Madrid da Memphis Depay for første gang ble tomålsscorer for Los Colchoneros. Diego Simeones mannskap blåste Sevilla av banen med hele 6-1, men til tross for at både Depay og Álvaro Morata scoret to mål hver, var det Antoine Griezmann som var banens gigant. Franskmannen spilte 90 prikkfrie minutter, og kronet oppgjøret med et av sesongens mål da han feide ballen i motsatt kryss fra rundt 25 meter. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen