More

  La Liga: 5 overgangsobjekter for Premier League-klubbene

  Vi beveger oss inn i siste tredjedel av overgangsvinduet, og det er gjerne nå ting virkelig begynner å ta seg. Toppklubbene over kontinentet virker imidlertid å være mer forsiktig enn ellers, naturlig nok, da pandemien rammer selv de største klubbene hardt økonomisk. Likevel har vi tatt oss friheten til å tipse Premier League-klubbene om fem spillere de bør ta en nærmere kikk på – alle i ulike posisjoner.
  Keeper: Édgar Badia (28) – Elche
  Som hans fulle navn gir et hint om, er Édgar Badia Guardiola født og oppvokst i Barcelona. Badia har ikke levd et langt liv til tross for en alder av 28 år. Han startet i ungdomsakademiet til Espanyol, men har tilbrakt mesteparten av karrieren nedover i divisjonene. Han ble plukket opp på en seksmåneders kontrakt av Elche i januar 2019, og siden har han ikke sett seg tilbake. Denne sesongen har han vært blant La Ligas travleste, men beste keepere. Elche ligger nede på 18. plass i den spanske toppdivisjonen, men har likevel bare sluppet inn 23 mål, til mye av Badias fortjeneste. Han har 3,4 redninger per kamp denne sesongen, nest høyest i La Liga.
  Bør følges av: Brighton. Mat Ryan har mistet plassen til Robert Sánchez, men heller ikke han har overbevist nevneverdig mellom stengene.
  Midtstopper: Jawad El Yamiq (28) – Real Valladolid
  Vi fortsetter spillerjakten hos de mindre klubbene. I hjertet av Valladolid-forsvaret har også Jawad El Yamiq vært en travel mann denne sesongen. Real Valladolid slipper inn 1,5 mål i snitt hver kamp, men uten El Yamiq kunne det vært så mye verre. Han har vært kanskje klubbens beste spiller denne sesongen, og har 3,1 vellykkede taklinger og ballvinninger. Han lykkes med bare i underkant av 77 prosent av pasningene sine, men marokkaneren får også ofte beskjed om å slå ballen langt når han skal gi den videre.
  Bør følges av: West Bromwich har sluppet inn 43 denne sesongen. Nok sagt.
  Sentral midtbanespiller: Sergio Canales (29) – Real Betis
  Canales bør være velkjent for de fleste. Playmakeren ble plukket opp av Real Madrid allerede som 19-åring, men klarte aldri å etablere seg på Santiago Bernabéu. Siden har han vært innom Valencia og Real Sociedad, før han ble plukket opp av Real Betis i 2018. Denne sesongen har han vært Sevilla-lagets beste spiller sammen med Nabil Fekir. 29-åringen har fire mål og fire assists tilskrevet sitt navn og slår hele 2,4 nøkkelpasninger per kamp, som også er flest i La Liga. Pasningsprosenten på 86% er også svært godkjent.
  Bør følges av: Ville trolig passet veldig fint inn i Marcelo Bielsas Leeds.
  Kantspiller: Jorge de Frutos (23) – Levante
  Jorge de Frutos har ikke fått smaken av førstelagsfotball før denne sesongen. Han ble hentet av Real Madrid i 2018 og umiddelbart sendt ned til B-laget og tok aldri steget opp. Han ble siden sendt på lån til både Real Valladolid og Rayo Vallecano. I juli i fjor ble han klar for Levante, og 23-åringen har tatt forsiktige, men stødige steg i La Liga. Kantspilleren har startet bare syv kamper, men har allerede notert seg for to mål og fire assists. Han er heller ikke redd for å involvere seg i det defensive, med 0,8 taklinger per kamp. Er langt fra et ferdig produkt, men kan blomstre i en klubb han får muligheten til å utvikle seg ytterligere.
  Bør følges av: På sikt har han potensialet til å bli en god spiller under Mikel Artetas spanske armada i Arsenal.
  Spiss: Youssef En-Nesyri (23) – Sevilla
  Marokkaneren har fått sitt virkelige gjennombrudd denne sesongen. Var på ingen måte spektakulær hverken i Málaga eller Leganés, men Sevilla tok likevel sjansen på ham, og bladde opp 20 millioner euro for ham for nesten nøyaktig ett år siden. De har ikke angret. Denne sesongen ligger han foreløpig på en delt tredjeplass på toppscorerlisten i La Liga med ni fulltreffere. Han har dannet et unikt partnerskap med Lucas Ocampos, som har servert fire av spissens fulltreffere. Med sine 189 centimetere på strømpelesten bør En-Nesyri ha fysikken som skal til for å lykkes i Premier League.
  Bør følges av: Alle klubber som trenger en målscorer. West Ham er allerede nevnt som potensiell arbeidsgiver, og the Hammers er også i beit for en spiss etter salget av Sébastien Haller. 

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen