More

  Kveldens EM-tips: Spania – Georgia

  SPANIA – GEORGIA: Spania er storfavoritter før kveldens åttedelsfinale i Köln.

  • Spania – Georgia (EM)
  • Søndag kl. 21:00 (NRK1)
  • RheinEnergieStadion, Köln

  Gårsdagens åttedelsfinaler så Sveits og Tyskland ta seg videre til kvartfinale. I dag skal to nye kvartfinalister kåres, og rundens kanskje aller største favoritt, Spania, forventes å gjøre kort prosess med Georgia. Kan årets lille sensasjon overraske?

  Ut på tur i sommer? Ta med deg Tipsbladet i lomma! Prøv heldigitalt abonnement i fire uker for kun fem kroner!

  Tilbake der det begynte

  Spania - Georgia
  Kveldens Em-Tips: Spania - Georgia 3

  Spania har lagt noen vonde år bak seg, men den nye generasjonen verdensstjerner gir håp for fremtiden. Nico Williams og Lamine Yamal står i bresjen for den neste generasjonen med spanske angrepsvåpen, og fenomenet Yamal slår de fleste rekorder. Han debuterte for Spanias landslag, kun 16 dager og 57 år gammel, mot nettopp Georgia. Han scoret i debuten også, da han spikret sluttresultatet til overbevisende 7-1 – han fikk sin første start for klubblaget Barcelona bare 19 dager før oppgjøret mot Georgia.

  Spania har vært mesterskapets klart beste lag hittil, men resultatene i gruppespillet betyr lite når alvoret går i gang. Tre seirer og 5-0 i målscore gir spansk håp om å gå hele veien, og Lamine Yamal er nærmest garantert å starte mot nasjonen han også fikk sin landslagsdebut mot.

  – Jeg husker den kampen mot Georgia som et veldig spesielt øyeblikk, men det vil bli noe helt annet i utslagsrundene i EM. Det vi har prestert i gruppespillet vil ikke bety noen ting hvis vi blir slått ut, påpeker Barcelonas tenåringsstjerne.

  Vil angripe Spania

  Spania - Georgia
  Kveldens Em-Tips: Spania - Georgia 4

  Georgia var viden ventet å komme sist i gruppe med Portugal, Tyrkia og Tsjekkia. Og etter bare ett poeng mot de to sistnevnte, forventet de fleste at Portugal ville gjøre kort prosess med georgierne i siste spilleomgang, men nei. Khvicha Kvaratskhelia scoret etter bare to minutter, storspilte matchen gjennom, og banet vei for en historisk 2-0-seier over nasjonen som vant EM i 2016. Nå venter en ny tøff test, men Georgia frykter ingen og ingenting før møtet med langt mer navngjetne spanjoler.

  – Vi kommer ikke til å bare forsvare oss. Når du spiller mot lag som Spania og Portugal, vil du falle sammen før eller siden hvis du bare parkerer bussen. Vi ønsker å angripe dem når vi har ballen, understreker Georgias landslagssjef, Willy Sagnol.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 1,18 U 6,90 B 15,00
  • Begge lag scorer: Ja 2,35 – Nei 1,52
  • Over 2,5 mål: 1,60 – Under 2,5 mål: 2,25

  Spania – Georgia: Tipsene

  • Spania over 2,5 mål til 2,00 i odds
  • Spania med -1 til 1,60 i odds
  • 1. mål scores mellom 1. og 15. minutt til 3,10 i odds

  Spania er store favoritter, og med rette. Var fullstendig overlegne da lagene møttes i EM-kvalifiseringen, men Georgia har vokst som lag siden da. Vil være fryktløse etter seieren over Portugal, og vi har tro på en åpen fotballkamp med tidlig scoring, og minst to spanske mål.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen