More

  La Liga 2021/22: Tipsbladets kåringer

  Forrige sesongs ligavinner, Atlético Madrid, var aldri i nærheten av å forsvare tittelen denne sesongen. I stedet var det byrival Real, som til slutt fikk en prosesjon, og Los Blancos kunne spasere seg til klubbens 35. ligamesterskap. Etter at Lionel Messi forlot den iberiske halvøya til fordel for fantasilønn i PSG, manglet La Liga den store stjernen som kunne løfte hele ligaen og den globale interessen. Karim Benzema steg frem og kapret plassen som ligaens ubestridt beste spiller med begge hender. Den franske trollmannen endte til slutt på 27 scoringer og 12 assists, og det bare på 32 kamper. Sammen med rekkekamerat Vinícius Júnior, bar de Real Madrid nesten på egenhånd til ligagullet.
  Barcelona ristet etter hvert av seg sjokkskaden av å miste Messi, og kapret andreplassen. Atlético Madrid og Sevilla slo til slutt følge til Champions League, mens Real Betis gjorde sin beste sesong siden 2004/05. Etter å ha imponert stort de siste sesongene, sa det til slutt stopp for Granada, som måtte ta den tunge turen ned til Segunda, i selskap med Levante og Alavés.
  Underholdningen var det ofte Real Madrid og Real Betis som stod for, og Nabil Fekir var tidvis vidunderlig å se på. Betis virket dessuten lenge å havne blant Champions League-plassene. En formdupp på tampen av sesongen, sørget imidlertid for at det «bare» ble Europa League på Sevilla-klubben neste sesong. I motsatt ende av underholdningsskalaen, fant vi Getafe og Valencia, som stort sett var tilfreds med å krige, klore og sloss seg til poeng; Valencia pådro seg formidable 134 gule, mens Getafe røk på hele seks utvisninger. Valencia-stopperen Omar Alderete nøyde seg med ikke mindre enn 15 gule kort og atskillig flere advarseler fra dommerne. Shout-out til kampen mellom Getafe og Valencia i mars, som endte ikke overraskende 0-0 og ubeskjedne 11 gule kort.
  Real Madrid avsluttet naturligvis sesongen på best tenkelige vis da de slo Liverpool i Champions League-finalen lørdag, og hentet dermed hjem klubbens 14. CL-tittel. Med sesongen langt på vei over, er det på tide med kåringer. I denne artikkelen finner du et knippe utvalg av utmerkelser, overraskelser, skuffelser og flopper. God fornøyelse!

  ÅRETS SPILLER
  Karim Benzema
  Ingen over, ingen ved siden av. Karim Benzema bar sitt Real Madrid på sine skuldre i både La Liga og Champions League. Franskmannen noterte seg for 27 fulltreffere og 12 assists på bare 32 kamper, og 15 scoringer i Europa før finalen mot Liverpool. Benzema har hatt en eventyrlig sesong, og har, med rette, blitt hauset opp som verdens beste spiss for øyeblikket.
  OVERRASKELSEN
  Rayo Vallecano
  Ved halvspilt sesong, lå opprykkslaget Rayo Vallecano på Champions League-plass, og var i tillegg Europas beste hjemmelag. Deretter gikk Rayo på en voldsom smell, og gikk 13 på rad uten seier. Formen tok seg imidlertid opp mot slutten av sesongen, og Los Franjirrojos overlevde til slutt med god margin. De har noen ordentlige artister i laget, og særlig Oscar Trejo viste hva som bodde i ham, og var en av La Ligas beste spillere før jul.
  SKUFFELSEN
  Granada
  Etter 7. og 9. plass de foregående sesongene etter opprykket til La Liga, slukket til slutt flammen i Granada. Hele tre managere forsøkte å redde klubben denne sesongen, og Torrecilla fikk bare halvannen måned i Granada mellom mars og april. Aitor Karanka tapte bare én av de seks kampene han ledet klubben, og hadde han fått muligheten før, er det gode muligheter for at El Graná hadde klart seg.
  ÅRETS KOMET
  Vinícius Júnior
  Vinícius Júnior har vært et kjent navn lenge, men den talentfulle brasilianeren har tidligere sesongen vist lite annet enn å bare være et talent. Avslutningsegenskapene har vært svake, og blikket for spillet hoderystende. På et tidspunkt var det så ille at Karim Benzema direkte beordret lagkameratene å ikke spille ballen til Vinícius. 21-åringen slo imidlertid ut i full blomst denne sesongen, og har virkelig tatt steget opp blant verdenseliten. Med sine 17 fulltreffere og 10 assists, har han bare lagkamerat Benzema foran seg på listen over antall målpoeng.
  ÅRETS KJØP
  Pierre-Emerick Aubameyang
  Pierre-Emerick Aubameyang ble regelrett gitt vekk av Arsenal i et desperat forsøk på å bli kvitt den tidligere Gunners-kapteinen. Barcelona lot seg ikke be to ganger på tampen av januarvinduet, og tok sjansen på å hente ham til Camp Nou. Aubameyang spilte en instrumental rolle i å ta Barcelona tilbake til Champions League, og 32-åringen scoret hele 11 mål på sine 17 ligakamper han fikk for klubben denne sesongen, etter bare fire på 14 i Arsenal. Hvor lenge Aubameyang holder toppnivået er oppe til debatt, men han var et særdeles etterlengtet friskt pust for Barca denne sesongen.
  ÅRETS TRENER
  Carlo Ancelotti
  Få hadde troen på at Carlo Ancelotti var mannen til å gjenerobre La Liga-tronen for Real Madrid, særlig etter to middelmådige sesonger i Everton. Italieneren fikk den utakknemlige oppgaven med å ta over etter klubblegenden Zinedine Zidane, men den stoiske italieneren var aldri i tvil om hverken hans egne eller lagets kvaliteter. Ledet laget med ytterst stødig hånd og geleidet dem pent og forsiktig til klubbens 35. ligagull.
  ÅRETS BOMKJØP
  Marcos André
  En sesong der det ble brukt svært beskjedne summer over nesten hele fjøla, tok et hardt økonomisk rammet Valencia sjansen og brukte 8,5 millioner euro på Marcos André – en betydelig sum for Los Che, som stort sett opererer med røde sifre i regnskapene. Valencia ble advart da spissen scoret bare fire mål for Real Valladolid forrige sesong, men hørte ikke etter. 25-åringen fikk bare åtte kamper fra start for Valencia, scoret ett mål og gjorde 21 innhopp fra benken.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen