More

  La Liga-helgen: The kids are allright

  LA LIGA: Nok en gang måtte Barcelona stole på tenåringsmagi fra Lamine Yamal.

  La Liga
  La Liga-Helgen: The Kids Are Allright 5

  Den 28. La Liga-runden tok avspark fredag kveld, og det var intet mindre enn regjerende mester Barcelona som fikk æren av å åpne ligarunden, da de tok imot Mallorca “hjemme” på Estadi Olimpic Lluís. Vertene leverte imidlertid ikke noe i nærheten av sitt beste, og et usedvanlig statisk Barça-angrep slet med å komme til muligheter.

  Sammenlignes med Messi

  Det var ikke før kampen var 73 minutter gammel at katalanerne endelig skulle lykkes. En flott soloprestasjon av tenåringsfenomenet Lamine Yamal sørget for kampens eneste scoring, og 16-åringen ble dermed Barcelonas redningsmann, eller redningsgutt om du vil. Den matchvinnende scoringen var tenåringsfenomenets syvende målpoeng i La Liga, og Yamals vanvittige talent har nær sagt naturligvis sørget for sammenligninger med Lionel Messi – en sammenligning manager Xavi ikke vil høre noe om.

  – Jeg skjønner likhetene mellom de to, men sammenligningene er rett og slett ikke bra for Lamine. Enhver spiller som blir sammenlignet med Leo, har tapt. Vi snakker om tidenes beste spiller, så det er ingen vits i å sammenligne noen med ham, mener den avtroppende Barça-sjefen.

  – Spiller som en veteran

  I tillegg til Yamal, var også 17 år gamle Pau Cubarsi enorm i midtforsvaret, og den unge midtstopperen har en nær utenomjordisk fysikk og ro med ballen, til tross for hans purunge alder.

  – Han er annerledes enn alt annet. Han er 17 år, men spiller som en veteran. Han taper ikke dueller i lufta, og med ballen i beina er han allerede lagets beste spiller i sin posisjon, skryter Xavi. Fremtiden ser med andre ord lys ut for Barcelona, enten de har råd til å signere spillere til sommeren eller ikke.

  Alle gode ting er tre for Cádiz

  La Liga
  La Liga-Helgen: The Kids Are Allright 6

  Cádiz har hatt en forferdelig sesong så langt, men fikk i helgen med seg sesongens foreløpig største opptur da de slo selveste Atlético Madrid 2-0 hjemme på Nuevo Mirandilla. En dobbel i målprotokollen av spissen Juanmi sørget for lagets første seier siden september, og selv om Submarino Amarillo har innkassert kun tre trepoengere denne sesongen, skiller det likevel bare to poeng opp til Celta på 17. plass, ettersom de ble feid av banen av Real Madrid søndag kveld, med 0-4 i sekken.

  Seieren ga laget uvurderlig selvtillit før sesonginnspurten, og manager Mauricio Pellegrino et fundament å bygge videre på når det gjenstår kun ti kamper av sesongen.

  Sørloth ble matchvinner

  La Liga
  La Liga-Helgen: The Kids Are Allright 7

  Det har vært noe nær en drømmeuke for Alexander Sørloth. Nordmannen innkasserte forrige helg sitt første La Liga-hattrick i 5-1-nedsablingen av Granada, og i søndagens batalje mot Real Betis, ble 28-åringen matchvinner da den gule ubåten tok en råsterk 3-2-seier borte mot et skadeskutt Real Betis. Spissmakker Gerard Moreno serverte Sørloth halvveis ut i andreomgang, som sørget for at Villarreal har vunnet tre strake i La Liga, og bykser oppover på tabellen.

  Champions League er selvsagt langt utenfor rekkevidde for Villarreal, men holder de formen ved like i sesonginnspurten, er det slett ikke utenkelig at de kan blande seg inn i kampen om en plass i Europa League eller Conference League.

  Luke for Girona

  La Liga
  La Liga-Helgen: The Kids Are Allright 8

  Giron må kan hende innrømme nederlag i kampen om ligagullet, men drømmen om en billett til det aller beste selskap i Champions League lever i beste velgående. Atlético Madrids sjokktap mot Cádiz lørdag, satte opp en ypperlig mulighet for tabelltoeren til å øke forspranget i sin hjemmekamp mot Osasuna, og hjemmelaget grep muligheten med begge hender.

  Portus scoring etter bare 13 minutter roet nervene for Girona, og da Sávio økte til 2-0 fire minutter før full tid, fastsatte han både sluttresultatet og fjernet all tvil om at poengene ville bli igjen i Katalonia. Triumfen ga Blanquivermells syv poengs forsprang til Atlético på fjerde, og luken på ni poeng til Athletic Bilbao ble holdt ved like. Det går mot Champions Leagye-hymne på Estadi Montilivi neste sesong.

  Resultater La Liga 28. runde

  • Barcelona – Mallorca 1-0
  • Valencia – Getafe 1-0
  • Cádiz – Atlético Madrid 2-0
  • Granada – Real Sociedad 2-3
  • Girona – Osasuna 2-0
  • Alavés – Rayo Vallecano 1-0
  • Las Palmas – Athletic Bilbao 0-2
  • Real Madrid – Celta Vigo 4-0
  • Real Betis – Villarreal 2-3
  • Almería – Sevilla spilles mandag kl. 21:00.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen