More

  La Liga: 2 kamper onsdag

  Hengekamper fra den 20. runden i La Liga spilles denne uken.

  Barcelona – Osasuna

  La Liga
  La Liga: 2 Kamper Onsdag 3

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,35
  • U 5,10
  • B 7,50

  Det meste i Barcelona dreier seg naturligvis om Xavis annonserte avgang som Barça-trener etter inneværende sesong. 44-åringen kunngjorde sin beslutning bare noen timer etter at laget hans hadde sluppet inn fem mål på hjemmebane for første gang i La Liga på over 60 år, da katalanerne røk hele 3-5 mot Villarreal.

  De to siste baklengsmålene kom imidlertid dypt inne i overtiden, men det har likevel vært et skrekkelig tittelforsvar for Blaugrana så langt i 2023/24. De regjerende mesterne kan krympe forspranget til ledende La Liga til åtte poeng med seier i kveld, men ingen synes å ha tro på at Barcelona realistisk kan være med og kjempe om ligagullet. Barça har faktisk sluppet inn hele 11 mål på sine tre siste hjemmekamper i ligaen, og det var bare så vidt de slo tabelljumbo Almería 3-2 i hjemmekampen før møtet med Alexander Sørloth og Villarreal.

  Barcelona har dessuten en skadeliste lang som et vondt år før kveldens reprise fra semifinalen i Supercopa for noen uker siden: Marc-Andre ter Stegen, Gavi, Iñigi Martínez, Sergi Roberto, Álex Balde, Raphinha, João Félix og Marcos Alonso er alle skadet. Xavis stall er dermed skrapt til beinet.

  Osasuna har heller ingen strålende sesong, og er helt nede på 12. plass med bare 26 poeng etter 21 ligarunder. Gorritxoak ankommer imidlertid Katalonia på ryggen av fire poeng på de to siste matchene sine. Getafe ble slått 3-2 for ti dager siden, før de i helgen holdt Sevilla til 1-1 i Andalucía. Toppspissen Chimy Ávila har vært en skygge av seg selv så langt, med bare ett ligamål, men heldigvis for baskerne, har Ante Budimir plukket opp hansken; bosnieren har dunket inn ti ligamål på kun 18 starter, og har scoret godt over en tredjedel av målene deres.

  Det er atskillig mindre folksomt på Osasunas behandlingsrom enn hos kveldens verter. Ruben Peña er eneste skadefravær for baskerne.

  Atlético Madrid – Rayo Vallecano

  La Liga
  La Liga: 2 Kamper Onsdag 4

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,50
  • U 4,10
  • B 6,30

  Trolig for langt frem til gullkampen også for Atlético Madrid, men trenger like fullt tre poeng her, for å holde øvrige Champions League-utfordrere på avstand. Holder tredjeplassen, à poeng med Barcelona før kveldens Madrid-derby. Atléti røk 3-4 mot ligaleder Girona helt i starten av januar, men på hjemmebane har ikke Los Colchoneros tapt i La Liga på over et kalenderår, da Barcelona ble for sterke 8. januar i fjor.

  I helgen tok de seg av Valencie nokså enkelt på Civitas Metropolitano, og vant 2-0 etter scoringer av Samuel Lino og Memphis Depay. Har imidlertid litt skadetrøbbel å ta hensyn til før kveldens derby: Álvaro Morata, José Maria Giménez, Thomas Lemar og Cesar Azpilicueta er alle uaktuelle.

  Rayo Vallecano har vært blodfattige offensivt så langt denne sesongen, og står med usle 18 ligamål før visitten til en av Europas aller mest fryktede fotballarenaer. Ikke overraskende endte helgens affære mot Real Sociedad 0-0, og Rayo har gått målløse av banen hele ti ganger denne sesongen. Veien til mål synes å være særlig lang i kveld.

  Laget som tar den korte turen til Civitas Metropolitano fra Vallecas har ingen skader å ta hensyn til, men Pathé Ciss og Bebé er på landslagsoppdrag, mens Unai López Cabrera soner karantene.

  Kveldens matcher ser du her.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen