More

  La Liga: Fyrverkeri i vente fra Madrid

  LA LIGA: Toppoppgjøret i Madrid er helgens store høydepunkt, men det spilles også viktige kamper i bunnstriden.

  La Liga er tilbake etter en begredelig klubbpause, i alle fall sett med norske øyne. Den 30. La Liga-runden sparkes i gang allerede fredag kveld med heftig bunnoppgjør. Cádiz er i desperat poengnød, all den tid de har fem poeng opp til Celta Vigo over streken. På motsatt side fredag kveld, står Granada som er i ytterligere verre forfatning. Dette er en kamp simpelthen ingen av lagene har råd til å avgi poeng i, selv om Cádiz naturligvis er laget som realistisk har størst håp om å overleve. 

  LES OGSÅ: TABELLTIPS ELITESERIEN 2024

  Både hovedretten og desserten serveres imidlertid søndag kveld, når underholdningsgarantistene Real Madrid og Athletic Bilbao barker sammen på mektige Santiago Bernabéu. Toppduellen mellom nummer 1 og 4 er selvsagt vår utvalgte hovedkamp, og oppgjøret kan du lese alt om på de neste sidene. Vi har også en nordmann i kanonform før helgens La Liga-runde. Alexander Sørloth har dunket inn syv ligamål på de åtte siste kampene for Villarreal, og nordmannen var også på pletten i Norges 1-1-match mot Slovakia. 

  Spissen har hjulpet den gule ubåten til fire strake seirer i ligaen, og er La Ligas store formlag den siste måneden. De tar til helgen imot Atlético Madrid til det som bør bli en strålende match, og Atléti har atskillig å revansjere etter 0-3-ydmykelsen mot Barcelona for to uker siden. Her går vi samtlige ti kamper i den 30. La Liga-runden nærmere i sømmene.

  Cádiz – Granada

  Cádiz hadde lite å stille opp med forrige ligarunde, og tapte fortjent 0-2 borte mot Real Sociedad. Har dermed havnet kraftig i gjørma, og har plutselig hele fem poeng til over nedrykksstreken, og det begynner å bli vanskelig se for seg hvordan Cádiz skal klare seg. Første punkt på agendaen er å vinne denne, for Granada har hatt en enda verre sesong, og ligger åtte poeng bak Cádiz igjen. Fredagens gjester ankommer Nuevo Mirandilla med tre strake tap i bagasjen, og røk sist 0-1 borte mot Mallorca. Har ikke vunnet siden nettopp Cádiz ble slått 2-0 på hjemmebane i begynnelsen av januar, for snart tre måneder siden. Lucas Boyé og Jesús Vallejo trøbler. 

  Getafe – Sevilla

  La Liga
  La Liga: Fyrverkeri I Vente Fra Madrid 6

  Det hadde gitt god odds før sesongen om Getafe skulle ligge seks plasser foran Sevilla etter 29 runder, men her er vi altså. Hjemmelaget ankommer dog lørdagens oppgjør i blandet form, etter å ha vunnet kun tre av sine siste ti. Tok imidlertid en råsterk seier før landslagspausen, da ligatreer Girona ble slått 1-0, takket være matchvinnende scoring av Yellu Santiago, hans første scoring noensinne i La Liga. Sevilla er utenfor umiddelbar nedrykksfare for denne gang, men røk likevel 1-2 hjemme for Celta Vigo i forrige landslagsrunde. Kun én av de siste fem har endt med triumf, og Los Nervionenses er ikke helt utenfor faresonen riktig ennå. Har ikke vunnet noen av sine syv siste bortekamper.

  Almería – Osasuna

  Stopp pressen, Almería har vunnet en fotballkamp! Nyansatt manager Pepe Mel lyktes på første forsøk da de tok en sterk 1-0-seier borte mot Las Palmas i runden før landslagsoppholdet, og jubelen stod naturligvis i taket da sesongens første seier var et faktum. Léo Baptistão scoret kampens eneste scoring, og for én gangs skyld lyktes man med å forsvare ledelsen. Osasuna ankommer Power Horse Stadium på ryggen av to strake tap, og ryker de her, kan det bli en spennende sesongavslutning for Almería likevel. Osasuna er heller ikke et altfor imponerende bortelag, og har tatt kun én seier på fremmed gress siden Alavés ble slått 2-0 i oktober.

  Valencia – Mallorca

  La Liga
  La Liga: Fyrverkeri I Vente Fra Madrid 7

  Vanskelig å få vite hva man får fra Valencia for tiden, som står med 1-2-2 på sine fem siste. Forrige runde ble det 0-1-tap mot Villarreal, men Los Che henger fremdeles i høyeste grad med i kampen om en plass i Europa neste sesong. Det kan de først og fremst takke formen hjemme på Mestalla for, der de har tapt kun én gang siden september. Mallorca er inne i sin beste form for sesongen. Barralets har nemlig 2-1-1 på sine fire siste, og har klatret atskillig på tabellen. I denne perioden er det kun formlaget Barcelona som har blitt for sterke, men det hører med til historien at Mallorca ikke har vunnet noen bortekamper siden de slo Celta Vigo 1-0 i september.

  Barcelona – Las Palmas

  La Liga
  La Liga: Fyrverkeri I Vente Fra Madrid 8

  Barcelona er virkelig i dytten. Anført av tenåringsduoen Pau Cubarsí og Lamine Yamal går katalanerne fra triumf til triumf, og det hjelper naturligvis at ringreven Robert Lewandowski har funnet tilbake toppformen. Sesongens desidert mest overbevisende prestasjon og resultat forrige runde, da de banket Atlético Madrid 3-0 i den spanske hovedstaden. Las Palmas har vært veldig gode i to tredjedeler av sesongen, men nå peker pila feil vei. Har tatt kun to poeng i sine fem siste kamper, og raser nedover på tabellen. Sist ble de pinlig nok det første laget som tapte for tabelljumbo Almería denne sesongen, så de har mer enn nok å revansjere her. Er naturligvis store underdoger i Barcelona.

  Celta – Rayo Vallecano

  Rafa Benítez er ferdig som manager for Celta, og erstatteren Claudio Giráldez fikk sin drømmedebut med 2-1-seier borte mot Sevilla. Vår egen Jørgen Strand Larsen ble matchvinner, og dermed har Celta plutselig luft til nedrykksstreken, og det skiller nå fem poeng ned til Cádiz på 18. plass. Har imidlertid ikke råd til å ta foten av pedalen. Rayo Vallecano er trolig litt for langt unna til å bekymre seg for nedrykk, men det kan endre seg med tap her. Har vunnet kun én av sine siste ti, og den seieren kom nettopp i forrige ligarunde, da Europa-jagende Real Betis ble slått 2-0 hjemme på Vallecas. Har imidlertid noen merkbare forfall i Raúl de Tomás og Florian Lejeune. 

  Girona – Real Betis

  La Liga
  La Liga: Fyrverkeri I Vente Fra Madrid 9

  Piffen er i ferd med å gå litt ut av Girona, som nå plutselig har «bare» syv poeng ned til femteplassen. Har vunnet og tapt annenhver kamp de siste fem, og røk sist på småstygt 0-1-tap borte mot Getafe. Da hjelper det naturligvis ikke at de har en lang skadeliste, og mangler vært så viktige Sávio og Yangel Herrera her. Real Betis har imidlertid hatt det atskillig travlere på behandlingsrommet denne vinteren, men trykket på det medisinske støtteapparatet har avtatt kraftig i løpet av landslagspausen. Viktige Nabil Fekir er blant annet tilbake. Alle forfallene har bidratt til at Betis har tapt tre strake, og er selvsagt helt ute av dansen om en Champions League-plass.

  Alavés – Real Sociedad

  Alavés ser ut til å suse inn til fornyet kontrakt etter comebacket i La Liga, og er langt unna fare for nedrykk. Likevel kan de vise til bare én seier på de syv siste, etter å ha vunnet de tre foregående. Røk fortjent 0-2 mot Champions League-jagende Athletic Bilbao i forrige runde, men har i alle fall scoret i fem strake hjemmekamper. Real Sociedad har vist svak form i store deler av denne vinteren, men La Real virker å være på bedringens vei. Begge de to siste er vunnet, og tok seg greit av bunnlaget Cádiz med 2-0 i forrige match. Der scoret blant annet Arsen Zakharyan sitt første La Liga-mål for klubben han skrev under for i august for litt over et halvt år siden.

  Real Madrid – Athletic Bilbao

  La Liga
  La Liga: Fyrverkeri I Vente Fra Madrid 10

  Real Madrid dundrer videre mot suverent ligagull, og etter et litt overraskende 2-2-resultat mot Valencia i begynnelsen av mars, har ligalederne slått tilbake med to seirer og 8-2 i målscore. Vinícius Júnior avslørte imidlertid under landslagspausen at han har slitt med motivasjonen i La Liga, grunnet all den rasistiske hetsen han har mottatt. Få det bort. Athletic Bilbao er i full fart på vei mot Champions League, og spiller kanskje den morsomste fotballen i La Liga. Fotballfeberen herjer i Bilbao, og fansen har falt pladask for denne sesongens utgave av Los Leones. Har tapt kun to av de siste 19, og bli ikke overrasket om de får med seg et resultat her. 

  Villarreal – Atlético Madrid

  Villarreal er et av de store formlagene i La Liga for tiden, og har radet opp fire strake seirer. Det har tatt den gule ubåten opp på øvre halvdel av tabellen, men måtte jobbe for poengene da de knepent slo Valencia 1-0 sist. En klubb som lenge har ligget i ruiner, kan i stedet ende opp med nye turer ut i Europa neste sesong, om de fortsetter å holde trykket oppe, som i de siste ukene. Atlético Madrid har sitt å revansjere etter å ha blitt knust av Barcelona med 0-3 i forrige runde. Los Colchoneros var nest best i alle spillets faser, og tapte fullt fortjent. Plassen i neste sesongs Champions League er langt fra garantert, og har også en kvartfinale i denne turneringen mot Dortmund å ta hensyn til.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen