More

  La Liga: Fem snakkiser fra helgens runde

  1. Hvem kan stoppe Atlético Madrid?
  Det korte svaret er: Sannsynligvis ingen. Diego Simeones mannskap tok sin åttende strake seier da de slo Cádiz 4-2 søndag. Holder de dette tempoet oppe, ender de opp på 100 poeng. Luis Suárez har ikke uventet vist seg å være en kanonsignering for Atléti, og med veteranens dobbel mot Cádiz, er han oppe i 14 ligamål på 16 spilte kamper. Ikke verst for en 34-åring.
  2. Real Madrid snublet – igjen 
  Real Madrid-tap på hjemmebane får ikke folk like opp av stolene som før. Tre av de siste åtte på eget gress har endt med nederlag, og sjokktap i den hvite delen av hovedstaden er ikke lenger et sjokktap. Lørdagens 1-2-tap mot Levante var den seneste av den sorten. Grunnen til at Zinedine Zidane fremdeles er manager er ganske enkelt fordi han heter Zinedine Zidane og hjalp klubben til tre strake Champions League-gull i sin første periode som trener. Men nå brenner det under føttene, også for han. 
  3. Kan Valencia endelig se fremover?
  Sensommerens garasjesalg på Mestalla gjorde at Valencia måtte starte sesongen med å se bakover. For hvert ligatap blir engstelsen for et nedrykk stadig større. Men, med søndagens særdeles viktige 1-0-seier over felles nedrykkskandidat Elche, har Los Che nå fem poeng til nedrykksstreken. Og nesten enda bedre; Klubben hentet spillere i helgen! Forsvarsspilleren Ferro og spissen Patrick Cutrone har ankommet på lån, som for Valencia er veldig mye bedre enn ingenting. Duoen vil lette på trykket til en svært tynnslitt spillerstall. 
  4. Det er ikke over for Huesca
  Ethvert lag som står med bare to seirer etter 21 runder vil normalt bli avskiltet og avskrevet fra divisjonen. Ikke denne sesongen. Det er rekordjevnt i bunnen av La Liga, og en kunne nesten kjenne lettelsen helt hit da Huesca tok sesongens andre seier i fredagens 3-1-triumf mot Real Valladolid. Den lille klubben har ikke blitt levnet mange sjanser til å overleve, men har bare tre poeng opp til sikker plass. Akkurat den vitmaininnsprøytningen de trengte før Real Madrid kommer på besøk til helgen.
  5. Messi er fremdeles Barcelonas redningsmann
  Det hadde gått lang tid siden Lionel Messis forrige frisparkmål, men da han skrittet opp fra rundt 25 meter i søndagens kveldskamp mot Athletic Bilbao, visste alle hva som kom til å skje. Til overraskelse for absolutt ingen, skrudde han frisparket inn i krysset så vakkert som bare Lionel Messi kan. Keeperen Unai Simón ble stående og beundre kunstverket, mens klareringsforsøket til Yeray sendte midtstopperen til et ublidt møte med stolpen. Frem til da hadde Barcelona slitt med å komme til de store mulighetene mot Athletic, og Messis genialitet åpnet opp kampen. Som så mange ganger før. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen