More

  Kveldens EM-tips: Skottland – Ungarn

  SKOTTLAND – UNGARN: Vinn eller forsvinn i Stuttgart.

  • Skottland – Ungarn (EM)
  • Søndag, kl. 21:00 (NRK3)
  • Stuttgart Arena, Stuttgart

  Så er det omsider klart for den tredje og siste spilleomgangen i EM. Skottland tok sitt første poeng i mesterskapet i 1-1-kampen mot Sveits i forrige runde, mens Ungarn står med smultring i poengprotokollen etter tap for både Sveits og Tyskland. Begge nasjoner er altså nødt til å vinne i kveld for å ha håp om avansement.

  Ut på tur i sommer? Ta med deg Tipsbladet i lomma! Prøv et heldigitalt abonnement i fire uker for kun fem kroner!

  Mer erfaring

  Etter å ha blitt feid av banen med 1-5 mot vertsnasjon Tyskland i EMs åpningskamp, viste Skottland atskillig bedre takter mot Sveits. Scott McTominay ble tilkjent skottenes mål, men Sveits kom tilbake på vakkert vis. I andreomgangen var skottene best, men med bare 1-1 er altså Skottland nødt til å vinne i kveld, og på grunn av den dårlige målforskjellen, kan the Tartan Army trolig uansett ikke bli bedre enn nummer 3 i gruppa. Det vil likevel være nok til avansement til åttedelsfinalen, sannsynligvis.

  – Vi føler oss bra. Vi tenkte at det sannsynligvis kom til å bli avgjort i den siste gruppespillkampen, og her er vi. Vi vet vi er nødt til å vinne, og vi har vært i denne posisjonen før. Vi har imidlertid atskillig mer erfaring denne gangen, og jeg synes vi har gjort mye rett i oppladningen denne gangen, som vi kanskje ikke gjorde sist, mener landslagssjef Steve Clarke.

  Szoboszlai blir trolig klar

  Skottland - Ungarn
  Kveldens Em-Tips: Skottland - Ungarn 2

  Ungarn ble sett på som en av outsiderne før mesterskapet startet, men har skuffet stort. Ble feid av banen mot Sveits, og var også nokså klart nest best mot Tyskland i den forrige kampen. Utfallet kunne likevel sett annerledes ut, hadde ungarerne hatt litt bedre uttelling og litt mer flaks på sin side. Måtte likevel se seg slått 0-2, og det er langt fra sikkert at tre poeng vil være nok til avansement til sluttspillet. De fire beste gruppetreerne går altså videre til åttedelsfinalen. Og for å gjøre vondt litt verre for Ungarn, er kaptein og talisman Dominik Szoboszlai usikker med en liten skade før skjebnekampen mot skottene.

  – Vi må vente og se i 12. time, men jeg er egentlig ikke veldig bekymret, jeg tror han blir klar. Det er intet annet altnernativ for oss enn å vinne, og vi vet dette er en vel så avgjørende kamp for Skottland, som for oss. Presset er like stort på dem, sier Ungarns landslagstrener Marco Rossi.

  Odds fra Norsk Tipping

  • H 2,60 U 3,65 B 2,45
  • Begge lag scorer: Ja 1,55 – Nei 2,30
  • Over 2,5 mål: 1,67 – Under 2,5 mål: 2,10

  Skottland – Ungarn: Tipsene

  • Begge lag scorer til 1,55 i odds
  • Over 3,5 mål til 2,70 i odds
  • John McGinn scorer til 3,70 i odds

  Begge lag må vinne, og med slikt utgangspunkt i mesterskap, borger det ofte for den gode, gamle “Hawaii-fotballen”. Vi tror dette kommer til å bli særs underholdende mellom to lag som har ingenting å tape, og mål i begge retninger. John McGinn har dessuten uttalt at han er desperat etter å score, og vi tar ham på ordet.

  Tyskland og Sveits fornøyde med uavgjort?

  I den andre kampen i gruppe A, skal vertsnasjon Tyskland i aksjon for siste gang i dette gruppespillet, og er allerede klare for åttedelsfinalen etter to flotte seirer mot Skottland og Ungarn, og formidable 7-1 i målforskjell. Samtidig trenger også Sveits bare ett poeng for å sikre seg avansement til utslagsrundene, og i en kamp hvor ikke altfor mye står på spill, er vi heller ikke veldig fristet til å sette noen spill på oppgjøret i Frankfurt.

  Relaterte artikler

  Del artikkel

  spot_img

  Siste nytt

  Nyhetsbrev

  Få siste nytt rett i mailen