More

  La Liga: 3 kamper på menyen

  Det er duket for 2024/25-sesongens siste midtukerunde i La Liga.

  Ikke all verden å spille for i de tre gjenstående La Liga-rundene, med mye allerede avgjort. Real Madrid er for lengst ligamestere, og både Almería og Granada har matematisk rykket ned. Alle de fire Champions League-plassene er delt ut, og Cádiz kommer ganske sikkert til å slå følge med Almería og Granada, med mFindre de gjennomfører et storslagent Remontada.

  PRØV TIPSBLADET I FIRE UKER FOR FEM KRONER

  De øvrige Europa-plassene er så godt som delt ut, men i en liga hvor de er langt unna å kunne skilte med budsjetter som i de økonomiske muskelbuntene i Premier League, står det viktige pengepremier basert på tabellplassering på spill. Denne uken er det klart for sesongens siste midtukerunde, og åpner med tre kamper, tirsdag.

  Osasuna – Mallorca

  La Liga
  La Liga: 3 Kamper På Menyen 4

  Osasuna har mer eller mindre lagt inn årene for sesongen, men klarte selvsagt å finne frem motivasjonen i baskerderbyet mot Athletic Bilbao i helgen. Raúl og Rubén García sørget for høyst overraskende 2-0-ledelse, men Athletic kom tilbake og fikk med seg 2-2 seks minutter på overtid. Det ene poenget brøt imidlertid Osasunas tapsrekke på fire, og Gorritxoak har tapt tre strake hjemme på El Sadar.

  Mallorca sikret seg etter alle solemerker de nødvendige poengene for å overleve i La Liga, med 1-0-seieren over formsvake Las Palmas i helgen. Giovanni González’ matchvinnende scoring etter snaue halvtimen tok Mallorca opp på 35 poeng, og har dermed seks poeng ned til Cádiz på 18. plass, med kun ni igjen å spille om. Har imidlertid vært fryktelig svake på bortebane denne sesongen, og 1-0-seieren mot Celta så langt tilbake som i september er deres eneste triumf på fremmed gress.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,70
  • U 2,90
  • B 2,80

  Real Madrid – Alavés

  La Liga
  La Liga: 3 Kamper På Menyen 5

  Feststemning i Madrid, som i helgen feiret La Liga-ligagullet i hovedstaden. Nektet å ta imot trofeet på Granadas hjemmebane, der 4-0-seieren sørget for at hjemmelaget rykket ned til Segunda, en omtenksom gest. Carlo Ancelotti må de kommende ukene balansere mellom å holde stjernespillernes kampform intakt, og rotere mest mulig på laget for å unngå skader inn mot Champions League-finalen mot Borussia Dortmund 1. juni.

  Alavés så ut til å ryke hjemme mot Girona, men hele ni minutter på overtid tryllet Jon Guridi frem sin andre scoring for kvelden, og sørget dermed for at baskerne forlenget rekken med antall kamper uten tap til fire. En imponerende sluttspurt har tatt dem langt unna nedrykksfare, og ethvert resultat her i Real Madrids storstue blir selvsagt ansett på som en ren bonus.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,20
  • U 6,60
  • B 12,00

  Girona – Villarreal

  La Liga
  La Liga: 3 Kamper På Menyen 6

  Girona hadde seieren i lomma, og hadde 2-1-ledelse mot Alavés helt frem til like før dommer hadde tenkt til å blåse av oppgjøret på Mendizorroza. Alavés fikk imidlertid utligningen ni minutter på overtid, og dermed har regionrival Barcelona overtatt kommandoen i kampen om andreplassen. Girona er imidlertid mer enn kapable til å vinne sine resterende tre kamper, og legge press på Barça.

  Villarreal har fremdeles et ørlite håp om å knipe syvendeplassen, som gir plass i neste sesongs Conference League, men det er fremdeles seks poeng opp til Real Betis. Holdt håpet i livet takket være helgens hardt tilkjempende 3-2-seier over Sevilla, og Alexander Sørloth tegnet seg selvsagt på scoringslisten med to nye fulltreffere – og ble like greit matchvinner syv minutter på overtid. Nordmannen er nå bare én scoring bak Artem Dovbyk i jakten på toppscorertittelen, Pichichi.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,67
  • U 4,30
  • B 4,20

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen