More

  La Liga: Jorge Molina skrur tiden tilbake med en vintage spiss-forestilling

  – Ord er ikke nok til å definere en profesjonell på dette nivået. Molina er et unntak fra normalen. Han er eksepsjonell, fantastisk. Han går foran med et eksempel hver eneste dag. Han fortjener alt det som skjer med ham nå.
  Ordene tilhører Roberto Moreno, Granadas trener, som beskriver sin 39 år og 242 dager gamle spiss, Jorge Molina. Han vet hva han snakker om. Han har trent Spania og Monaco, samt vært assistent i blant annet Barcelona og Roma. Han har sett verdens beste spillere på treningsfeltet på daglig basis. Jorge Molina har aldri vært verdensklasse, og kommer heller aldri til å bli det. Men er han blant verdens mest profesjonelle? Mye tyder på det.
  For i en alder av 39 år og 241 dager, ble Granada-spissen tidenes eldste La Liga-spiller til å score hattrick. Bragden gjorde han i helgens 4-1-seier mot Mallorca, og samtlige tre fulltreffere var erketypiske måljeger-avslutninger. Kanskje kunne han scoret målene i blinde, kanskje ikke.
  Jorge Molina er ingen vanlig spiller. Han tok ikke i steget opp som profesjonell fotballspiller før han hadde passert 25 år, ikke helt ulik historien til Leicesters og Englands Jamie Vardy. Men, de to kan ikke sammenlignes, i alle fall ikke som fotballspillere. Der Vardy har basert mye av karrieren sin på gepard-lignende hurtighet, har Molina lært seg å ofte stå på rett sted til rett tid, samt uovertrufne avslutteregenskaper.
  – Dette var Don Jorge Molinas fest, oppsummerte den spanske storavisen Marca etter gårsdagens festforestilling. 
  Han debuterte i La Liga i en alder av 29 år, og hans foreløpig beste sesong i den øverste divisjonen gjorde han i 2018/19-sesongen da han scoret 14 fulltreffere for Getafe. Søndagens hattrick var hans andre i La Liga-karrieren, og med rekorden han smadret, også det klart mest minneverdige.
  – Målene jeg scorer gir meg mer lyst til å fortsette å jobbe og fortsette å nyte dette. Jeg er glad, fysisk frisk, og jeg håper jeg kan fortsette å score flere mål i La Liga, sa spissveteranen etter at rekorden var et faktum.
  Molinas prestasjoner i en så høy alder kommer ikke av seg selv. Periodisk faste, yoga og et ekstremt fokus på kosthold bidrar til at 39-åringen kan møte opp på treningsfeltet hver eneste dag og fortsette å score mål i en av de beste ligaene i verden, selv når han nærmer seg 40 år. I tillegg er han en flittig student, og har universitetsgrad. Han er allerede ferdig utdannet både som trener og sportsdirektør.
  Livet etter fotballen begynner imidlertid ikke ennå for Jorge Molina. 39-åringen viser ingen tegn til å eldes på samme måte de fleste andre 39-åringer gjør. I stedet virker han å ha funnet sin helt unike måten til å skru tiden tilbake og fortsette å være en pest og en plage for motstanderne. Jorge Molina er sjelden vare. Han kommer nok aldri til å bli tatt ut på noe sesongens lag, ei heller få en landskamp for sitt kjære Spania. Men, profesjonaliteten og verdiene han overfører til resten av troppen hver eneste dag, gjør ham til en unik ressurs. Roberto Moreno vet godt hva han har i Jorge Molina, og nå er resten av verden i ferd med å finne det ut også.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen