More

  La Liga: Real Madrids fremtid kan være lysere enn fryktet

  Generasjonsskiftet i Real Madrid har allerede pågått i flere sesonger, og noen vil, berettiget, hevde at suksessen har vært beskjeden. Egentlig har den bare blitt utsatt. Cristiano Ronaldo forsvant allerede for tre år siden, og i sommer forsvant Sergio Ramos ut stadionportene. Kritikerne mener at Real Madrid har vært for opptatt av alderen til spillerne de har kjøpt, og ikke nødvendigvis om de passer inn i puslespillet.
  Martin Ødegaard og Luka Jovic er kanskje de fremste eksemplene på unge spillere som ikke har slått igjennom, hverken blant trenerteam eller Santiago Bernabéus trofaste. Jovic er tilbake i klubben etter låneopphold i klubben han kom fra, Eintracht Frankfurt, mens Ødegaard som kjent ble solgt til Arsenal i sommer.
  Andre unge spillere av mer anonym karakter har også mislykkes med å nå gjennom det trange nåløyet, mens kostbare veteraner ikke er en del av det store fremtidsbildet i Real Madrid – Eden Hazard fyller 31 år om fire måneder.
  Listen over A-lagsspillere over 30 år er lang: Nacho (31), Marcelo (33), Toni Kroos (31), Luka Modric (36), Lucas Vasquez (30), Eden Hazard (30), Karim Benzema (33) og Gareth Bale (32) har alle passert det fryktede 30-tallet. I tillegg er Thibaut Courtois, Dani Carvajal, Casemiro og Isco alle 29 år. Men, alt fremtidshåp er ikke ute.
  Mot slutten av forrige sesong så vi prov på at Vinícius Júnior er i ferd med å bli den spilleren alle håpet han skulle bli da han kom som et tenåringsfenomen for tre år siden. Talentet og potensialet har aldri vært i tvil, sluttproduktet har imidlertid glimret med sitt fravær. Men, brasilianeren senket nærmest på egenhånd Liverpool i Champions League, og da begynte snøballen for alvor å rulle.
  Denne sesongen har 21-åringen vært i fyr og flamme. I gårsdagens underholdende 5-2-seier mot Celta Vigo, stjal han igjen showet, til tross for at det var Karim Benzema som scoret hattricket. Vinícius Junior var en konstant plage for motstanderne, og etter å ha scoret nok et mål, hans fjerde i La Liga denne sesongen, avsluttet han kvelden med å skaffe straffespark ved å drible seg rett forbi to Celta-spillere. Så enkelt, og så vanskelig.
  Litt lenger bak på midtbanen har brasilianeren fått en ny lekekamerat, full av ungdommelig pågangsmot. Eduardo Camavinga kom til klubben på Deadline Day med voldsomme forventninger på sine skuldre, til tross for at han bare er 18 år. Til tross for alderen har Camavinga vært fast på Rennes i to år, og regnes som det største franske talentet siden Kylian Mbappé. Da han ble byttet inn for Eden Hazard etter halvspilt andreomgang mot Celta, ville det være lett å tilgi ham om tenåringen hadde kjent på presset der han entret banen til den første offisielle kampen på Santiago Bernabéu på over halvannet år – i sin debut.
  Camavinga hadde imidlertid ingen planer om å bukke under presset, og takket i stedet for tilliten med å score sitt første mål etter bare seks minutter. Hvis alt klaffer, kan franskmannen dominere Real Madrids midtbane de neste 15 årene, og lenger fremme, kan Vinícius Júnior herje og terrorisere ethvert forsvar han møter.
  Real Madrid er ikke uten feil og mangler, langt i fra. Etter at Sergio Ramos og Raphaël Varane forsvant ut portene i sommer, ble midtforsvaret umiddelbart kraftig svekket, og det var komiske konsentrasjonsfeil som førte til begge Reals baklengsmål i gårsdagens kamp mot Celta. Mot bedre motstand vil to baklengs være nok til poengtap. Alternativene på back-plass er av varierende kvalitet, og midtbanen har pasningsføtter og erfaring i fleng, men mobiliteten og løpskraften er det lett å være tvilende til.
  La Liga-sesongen er fire runder gammel, og Real Madrid har inntatt tabelltoppen. Om de blir værende der er høyst usikkert, men i Vinícius Júnior og Eduardo Camavinga har klubben endelig fått neste generasjons frontfigurer å bygge fremtiden rundt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen